نشانه های حیات ۵۰ هزار ساله در معدنی متروکه

 «پنه‌لوپ بوستون»، مدیر موسسه‌ی اخترزیست‌شناسی ناسا، اخیراً به کشفیات جالبی در یک معدن روی و سرب در مکزیک دست یافته است. این معدن رها شده به اسم «نیکا» به عمق ۸۰۰ متر، محل زندگی موجودات میکروسکوپی منحصر به فردی است. کشف حیات در لایه‌های زیرین زمین دانشمندان را متحیر ساخته است.
بوستون در اعماق این معدن ۴۰ نوع میکروب و تعدادی ویروس کشف کرد. دمای هوا در داخل این غار به حدی بالا است که گروه تحقیق، تنها به مدت ۲۰ دقیقه در آن تاب آورد. در این مدت کوتاه محققان به منظور تسهیل شرایط مجبور به پوشیدن لباسی شبیه لباس فضانوردان و بستن کمربند یخ شدند. خنک‌ترین بخش این معدن زیرزمینی، «اتاق خنک» نام دارد که دمایی حدود ۳۸ درجه‌ی سانتی‌گراد دارد.
اکوسیستم یافت شده در این معدن مشابه هیچ یک از اکوسیستم‌های شناخته شده نیست. این موجودات میکروسکوپی از لحاظ ژنتیکی با نزدیک‌ترین خویشاوند خود ۱۰ درصد تفاوت دارند. طبق گزارش گاردین، تفاوت ژنتیکی ۱۰ درصدی را می‌توان به تفاوت میان انسان و قارچ تشبیه کرد. عمر این اکوسیستم حدود ۵۰ هزار سال تخمین زده می‎شود. این نوع حیات، پرشی بزرگ از آخرین حیات کشف شده که قدمتی معادل نیم میلیون سال دارد، به شمار می‌آید. موجودات زنده‌ی نیم میلیون ساله در سنگ و بلور ادامه حیات داده و به‌واسطه‌ی محیط زندگی از موجوداتی که درون یخ و نمک بقاء یافته‌اند، متمایز شده‌اند.
«نوران نونان»، زیست‌شناس دانشگاه فلوریدای جنوبی می‌گوید: «دلیلی برای تعجب وجود ندارد. من به‌عنوان یک زیست‌شناس معتقدم که حیات بر روی کره‌ی زمین بسیار دشوار و در عین حال قابل سازگاری است.» این انطباق‌پذیری تصویر شفاف‌تری از منشأ حیات بر روی زمین در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.»
بقاء اکوسیستم کشف شده در چنین شرایط نامساعد، درک بهتری از بقاء و ادامه‌ی حیات در سال‌های آغازین پیدایش زمین که سیاره‌ای خشن و غیرقابل سکونت بوده است، به ما می‌دهد. بوستون در حالی که تحقیقاتش بحث بررسی دقیق و کارشناسی است، به مطالعه‌ی خود در مورد میکروب‌ها ادامه می‌دهد. اطلاعات حاصل از مطالعه حیات موجودات زنده و فسیل‌ها و ترکیب آن با دانش امروز، تصویر شفافی از حیات اولیه در کره زمین و سایر سیارات به ظاهر خالی از حیات در اختیار ما قرار می‌دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *