گونه‌ی جدیدی از دایناسورهای گردن‌دراز

 گونه‌ی جدیدی از دایناسورهای گیاه‌خوار که حدود ۱۵۲ میلیون سال پیش، یعنی دوره‌ی ژوراسیک، زندگی می‌کرده، از طریق فسیل‌های یافته شده در وایومینگ شناسایی شده است. «گالئاموپوس پابستی» نام موجودی باستانی است که به خانواده‌ی «دیپلودوسیدای» تعلق دارد. این خانواده یکی از شناخته‌شده‌ترین گروه‌های دایناسورهای گیاه‌خوار است.
محققین می‌گویند: «پابستی به دایناسور معروف دیپلودوسوس شباهت دارد با این تفاوت که پاهای بزرگ و کلفتی دارد و همچنین گردن بزرگ و مثلثی شکل آن نیز قابل توجه است.» فسیل‌های باقی‌مانده از پابستی توسط دیرینه‌شناسان سوئیسی در سال ۱۹۹۵ در بیگورن باسین شمالی در ایالت وایومینگ آمریکا یافته شده است؛ ولی بیشتر از دو دهه طول کشید تا دانشمندان بتوانند استخوان‌های این موجود را درک کنند.
دیرینه‌شناسان می‌گویند: «این گونه به افتخار یابنده‌ی نمونه‌ی آن دکتر «بن پابست»، پابستی نامیده شد. وی همچنین جمجمه‌ی این موجود را بازسازی کرد و نمونه‌ را مجدداً آماده کرد تا به موزه‌ای در سوئیس انتقال یابد.» این فسیل توسط دکتر «امانوئل تسکوپ» از دانشگاه تورین و دکتر «اوکتاویو ماتئوس» از دانشگاه لیسبون و موزه‌ی لورینهای پرتغال بررسی شد و طی آن نتیجه گرفتند که پابستی به اواخر دوره‌ی ژوراسیک تعلق دارد.
دانشمندان می‌گویند: «موجودی که نمونه متعلق به آن بوده است، در مرحله‌ای خاص از رشد مرده است. بافت‌شناسی این موجود نشان می‌دهد که به بلوغ جنسی رسیده، ولی استخوان‌های مربوط به ستون فقرات کمری و گردنی آن هنوز کامل نشده و به یکدیگر متصل نشده است. نبود اتصال بین مهره‌های ستون فقرات و کمان‌های عصبی نمی‌تواند به‌عنوان شاهدی قطعی مبنی بر مرحله‌ی رشد در سنین نوجوانی باشد.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *