۹ تکنیک برای متقاعد کردن مخاطب
سخنرانی متقاعدکننده به این معنی است که میتوانید مردم را وادار کنید تا مسائل را از دیدگاه شما ببینند، در حالی که سطحی از احترام و صراحت را حفظ کنید.
در ادامه، ۹ تاکتیک ذکر شدهاند که میتوانند به شما کمک کنند با کلمات خود مردم را وادار به گوش دادن صحبتهایتان کنید.
۱) قدرت مکث را دستکم نگیرید
صحبت کردن با اعتماد به نفس به معنای سریع صحبت کردن نیست. در عوض، رعایت سرعت و ریتم مناسب و استفاده از قدرت سکوت و مکث اهمیت زیادی دارد.
مکث، لحظهای تفکر برای شنوندگان شما فراهم میکند و به آنها فرصتی میدهد تا کلمات و ایدههای شما را هضم کنند.
اما مشکل اینجاست که سکوت ما را آزار میدهد. به همین دلیل، برای کنترل سرعت صحبت خود باید تمرین کنید.
سعی کنید که از مکث به صورت استراتژیک در سخنرانی خود برای تأکید بر نکات و ایدههای کلیدی استفاده کنید.
۲) تمرین کنید
نباید اهمیت تمرین را نادیده بگیرید.
از استرس به عنوان منبعی برای انگیزه استفاده کنید. جلوی آینه سخرانی کنید، صدای خود را ضبط کرده و مشکلات را پیدا کنید یا حتی از دوستان خود نظر و راهنمایی بخواهید.
با گذشت زمان، تمرین به شما کمک خواهد کرد تا به تواناییهای گفتاری خود اعتماد کنید. یاد میگیرید که چگونه اعصابتان را کنترل کنید، صدای خود را برای تأکید تنظیم کرده و از زبان بدنتان به طور مؤثر استفاده کنید.
۳) بر هنر داستانسرایی تسلط داشته باشید
دانشمندان علوم اعصاب دریافتهاند که شنیدن یک روایت میتواند طرز فکر و احساس ما را تغییر دهد.
قصهگویی یا داستانسرایی فقط برای فیلمهای پرفروش یا قبل از خواب کودکان نیست. بلکه به عنوان ابزار قدرتمندی شناخته میشود که میتواند سخنرانیهای شما را جذابتر، به یادماندنیتر و متقاعدکنندهتر کند.
وقتی داستانی را تعریف میکنید، مخاطبتان را با خود به سفر میبرید، با او ارتباط عاطفی ایجاد کرده و پیام خود را قابل ارتباطتر میکنید.
۴) فقط به کلمات خود توجه نکنید
ما اغلب فکر میکنیم که یک سخنرانی با اعتماد به نفس تنها مربوط به کلماتی است که از آنها استفاده میکنیم. اما این تنها بخشی از معادله است.
ارتباط غیرکلامی، نقش مهمی در درک دیگران از ما و پیام ما دارد. چیزهایی مانند زبان بدن، حالات چهره و حتی نحوه لباس پوشیدن میتواند به طور قابل توجهی بر درک مخاطب از ما تأثیر بگذارد.
به عنوان مثال، حفظ ارتباط چشمی میتواند به مخاطب نشان دهد که شما مطمئن و صادق هستید. حالات مختلف بدنی میتوانند بر کلماتتان تأکید کرده و به شما کمک کنند تا افکار خود را به طور مؤثرتری بیان کنید. ایستادن با حالت مناسب میتواند اعتماد به نفس را القا کند، حتی اگر استرس داشته باشید.
۵) مخاطبان خود را بشناسید
درک این که با چه کسی صحبت میکنید، الزامی است. شناخت مخاطب است که پیام، لحن و حتی زبان بدن شما را تعیین میکند.
حتی قبل از اینکه شروع به فکر کردن راجع به سخنرانی خود کنید، کمی زمان بگذارید تا مخاطبانتان را درک کنید. علایق آنها چیست؟ با چه مشکلاتی روبرو هستند؟ از چه نوع زبانی استفاده میکنند؟ هرچه بیشتر در مورد آنها بدانید، سخنرانی بهتری خواهید داشت.
۶) اشتیاق خود را نشان دهید
نشان دادن اشتیاق، از قویترین راهها برای جذب مخاطب و صحبت کردن با اعتماد به نفس است.
وقتی در مورد چیزی صحبت میکنید که واقعاً به آن اهمیت میدهید، مشخص خواهد شد. چشمانتان برق میزند، لحنتان تغییر کرده و سطح انرژی شما بالا میرود. اشتیاق شما مسری میشود و دیگران را برمی انگیزد تا همان هیجان و اشتیاق شما را احساس کنند.
نمیتوان اشتیاق را جعل کرد. مردم میتوانند تشخیص دهند که شما واقعاً در مورد یک موضوع هیجانزده هستید یا خیر. بگذارید مخاطبان شما را واقعی ببینند.
۷) بپذیرید که اشتباهات اتفاق میافتند
هیچ کسی بی نقص نیست. همه ما گاهی نکتهای را فراموش کرده یا رشته افکار خود را از دست میدهیم. این بخشی از انسان بودن است.
اشتباه کردن تا زمانی که آن را با خونسردی و شوخ طبعی مدیریت کنید، اشکالی ندارد. مخاطبان میدانند که شما یک انسان هستید و شرایط را درک خواهند کرد.
۸) از اصطلاحات پیچیده استفاده نکنید
یکی از بزرگترین اشتباهات سخنرانان این است که پیام خود را بیش از حد پیچیده میکنند. آنها از اصطلاحات سخت، جملات طولانی و ایدههای پیچیده استفاده میکنند که مخاطبان را گیج خواهند کرد.
مؤثرترین سخنرانیها، ساده، واضح، مختصر و قابل درک هستند.
هنگام آماده کردن سخنرانی خود، سادگی را هدف قرار دهید. ایدههای پیچیده را تبدیل به مفاهیمی قابل درک کنید. از زبان سادهای استفاده کنید که مخاطب شما به راحتی بتواند آن را درک کند.
۹) خود را باور داشته باشید
مهمترین اصل برای صحبت کردن با اعتماد به نفس، خودباوری است. شما باید به توانایی خود در ارائه یک سخنرانی عالی، ارتباط با مخاطبان خود و تأثیرگذاری با استفاده از کلماتتان ایمان داشته باشید.
بدون این باور، تمام تکنیکهای موجود در جهان از شما سخنران با اعتماد به نفسی نخواهند ساخت. پس خودتان را باور داشته باشید.