چرا ظروف آلومینیوم برای سلامتی مضر است

ظروف آلومینیومی

بیمار خسته از درمان های سرطان و حتی کارهای روزمره ی زندگی ناتوان تر از آن است که سبزی خرد کند، مدام به گوشت روی اجاق سر بزند و دیگ و قابلمه بشوید.

حالا اگر ظروف آشپزی اش هم آسیب دیده باشد دیگر حتی غذاهای سالم نیز غیرمستقیم در معرض ترکیبات سرطان زا قرار می گیرد. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی و حفظ سلامت غذا، استفاده از وسایل مناسب و آگاهی از طرز به کارگیری آنها ضروری خواهد بود.

شناسایی خطرات ایمنی بالقوه:

به نظر می رسد انتشار یک روز در میان گزارشی جدید و در عین حال نگران کننده در خصوص برخی عوامل سرطان زای تازه کشف شده و تاکید بر آنها مد روز شده است. اما جای خوشبختی است که معمولا بدن انسان به خوبی قادر به محافظت از خود در برابر سمومی است که هر روز در معرض آن قرار می گیرد. در واقع اگر غیر از این بود چاره ای بجز کم کردن آرزوهایمان نداشتیم. با این که عوامل بسیاری از جمله چگونگی و مدت زمان قرار گرفتن در معرض عوامل سرطان زا، سن، جنسیت، رژیم غذایی، ژن، شیوه ی زندگی و سلامت عمومی در شدت آسیب های ناشی از این سموم موثر است توجه به امکان پیشگیری از صدمات، آگاهی از خطرات بالقوه و شناسایی آنها بسیار مهم خواهد بود.

ظروف آلومینیومی:

ظروفی ساده، سبک، معمولا ارزان قیمت و در عین حال انتقال دهنده ی بسیار خوب حرارت است که همین ویژگی ها سبب محبوبیت آنها شده است. خطرات استفاده از این ظروف مربوط به واکنش های شیمیایی فلز است. برای نمونه پختن مواد غذایی اسیدی مثل سس گوجه فرنگی، سبب ورود ذرات فلز به غذا و در نتیجه بدن خواهد شد. بنابر نتایج برخی مطالعات جذب طولانی مدت آلومینیوم در بدن ممکن است به بروز بیماری آلزایمر و حتی سرطان منجر شود. البته موارد گزارش شده در این خصوص زیاد نیستند.

می توان برای کاهش خطر استفاده از آنها ظروف استیل ضد زنگ را جایگزین یا از پختن غذاهای اسیدی در این ظروف خودداری کرد. همچنین آشپزی در ظروف آلومینیومی آبکاری شده و مقاوم با پوشش نچسب و ضدخش که از ورود ذرات فلز به غذا جلوگیری می کند توصیه می شود. هنگام استفاده از این ظروف حتما دقت کنید که لایه ی نچسب آنها خراشیده نشود. بهتر است از قاشق های چوبی و پلاستیکی استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *