واکسن کرونا و تَب چه ارتباطی با هم دارند؟

واکسن نابودکننده‌ی تومورهای سرطانی

از ابتدای همه‌گیری کرونا تا کنون، نگرانی‌هایی در مورد استفاده از واکسن‌های نوع mRNA وجود داشته است. این واکسن‌ها عوارض جانبی مانند تَب یا خستگی را به همراه دارند که عموماً بی‌اهمیت و گذرا در نظر گرفته می‌شوند.

با این حال تا کنون ارتباط بین این عوارض جانبی و میزان تولید پادتن در بدن مورد مطالعه قرار نگرفته بود. اکنون تیمی از محققین دانشگاه اوکایاما این ارتباط را مورد بررسی قرار داده‌اند.

در این مطالعه ۴۹ کارمند و دانشجوی دانشگاه که در گذشته به کرونا مبتلا نشده بودند، تحت بررسی قرار گرفته‌اند. محققین دریافتند که بین بروز تَب و میزان پادتن تولید شده در بدن، مخصوصاً پس از دوز سوم واکسن ارتباط خاصی وجود دارد. نتیجه این مطالعه در مجله‌ی Journal of Epidemiology منتشر شده است.

واکسن‌های نوع mRNA ساختار سطحی ویروس کرونا را در بدن شبیه‌سازی می‌کنند و به این ترتیب ویروس کرونا در مراحل بعد به عنوان عامل بیماری‌زا در بدن شناسایی می‌شود و با تولید پادتن، توسط سیستم ایمنی از بین می‌رود. بنابراین از شمارش پادتن‌های موجود در بدن می‌توان دریافت که پاسخ سیستم ایمنی بدن به واکسیناسیون چگونه بوده است.

افرادی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته‌اند، همگی حدود یک هفته پس از تزریق دوز سوم واکسن تحت بررسی برای یافتن واکنش‌های منفی بدن بوده‌اند. از طرف دیگر و به‌صورت همزمان نیز سطح پادتن در بدن آن‌ها قبل از تزریق واکسن، سه روز پس از تزریق، یک هفته پس از تزریق و یک ماه پس از تزریق واکسن نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

محققین با استفاده از مدل‌های آماری، ارتباط بین تَب و سطح پادتن تولید شده در بدن را به‌دست آورده‌اند. آن‌ها عوامل دیگری که در ایجاد تَب نقش دارند مانند جنسیت، سن، سابقه‌ی آلرژی و استفاده از داروهای ضدتب را نیز در نظر گرفته‌اند. نتایج بررسی‌ها نشان داده است که بروز تَب در بین کسانی که سن کمتری داشته‌اند با احتمال بیشتری رخ داده است. از طرف دیگر، بروز تَب در بین کسانی که سابقه‌ی آلرژی داشته‌اند نیز بیشتر از کسانی بوده که سابقه‌ی آلرژی ندارند.

محققین طی یک یافته‌ی جالب از این مطالعه دریافته‌اند که سطح پادتن در کسانی که پس از تزریق واکسن دچار تَب شده‌اند بیشتر از کسانی بوده که دچار تَب نشده‌اند. البته این افزایش میزان پادتن تنها تا یک هفته پس از واکسیناسیون مشاهده شده است و در زمانی که یک ماه از واکسیناسیون گذشته دیگر بین بروز تَب و افزایش میزان پادتن ارتباطی وجود ندارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *