آیا نوسانات نوری ستاره تبی شاهدی بر وجود حیات بیگانگان است؟

ستاره طبی

بیگانگان و فناوری آنها از مدتها پیش ذهن ستاره شناسان را به خود مشغول کرده است، اما وجود یک ستاره مرموز در فاصله هزار و ۶۰۰ سال نوری از ما و نوسانات نوری این ستاره باعث شده تا جامعه اخترشناسان بیش از پیش به فناوری و زندگی بیگانگان علاقمند شوند و مطالعات خود بر روی این ستاره را افزارش دهند.

وجود یک ستاره مرموز در فاصله هزار و ۶۰۰ سال نوری از زمین باعث شده تا ستاره شناسان به شکلی جدی به زندگی بیگانگان، تمدن و فناوری آنها فکر کنند. این ستاره دارای نوسانات نوری عجیبی است که منشا آن نامشخص می باشد.

این ستاره اسرار آمیز KIC 8462852 نام دارد که ستاره شناسان ترجیح می دهند آن را با نام ستاره تبی (Tabby’s star) مورد اشاره قرار دهند که در واقع ترکیب و مخففی از اسم Tabetha Boyajian است که موفق به کشف این ستاره شده است؛ ستاره ای که نوسانات نوری عجیبی از خود نشان می دهد. البته اینکه چرا این ستاره دارای نوسانات نوری است هنوز مشخص نیست.

ستاره ها به دلایل مختلف دچار نوسانات نوری می شوند، از جمله این دلایل می توان به مواردی از جمله سیارات در حال چرخش در مدار ستاره، اقمار، ایجاد پالس های مختلف در اتمسفر ستاره ای، شهاب سنگ ها و گرد و غبار ستاره ای اشاره کرد. اما این دلایل هر چند در نوع خود جالب هستند با این وجود پژوهشگران به دنبال عاملی مرموز تر می گردند. آنها احتمال می دهند عامل تاثیر گذار بر نور ستاره تبی، بیگانگان و فناوری آنهاست!

با این وجود منجمان همچنان از ارائه توضیحی در خصوص تغییر نور ستاره تبی ناتوان هستند. بیگانگان و تمدن بیگانه یکی از گزینه هایی است که ستاره شناسان به آن اشاره کرده اند. آنان در صدد فهم این مهم هستند که آیا ستاره تبی قادر به میزبانی تمدن بیگانگان هست یا خیر؟

فناوری پیشرفته بیگانگان بر روی ستاره تبی

اگر بیگانگان بر روی ستاره یاد شده زندگی می کنند، به احتمال قوی دارای فناوری و دانش مورد نیاز برای ساخت دیوایس ها و فناوری های ارتباطی مبتنی بر لیزر هستند. بر همین اساس ستاره شناسان به دنبال کشف نشانه هایی از لیزر در داخل نورهایی هستند که از ستاره یاد شده ساطع می گردد.

در واقع اخترشناسان در صدد هستند تا دریابند آیا نوسانات نوری این ستاره یک امر طبیعی است یا اینکه از منبعی غیر طبیعی نشات می گیرد؟ شاید ساختارها و یا ابر سازه هایی که در اطراف ستاره و توسط بیگانگان ساخته شده است منشا شکل گیری نوسانات نوری باشد. اگر این احتمال وجود داشته باشد که نوسانات نوری این ستاره ناشی از ابرسازه های مصنوعی باشد، بر این اساس می توان نتیجه گرفت که ساکنان این ستاره ها با استفاده از نوعی فناوری لیزر با یدگیر ارتباط می گیرند.

در حال حاضر ستاره شناسان با استفاده از تلسکوب خودکار ردیاب سیاره ای، در رصد خانه لیک به دنبال نشانه هایی از تمدن بیگانه بر روی ستاره تبی هستند. آنچه که بیشتر از همه توجه و موشکافی محققان را در پی داشته، مشاهده و یا کشف تاسیساتی بر روی ستاره تبی است که لیزری با قدرت ۲۴ مگاوات یا بیشتر تولید می کند.

اگر تمدن بیگانگان در اطراف ستاره تبی وجود داشته باشد و اگر این تمدن پیشرفته باشد، این احتمال وجود دارد که به سطوح بالایی از فناوری لیزری دست یافته است. با این وجود هنوز هیچ نشانه ای از وجود لیزر بر روی ستاره تبی به دست ستاره شناسان نرسیده است.

ستاره شناسان سیگنال هایی را دریافت کرده که آنها را به وجود فناوری پیشرفته لیزر بر روی ستاره تبی امیدوار کرده بود، اما پس از مدتی این نشانه ها اعتبار خود را از دست دادند و نتوانستند ادعای اخترشناسان را اثبات کنند.

شاید بهترین توضیح برای چنین نوسانات نوری را بتوان تشعشعات کیهانی، فوران های ستاره ای و یا انتشار گازها جوی عنوان کرد. هر چند تاکنون نشانه ای از حیات فرازمینی و بیگانگان در تبی مشاهده نشده است، اما تلاش برای کشف حیات بیگانگان ادامه داشته و نمی توان ستاره شناسی را تصور کرد که به این موضوع علاقمند نباشد.

کشف حیات بیگانه را شاید بتوان بزرگترین کشف بشر در تمامی دوران عنوان کرد؛ کشفی که به یقین تاثیری ژرف بر روان و جهان بینی انسان خواهد داشت و تمامی جنبه های زنگی او را دستخوش تغییر و تحولی بنیادین خواهد نمود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *