نزدیک‌ترین سیاه‌چاله به زمین شناسایی شد

جوانترین سیاه‌چاله

سیاه‌چاله

اکثر سیاه‌چاله‌ها، گازهای ستاره‌های همراه خود را دزدیده و می‌بلعند. این گازها باعث شکل‌گیری دیسک گازی اطراف سیاه‌چاله می‌شوند که در طیف نوری اشعه‌ی ایکس می‌درخشد.

با این حال در کهکشان راه‌شیری سیاه‌چاله‌ها عموماً گرسنه نبوده و گازهای ستاره‌های همراه خود را نبلعیده‌اند و دیسک گازی اطراف آن‌ها شکل نگرفته تا شناسایی آن‌ها راحت‌تر باشد و ادعاهایی که تا کنون در مورد شناسایی این نوع سیاه‌چاله‌ها شده، معمولاً در نهایت به تایید نرسیده است.

اکنون دانشمندان دانشگاه هاروارد مقاله‌ی جدیدی در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر کرده‌اند که طی آن ادعا می‌کنند با استفاده از فضاپیمای گایا که از موقعیت میلیاردها ستاره نقشه‌برداری کرده است، توانسته‌اند نزدیک‌ترین سیاه‌چاله به زمین را شناسایی کنند. آن‌ها اذعان دارند که شناسایی این سیاه‌چاله از طریق تاثیر آن بر روی یک ستاره دیگر انجام شده است.

در واقع در اطراف این سیاه‌چاله‌ی جدید، یک ستاره در حال دوران بوده است که گرانش سیاه‌چاله باعث جلو و عقب شدن ستاره می‌شده است و از روی همین حرکت، سیاه‌چاله مورد نظر شناسایی شده است. نام این سیاه‌چاله «گایا BH1» گذاشته شده است.

سیاه‌چاله گایا BH1 با وزن ۱۰ برابر خورشید، در فاصله‌ی ۱۵۶۰ سال نوری از زمین قرار دارد؛ در حالی که دومین سیاه‌چاله نزدیک به زمین در فاصله‌ی ۳۲۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. البته دانشمندان اعتقاد دارند که این سیاه‌چاله‌ها را نمی‌توان با قطعیت نزدیک‌ترین سیاه‌چاله‌ها به زمین دانست، زیرا با وجود ۱۰۰ میلیون سیاه‌چاله در کهکشان راه‌شیری به احتمال زیاد سیاه‌چاله‌های دیگری نیز در فاصله‌ی نزدیک‌تر به زمین قرار دارند، ولی نامرئی هستند و تا کنون شناسایی نشده‌اند. صدها هزار ستاره در کهکشان راه‌شیری وجود دارند که وجود همراهی نامرئی برای آن‌ها محتمل است و شاید بتوان در آینده با روش‌های جدیدتر همراه آن‌ها را شناسایی کرد.

مجموعه‌ داده‌هایی که در آینده از فضاپیمای گایا دریافت خواهد شد، به سال ۲۰۲۵ موکول شده است و دانشمندان امیدوارند در آن زمان بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد سیاه‌چاله‌های نزدیک به زمین کسب کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *