کابینت آشپزخانه‌ی مناسب برای سبک زندگی شما: چگونه انتخاب کنیم؟

دکوراسیون آشپزخانه 

 

نکات مهمی که باید هنگام خرید کابینت آشپزخانه رعایت کنیم؟

آشپزخانه مملو از وسایل و ابزارهایی برای آشپزی است برای اینکه بتوانیم این لوازمات را سازماندهی کنیم، نیاز به نصب کابینت داریم.

به‌طورقطع بدون وجود کابینت‌های کاربردی نمی‌توان آشپزخانه را منظم و مرتب نمود. البته لازم به یادآوری نیست که کابینت بخش مهمی از دکوراسیون خانه محسوب می‌شود.

انتخاب کابینت آشپزخانه اگر با اصول و قواعد خاصی صورت گیرد علاوه بر کارایی بالا باعث زیبایی دکوراسیون منزل می‌گردد. اما باید توجه داشت که کابینت‌ها به راحتی قابل تغییر و تعویض نیستند؛ بنابراین در انتخاب آنها باید دقت و توجه زیادی نمود. امروزه باتوجه‌به ابعاد کوچک آشپزخانه‌ها، سازندگان کابینت‌ها سعی می‌کنند، کابینت‌هایی طراحی کنند که بیشترین کارایی را داشته باشند.

 

آشنایی با انواع کابینت آشپزخانه

۱٫ کابینت‌های تمام چوب

یکی از اصیل‌ترین انتخاب‌ها برای آشپزخانه، کابینت‌های تمام چوب هستند. این کابینت‌ها جزو، کابینت‌های گران‌قیمت محسوب می‌شوند. چوب‌هایی مانند گردو، بلوط، افرا، راش و ملچ، در ساخت انواع کابینت‌های مورداستفاده قرار می‌گیرند. این چوب‌های از نظر رنگ، طرح و قیمت با یکدیگر متفاوت هستند.

 

 

۲٫ کابینت‌های روکش چوب

این کابینت‌ها از تنوع بالایی برخوردار هستند و از نظر قیمتی در مقایسه با کابینت‌های تمام چوب، قیمت پایین‌تری دارند. روکش‌هایی چوبی ورقه‌های نازکی با طرح‌های طبیعی هستند. این روکش‌ها زیبایی فوق‌العاده‌ای دارند؛ اما در برابر حرارت و رطوبت از مقاومت کمی برخوردار می‌باشند. امروزه برای صرفه‌جویی در قیمت، روکش‌هایی با طرح چوب مصنوعی تولید می‌شوند که بسیار پرفروش هستند پس در هنگام خرید به نوع روکش چوب دقت کنید.

 

 

۳٫ کابینت‌های هایگلاس

مردم کابینت‌های هایگلاس را به عنوان کابینت‌های براق می‌شناسند در صورتی که همه این نوع کابینت‌های براق نیستند. مثلاً برند AGT انواع روکش‌های گلاس مات، اکلیلی و طرح چوب نیز تولید کرده است که به این روکش‌ها نیز گلاس می‌گویند.

 

روکش‌های گلاس به خاطر داشتن ظاهری براق و شفاف به‌راحتی تمیز می‌شوند و به همین دلیل جزو پرطرف‌دارترین متریال برای ساخت کابینت آشپزخانه به‌حساب می‌آیند، ضمناً سطح صیقلی و صاف این روکش‌ها باعث بازتاب نور شده و در نتیجه فضای آشپزخانه زیباتر به نظر می‌رسد. در هنگام خرید کابینت‌های هایگلاس به میزان موجی که در سطح روکش وجود دارد توجه کنید، زیرا هرچه ورقه‌های بکار رفته در ساخت کابینت‌ها موج کمتری داشته باشند یعنی جنس ام‌دی‌اف و نحوه پرس روکش کیفیت بهتری دارد.

 

۴٫ کابینت‌های ممبران

در کابینت‌های ممبران مغزی از جنس ام‌دی‌اف و روکش PVC روی آن وکیوم می‌گردد. این کابینت‌ها دارای قیمت مقرون به‌صرفه‌ای هستند و به این دلیل تقاضای بالایی دارند. هر دو سبک کلاسیک و نئوکلاسیک را می‌توان در این کابینت‌ها اجرا نمود.

 

 

راهنمای خرید کابینت آشپزخانه

بدون شک آشپزخانه به عنوان محیطی که بسیاری از نیازهای روزمره را برطرف می‌کند، باید دارای ظاهری زیبا، منظم و مرتب باشد. برای برقراری نظم در آشپزخانه نیاز به نصب کابینت با متراژ مناسب دارید. برای انتخاب مناسب کابینت‌ها لازم است به نکات زیر توجه نمایید.

 

• قیمت کابینت: برای محاسبه قیمت کابینت، باید آشپزخانه توسط یک متخصص بررسی شود تا متراژ کابینت‌های مورد نیاز با توجه به فضای آشپزخانه مشخص گردد. در نظر داشته باشید که تک‌تک یونیت‌های زمینی، هوایی، یخچال، فر و… فرمول خاصی برای محاسبه دارند و قیمت آنها متفاوت است. در نتیجه بهتر است از کارشناسان مورداعتماد برای قیمت‌گذاری کمک بگیرید.

 

• طرح درب کابینت‌ها: با توجه به اینکه انتخاب درب بر نمای کلی آشپزخانه تأثیرگذار است، بنابراین بهتر است بهترین نوع را انتخاب نمایید انواع درب کابینت عبارت‌اند از:

۱٫ درب‌های قاب دارد که مناسب سبک کلاسیک هستند.

۲٫ پانل‌های فلت که متناسب با سبک مدرن هستند.

۳٫ کابینت‌ها فلت با دستگیره مخفی که در سبک مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 

• جنس کابینت: انتخاب جنس و متریالی که در ساخت کابینت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تابعی از قیمت آن است. زیرا متریال‌های مختلف، قیمت‌های متفاوتی دارند؛ اما صرف‌نظر از قیمت کابینت‌ها باید در هنگام انتخاب جنس کابینت به موارد زیر نیز توجه نمود.

 

۱٫ جنسی را انتخاب کنید که متناسب با شرایط جغرافیایی محل زندگی‌تان باشد. مثلاً اگر در مناطقی زندگی می‌کنید که رطوبت هوای بالایی دارد بهتر است از متریالی که در برابر رطوبت هوا مقاوم است استفاده نمایید و یا اگر در مناطق گرم زندگی می‌کنید بهتر است متریالی را انتخاب کنید که نسبت به تغییرات دمایی هوا و گرمای زیاد مقاومت بیشتری داشته باشند.

 

۲٫ کابینت زیر سینک آشپزخانه بیشتر در معرض رطوبت و خیس‌شدگی قرار دارد بنابراین بهتر است برای این ناحیه از متریال ضد آب مانند PVC استفاده کنید. زیرا دوام این جنس در برابر رطوبت بسیار زیاد است.

 

۳٫ پیشخوان یا کانتر آشپزخانه باید از متریالی تهیه شود که ضد خراشیدگی باشد زیرا این ناحیه بیشتر در معرض سایش قرار دارد و همچنین باید دارای متریالی مقاوم در برابر مواد شوینده باشد.

 

• اگر سقف آشپزخانه کوتاه است بهتر است از کابینت‌های عمودی استفاده کنید تا به سبب خطای بصری که ایجاد می‌کند، آشپزخانه بلندتر دیده شود و اگر سقف آشپزخانه بلند است با خطوط و طرح‌های افقی، آشپزخانه را عریض‌تر نشان دهید.

 

• اگر فضای آشپزخانه کوچک است و یا دارای فضای پرت زیادی است. سعی کنید کابینت‌ها را طوری طراحی نمایید که عیوب آشپزخانه را بپوشانند. مثلاً کابینت‌های هلالی یا منحنی به دلیل قابلیت انعطاف‌پذیری که دارند می‌توانند فضاهای پرت آشپزخانه را قابل‌استفاده نمایند.

 

 

• جا دار بودن کابینت: سعی کنید در هنگام طراحی و قفسه‌بندی کابینت‌ها به جادار بودن آنها دقت کنید. زیرا قفسه‌بندی مناسب داخلی کابینت‌ها، امکان چیدمان منظم‌تری را برای شما فراهم می‌کند. ضمناً هرچه کشوهای کابینت‌ها عریض‌تر باشند، دسترسی شما به وسایل داخل آنها آسان‌تر خواهد بود.

 

برای استفاده بهتر از کابینت‌ها می‌توانید یک جزیره در آشپزخانه قرار دهید. زیرا جزیره ویژگی‌هایی مانند ایجاد فضای برای نگهداری ظرف، جداسازی فضای آشپزخانه از محیط بیرون و استفاده از کانتر به‌عنوان میز ناهار خوری را مهیا می‌کند.

 

• کیفیت یراق‌آلات: لولاهای کابینت‌ها، دستگیره و آرام‌بندها جزو یراق‌آلات به‌حساب می‌آیند. این وسایل تأثیر به سزایی در کیفیت و عملکرد مناسب کابینت‌ها دارند. به‌خاطر همین در هنگام سفارش ساخت کابینت به سازنده تأکید کنید که یراق‌آلات با کیفیتی در کابینت‌ها استفاده نماید.

 

• در نظر گرفتن سبک آشپزخانه: سبک کابینت‌های آشپزخانه باید هماهنگی با دکوراسیون منزل داشته باشند، به طور معمول اگر فضای آشپزخانه شما کوچک است بهتر است از سبک مدرن استفاده کنید و اگر آشپزخانه بزرگی دارید سبک کلاسیک انتخاب مناسب‌تری است زیرا در این سبک با استفاده از قرینه‌سازی و بهره‌گیری از منبت‌کاری و به‌کارگیری عناصر مجلل فضای آشپزخانه فوق‌العاده به نظر خواهد رسید.

 

• جنس رنگ کابینت: جنس رنگ یکی از المان‌های مهم می‌باشد. به‌طورکلی دو نوع رنگ نیم پلی‌استر و پلی‌اورتان برای رنگ‌آمیزی کابینت‌ها بکار می‌رود. رنگ پلی‌اورتان کیفیت، جنس و بافت بهتری دارد، در مقابل رطوبت مقاوم‌تر است و البته قیمت بالاتری نسبت به نیم پلی‌استر دارد.

 

در انتخاب رنگ‌ها حتماً ابعاد آشپزخانه را مدنظر بگیرید؛ زیرا رنگ‌های روشن ابعاد را بزرگ‌تر نشان می‌دهند و به‌خاطر همین بهتر است در آشپزخانه‌های کوچک از کابینت‌هایی با رنگ‌های روشن استفاده شود. همچنین رنگ کابینت‌ها تأثیر زیادی در روشنایی آشپزخانه دارند.

 

• انتخاب بهترین طراح و سازنده کابینت: حتما سعی کنید از تیم سازنده حرفه ای و باتجربه استفاده کنید زیرا کابینت ها نقش مهمی در آشپزخانه دارند. توجه داشته باشید که ساخت کابینت های چوبی، به دقت و تخصص زیادی احتیاج دارد و باید توسط تولیدکنندگان باتجربه ساخته و نصب گردند.

 

عوامل مؤثر در قیمت کابینت‌های آشپزخانه

۱٫ متریال استفاده شده در ساخت کابینت

۲٫ متراژ کابینت، تعداد کشو و قفسه‌ها و نصب نماهای اضافه

۳٫ کیفیت یراق‌آلات بکار رفته از قبیل لولا کابینت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *