ناسا به عنوان مقصر انهدام کاوشگر شیاپارلی شناخته شد

کاوشگر شیاپارلی

چند روز پیش کاوشگر آژانس فضایی اروپا (ESA) به نام شیاپارلی در فاصله‌ی یک دقیقه مانده به فرود بر روی سطح مریخ، ارتباط خود را با کنترل‌کننده‌ها در زمین از دست داد. تصاویر به دست آمده خبر از یک ناکامی بزرگ می‌دادند و اینک ناسا متهم شده که در انهدام کاوشگر شیاپارلی دست داشته است.

ارسال کاوشگر شیاپارلی (Schiaparelli) به مریخ با ناکامی روبرو شد تا یکی از تلخ‌ترین حوادث در تاریخ اکتشافات فضایی رخ دهد. مدارگرد شناسایی‌کننده‌ی مریخ به نام MRO که متعلق به ناسا است، تصاویری را ارسال کرده که نشان‌دهنده‌ی چتر فرود شیاپارلی و محل برخورد آن با سطح مریخ است. به نظر می‌رسد که کاوشگر آژانس فضایی اروپا با سطح سیاره سرخ برخورد کرده و نابود شده است. این کاوشگر اولین مریخ‌نشین اروپا محسوب می‌شد و در صورت موفقیت می‌توانست عصر جدیدی را در اکتشافات فضایی رقم بزند.

کاوشگر شیاپارلی

نقص فنی در سیستم رایانه‌ای موجب انهدام کاوشگر شیاپارلی شده است

گفته می‌شود که یک نقص فنی در سیستم‌های رایانه‌ای موجب شده است تا کاوشگر در محاسبه‌ی فاصله‌ی فرودگر دچار اشتباه شده و چتر فرود به موقع عمل نکند. در واقع شیاپارلی کمی زودتر از موعد مقرر، سپر حرارتی و چتر فرود خود را باز کرده بود.

این پروژه بخشی از ماموریت اگزومارس ۲۰۱۶ بود و اینک نظریه‌ای برای علت انهدام کاوشگر شیاپارلی ارائه شده است. یکی از محققان فضایی به نام اسکات وارینگ (Scott Waring) معتقد است که ناسا به عمد باعث انهدام کاوشگر شیاپارلی شده است. به گفته وی، آژانس فضایی آمریکا چنین کاری را در رابطه با کاوشگرهای دیگر هم انجام داده است. وارینگ در یک مصاحبه‌ی جنجالی مدعی شده است که ناسا از سال ۱۹۸۹ به بعد، تمام کاوشگرهایی که توسط کشورهای دیگر ساخته می‌شد را به همین ترتیب از کار انداخته است تا خودش اولین سازمانی باشد که وجود حیات بیگانه را کشف می‌کند. این سازمان در سال ۸۹ میلادی مقصر نابودی کاوشگر فوبوس روسیه بود و در سال ۲۰۱۱ نیز فرودگر مریخ این کشور را از کار انداخت.

البته فرود یک کاوشگر در مریخ کار بسیار دشواری است و شیاپارلی تنها ماموریت ناکام این راه نبود؛ اما ناسا توانسته کاوشگرهای خود را با موفقیت در مریخ فرود بیاورد. به عنوان مثال کاوشگر curiosity (کنجکاوی) ناسا در مریخ به شواهدی دست یافته است که نشان می‌دهد آب در مریخ به صورت متناوب جریان دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *