نوشیدنیای که عمر را زیاد میکند
دانشمندان با انجام یک مطالعهی گسترده دریافتهاند که مصرف ۲ تا ۳ فنجان از انواع قهوهها ارتباط مستقیمی با کاهش جدی احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی و در نتیجه مرگ دارد.
قهوهی آسیاب شده و قهوهی فوری باعث کاهش آریتمی قلبی نیز میشوند؛ در صورتی که قهوه بدون کافئین این اثر را ندارد.
قهوه در اکثر جوامع دنیا نوشیدنی فراگیری است. از آنجا که در سالهای اخیر تمرکز ویژهای روی بیماریهای قلبی و عروقی شده است، یافتن عواملی که از این بیماریها جلوگیری کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
به صورت سنتی، معمولاً ۸۰ درصد پزشکان به کسانی که دچار بیماریهای قلبی و عروقی هستند، توصیه میکنند تا از نوشیدن قهوه خودداری کنند. در سالهای اخیر با توجه به مطالعات انجام شده ثابت شده است که این توصیه آنچنان علمی و دقیق نیست، زیرا مطالعات نشان دادهاند که مصرف قهوه نه تنها اثر منفی روی این بیماران ندارد، بلکه میتواند مزایایی نیز برای آنها داشته باشد.
در حال حاضر راهنماهای جامعهی متخصصین قلب اروپا اینچنین ذکر میکنند که مصرف ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز میتواند اثر مفیدی در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی داشته باشد.
اگرچه مطالعاتی که بر پایهی مشاهدات انجام شدهاند این نظریه جدید را تایید کردهاند، ولی تا کنون مطالعهی دقیق و مستدلی بر روی اثر انواع قهوه بر آریتمی، بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ انجام نشده بود. اکنون دانشمندان انگلیسی با استفاده از بانک دادههای زیستی بریتانیا توانستهاند مطالعه دقیقی در این زمینه انجام دهند و اثر انواع قهوه را مورد بررسی قرار دادهاند.
در این مطالعه حدود ۴۵۰ هزار نفر طی ۱۲.۵ سال مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتهاند. نتایج این بررسی نشان داده است که مصرف ۱ تا ۵ فنجان قهوه آسیاب شده و یا قهوه فوری میتواند بهصورت جدی از بروز آریتمی جلوگیری کند. این اثر در قهوه بدون کافئین مشاهده نشده است. البته این مطالعه نشان داده است که همهی انواع قهوه باعث کاهش بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
در این مطالعه مشخص شده است که مصرف کم تا متوسط قهوه اثرات نامطلوبی ندارد و نباید توصیه به عدم مصرف آن داشت. نتایج این مطالعه گسترده در مجله European Journal of Preventive Cardiology منتشر شده است.