کرونا خطر بروز بیماریهای خودایمنی را افزایش میدهد

بر اساس مطالعهی گستردهای که توسط محققین دانشگاه برمینگام انگلیس انجام شده، مشخص شده است که در ماههای پس از ابتلا به کووید ۱۹، خطر بروز بیماریهای خودایمنی تا ۴۳ درصد افزایش پیدا میکند. نتایج این مطالعه را پایگاه دادههای medRxiv منتشر کرده است.
در بیماریهای خودایمنی، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بخشهای سالم بدن حمله میکند. در مطالعات گذشته مشخص شده بود که ابتلا به کووید ۱۹ میتوان خطر بروز بیماریهای خودایمنی را افزایش دهد. با این حال مطالعات گذشته همگی محدودیتهای متعددی داشتهاند و تنها بر روی بخشی از بیماریهای خودایمنی تمرکز کردهاند. اکثر مطالعات گذشته فقط بیماریهای مرتبط با گلبولهای قرمز خون و سندروم گیلیان-بار را بررسی کردهاند. در این مطالعهی جدید ۶۴۰،۰۰۰ آلمانی که سابقهی ابتلا به کرونا داشتهاند و ۱.۵ میلیون نفر از بین کسانی که به کرونا مبتلا نشده بودند تحت آزمایشهای جدی قرار گرفتهاند و مشخص شده است که ابتلا به کرونا میتواند احتمال بروز ۳۰ نوع بیماری خودایمنی را افزایش دهد.
بررسیها نشان داده است که ۱۵ درصد از افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند، دچار بیماریهای خودایمنی شدهاند؛ در صورتی که تنها ۱۱ درصد از کسانی که به کرونا مبتلا نشده بودند، دچار بیماریهای خودایمنی شدهاند. محققین نشان دادهاند که برای کسانی که سابقهی بیماریهای خودایمنی داشتهاند، ابتلا به بیماریهای خودایمنی پس از کرونا تقریباً ۲۳ درصد بیشتر از کسانی است که سابقهی بیماریهای خودایمنی نداشتهاند.
کووید ۱۹ ارتباط جدی با افزایش خطر التهاب رگهای خونی دارد. افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند، تا ۶۳ درصد بیشتر از بقیه افراد به التهاب رگهای خونی دچار شدهاند.
هنوز درک درستی از نحوهی اثر کووید ۱۹ بر روی اندامهای مختلف بدن وجود ندارد، ولی چنانچه درک درستی از مکانیسم اثر کووید ۱۹ بر بیماریهای خودایمنی وجود داشته باشد، میتوان امیدوار بود تا اقدامات لازم برای جلوگیری و درمان این بیماریها هر چه زودتر اتخاذ شود.