کشف فسیلی ۳۰۵ میلیون ساله از عنکبوتهای اولیه
گروهی از دانشمندان، فسیل ۳۰۵ میلیون سالهای از عنکبوتیان یافتهاند که رازهای بیشتری را دربارهی منشأ عنکبوتهای امروزی، برملا میکند. نمونهی یافته شدهی جدید، به افتخار پروفسور «مارتین براسیر» از دانشگاه آکسفورد که در سال ۲۰۱۴ درگذشت، «ادمونارچنه براسیر» نامیده شده است. این نمونه در مونچیلسماینز در کشور فرانسه یافته شده است و محققینی از دانشگاه منچستر، موزهی برلین، دانشگاه کانزاس و کالج سلطنتی لندن به همراه موزهی تاریخ طبیعی، روی آن کار کردهاند تا بتوانند جزئیات این فسیل را بدست آورند.
جزئیات بسیار محدودی از منشأ عنکبوتها وجود دارد، اطلاعات در مورد اجداد آنها، خیلی کم است و بینشی دربارهی سرشت آنها، از ابتدا و در طول تکامل وجود ندارد. از سال ۲۰۰۸ تاکنون، ما میدانیم که گروهی به نام اورارانئیدها از خواهران عنکبوتهای واقعی محسوب میشدند. آنها تار میساختند؛ ولی احتمالاً تار خود را روی زمین پهن میکردند و مانند عنکبوتهای کنونی آن را نمیریسیدند. اورارانئیدها همچنین ساختار دُممانندی نیز در انتهای بدنشان داشتهاند که تاژک نام داشته است. تحلیل ادمونارچنه براسیر نشان داده است که عنکبوتها، حین تکامل دم خود را از دست دادهاند و در عوض دندان و بازوهای عنکبوتی شکل آنها، توسعه یافته است. در حالی که عنکبوتهای کنونی تار میریسند، اجداد آنها توانایی ریسیدن تار را توسط عضو ویژهای به نام نخریس نداشتهاند. این خصوصیتی است که با آن میتوان عنکبوتهای واقعی را تعریف کرد و این خصوصیت به آنها توانایی کنترل بیشتری برای استفاده و گسترش تارهایشان را میدهد.
این مطالعه، بخشی از تلاشهای بیوقفه بررسی عنکبوتیان اولیه است، تا بدین طریق اطلاعاتی دربارهی تکامل اولیهی آنها بدست آید. اینکه چگونه به جهان هستی پا گذاشتهاند و درخت تکامل آنها به چه شکل بوده است. عنکبوتیان بهطور کلی دارای گوناگونیهای زیادی درون خود هستند و کار بر روی اینکه رابطهی آنها با یکدیگر چگونه است، چالش بزرگی است. نویسندگان این مقاله امیدوارند، با مطالعهی فسیل یافت شده، درک بیشتری از عنکبوتیان بهدست آورند و مقداری از مجهولهای خود را کم کنند.