کشف مقبرهای جدید در اقصر مصر
باستانشناسان گزارش دادند که چندین مومیایی و بیش از هزار مجسمهی کوچک در قبرستانی باستانی واقع در اقصر مصر کشف شده است. گروهی از باستانشناسان به همراه وزارت آثار باستانی مصر، طی حفاریهای در دست اقدام وزارت در این مکان، این مجموعهی خاکسپاری را کشف کردند. وزارت در بیانیهای اعلام کرد این مجموعه خاکسپاری شامل مقبرههای چندگانه است که در اصل برای مردی به نام «اوشابتی» ساخته شده بود. اوشابتی دورانی که باستانشناسان عصر حاضر آن را دوره پادشاهی نوین مصر مینامند، به سالهای۱۵۵۰ تا ۱۰۷۰ پیش از میلاد مربوط میشود.
طی دوران پادشاهی نوین، مصر متحد شد و قلمروهای بسیاری در خاورمیانه و سودان امروزی را کنترل میکرد. کارشناس این وزارتخانه گفت: «پس از پایان دوران پادشاهی نوین، این مجموعه دوباره باز شد و مومیایی و اجساد بیشتری در این ساختار گذاشته شد.» همانطور که در تصاویر منتشر شده از سوی وزارت نشان داده شده است، پژوهشگران شبکهای پیچ در پیچ از تونلها و اتاقهایی را کشف کردند که شامل بقایای مومیاییها و همچنین بقایای انسانی متناسب با هم است. به رغم گذشت هزاران سال، در برخی موارد، رنگهای تابوت مومیاییها سالم مانده است.
به علاوه، وزارت در بیانیهای اعلام کرد «مجموعهای از مجسمههای کوچک اوشابتی کندهکاری شده، روی سرامیک، سفال و چوب نیز در این مقبره یافت شد. مجسمههای کوچک اوشابتی در مصر باستان به کرات به همراه اجساد دفن میشدند و مصرشناسان به طور کلی معتقدند که دلیل دفن شدن مجسمهها به همراه مردگان این است که مصریان معتقد بودند این مجسمهها میتوانند در دنیای پس از مرگ به مردگان کمک کنند.
وزیر آثار باستانی مصر، «خالد العنانی» به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما تعداد بسیار زیادی از مجسمههای اوشابتی، بیش از هزار عدد از آنها را یافتیم.» باستانشناسان همچنین بقایای ظروف سفالی را در قبرستان کشف کردند. سرپرست این گروه وزارت، «مصطفی وزیری»، رئیس بخش وزارت اقصر است. حفاریها در حال انجام هستند و بنا بر گفتهی وزارت تا کشف کامل این مجموعه ادامه خواهد داشت. این مجموعه بخشی از قبرستان باستان بزرگتری است که امروزه اغلب «ذراع ابوالنجا» نامیده میشود.