آینده‌ی بشریت؛ ادغام بدن انسان با ربات

 با مکانیزه شده روزافزون وسائل و تجهیزات مورد استفاده بشر توسط ربات‌ها و استفاده از هوش مصنوعی در دستگاه‌های مختلف، بزودی شاهد ادغام شدن فیزیکی بین انسان و ربات‌ها خواهیم بود. کارآفرین میلیاردرِ حامی تسلا و اسپیس‌ ایکس، در اجلاس جهانی دولت‌ها که در دوبی برگزار شد، اظهار داشت: «وابستگی روزانه‌ی انسان به تکنولوژی شخصی در طول زمان افزایش خواهد یافت و به نقطه‌ای خواهد رسید که هوش انسان و تفکر ماشین به گونه‌ای موثر یکی خواهند شد.»
ایلان ماسک به جمعیت حاضر گفت: «هر لحظه که سوالی داشته باشید با پرسیدن از گوگل یا به شیوه‌های دیگر می‌توانید به سرعت جواب سوال‌تان را پیدا کنید. در واقع اگر به دستگاه‌های دیجیتال و اپلیکیشن‌هایی که هر روز استفاده می‌کنید فکر کنید، متوجه می‌شوید که همه‌ی ما در حال حاضر به میزانی “سایبورگ” هستیم.»
این وابستگی هیجان‌انگیز به تکنولوژی شخصی که ماسک آن را لایه‌ی سوم دیجیتال می‌نامد، در حال حاضر به گونه‌ای موثر تبدیل به بخشی از زیست‌شناسی عصبی ما شده‌ است و با وجود اینکه خارج از بدن قرار دارد در شیوه‌ی تفکر ما تاثیرگذار است. او همچنین افزود: «سیستم لیمبیک را در نظر بگیرید؛ مغز حیوانی و کورتکس به عنوان قسمت مسئول تفکر؛ و خود دیجیتالی شما به‌عنوان لایه‌ی سوم! اگر بمیرید روح دیجیتالی شما همچنان در اطراف حضور دارد. تمامی ایمیل‌های و شبکه‌های اجتماعی همچنان زنده‌اند.»
اگرچه این مساله منطقی به‌نظر می‌رسد، ولی قسمت عجیب‌تر و خاص‌تر دیدگاه ماسک در مورد چگونگی تکامل بشریت است. انسان در دنیایی که تعداد زیادی از کارگران بیکار شده از یارانه‌های اجتماعی‌ گذران زندگی می‌کنند، چگونه به خشنودی می‌رسد؟ ماسک، عمیق شدن هر چه بیشتر روابط انسان با تکنولوژی را جواب این سوال می‌داند. این عمیق شدن تا جایی پیش می‌رود که ما به عنوان روشی برای ارتقاء توانایی‌های طبیعی ذاتی به سایبورگ تبدیل می‌شویم.
او می‌گوید: «در طول زمان، شاهد ادغام بیشتر هوش‌زیستی و هوش‌دیجیتالی خواهیم بود و این وابسته به پهنای باند مغز است. رابط‌های با پهنای زیاد برای مغز، به همزیستی میان مغز و هوش ماشین کمک کرده و مساله‌ی کنترل و سودمندی را حل می‌کنند.» این اولین باری نیست که ماسک در مورد این موضوعات صحبت کرده است. او سال پیش در مورد نیاز انسان به پیوند مغز در آینده به منظور هم‌سرعت شدن با تکامل سریع هوش مصنوعی سخن گفت. به عقیده‌ی ماسک، هوش مصنوعی در صورتی که به خوبی کنترل نشود، می‌تواند برای جهان خطرناک باشد.
او برای سخنان جالبش در مورد زندگی نیز شهرت دارد. ماسک می‌گوید: جهان فیزیکی که ما درک می‌کنیم، ممکن است شبیه‌سازی عظیمی باشد که توسط تمدنی بیگانه و پیشرفته‌تر از ما به اجرا در آمده! بر اساس محاسبات ماسک، احتمال این‌که در یک ماتریکس شبیه‌سازی شده زندگی می‌کنیم، یک در میلیارد است. او همچنین پیشنهاد داده برای قابل سکنی کردن مریخ آن را با بمب هسته‌ای بمباران کنیم. اما شاید بهتر باشد فعلا دست نگه داریم تا راکت‌های جدید اسپیس ایکس در کمتر از ده سال دیگر سفر به مریخ را برای ما ممکن کنند.
گرچه ایده‌ی تکامل بیولوژیکی بدن با استفاده از پیشرفت‌های سایبرنتیک بسیار جذاب است؛ اما چشم‌انداز ماسک از آینده‌ی زمین، مشکلات خود را نیز دارد. در آینده‌ای که رانندگی به دلیل اَمن‌تر بودن وسایل نقلیه‌ی خودکار، غیر قانونی است و هیچ شغل و هیچ کاری هم در خانه برای مشغول شدن نداریم، یک شروع دوباره بر روی مریخ ایده‌ی بدی به نظر نمی‌رسد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *