یافتههای کاوشگر پارکر از خورشید
از زمانی که کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا، ماموریت خود را در آگوست سال ۲۰۱۸ شروع کرد، زمین یک بار به دور خورشید گردیده است؛ در حالی که کاوشگر پارکر اکنون سومین دور خود را شروع کرده است. دکتر «نیکی فاکس» از ناسا، میگوید: «ما بسیار خوشحال هستیم که توانستهایم حداقل دو بار دادههایی که به آنها مظنون بودهایم را از کاوشگر دریافت کنیم.»
کاوشگر پارکر ۴ جعبه ابزار مختلف را با خود حمل میکند تا بتواند دادههای مهمی را از ذرات، پلاسمای بادهای خورشیدی، میدانهای الکتریکی و مغناطیسی خورشید، تشعشعات رادیویی و ساختارهای کورونای خورشیدی به زمین ارسال کند. این اطلاعات به دانشمندانی که دربارهی خورشید تحقیق میکنند کمک میکند تا فیزیک پشت پردهی دماهای بسیار بالای کورونا و همچنین مکانیسمهایی که باعث بیرون دادن ذرات و پلاسماهای خورشیدی به بیرون میشوند را کشف کنند.
دکتر «نور رئوفی» از آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز و متخصص پروژهی کاوشگر پارکر، میگوید: «دادههایی که ما از طریق ابزارهای موجود بر روی کاوشگر دریافت میکنیم، به ما جزئیات مربوط به ساختارهای خورشیدی و همچنین فرآیندهایی که ما تا کنون مشاهده نکرده بودیم را نشان میدهد. پرواز کردن تا نزدیکی خورشید، مکانی تا این حد خطرناک، تنها راهی است که میتوان از طریق آن دادههای به این مهمی را کسب کرد. پارکر این کار را برای ما انجام میدهد.»
محققین این پروژه ویدئویی ساختهاند که در آن بادهای خورشیدی از سمت خورشید به سمت بیرون میوزند.آنها توضیح میدهند: «این ویدئو در حقیقت ترکیبی از مشاهدات پارکر و همچنین دادههای تلسکوپ «WISPR» در حین اولین دور کاوشگر به دور خورشید است. در این ویدئو خورشید در قسمت پنهان و چپ تصویر قرار دارد و به همین دلیل بادهای خورشیدی به سمت راست تصویر میوزند. ساختار بسیار روشنی که در قسمت وسط سمت چپ تصویر مشاهده میشود، در حقیقت بادهای خورشیدی کم سرعتی است که از نزدیکی استوای خورشید متصاعد میشوند. بهنظر میرسد که سرعت این ویدئو در حال کم و زیاد شدن باشد؛ زیرا نحوهی ذخیرهی دادههای نقاط مختلف با یکدیگر متفاوت بوده است. در قسمت راست این ویدئو مرکز کهکشان راهشیری قابل مشاهده است. سیارهای که در قسمت چپ آن دیده میشود، عطارد است. نقاط باریک سفید در این تصاویر در حقیقت ذراتی هستند که از جلوی دوربین WISPR عبور میکنند.»