ارسال اولین کاوشگر به نیمه تاریک ماه در سال ۲۰۱۸ توسط چین

در سال ۲۰۱۸ چین قصد دارد فضاپیمای «Chang’e 4» را به نیم کره کشف نشده ماه ارسال کند. در صورتی که همه چیز طبق برنامه پیش رود و این کشور موفق به فرود یک کاوشگر در نیمه تاریک ماه گردد، اولین کشوری خواهد بود که موفق به این امر شده است.

برای دستیابی به این هدف چین دو ارسال به فضا را اجرا خواهد کرد. اولین ارسال در خرداد تا تیر سال ۹۷ انجام می شود و طی آن ماهواره ای به فاصله ۶۰ هزار کیلومتری در سمت نیمه تاریک ماه ارسال می شود تا بدین طریق امکان ارتباط بین زمین و آن سوی ماه فراهم شود.

در واقع دلیل اصلی که تا به حال هیچ سازمان فضایی کاوشگری را در نیمه تاریک ماه فرود نیاورده، همین مسئله پیچیده بودن ارتباط آن با زمین است.

هنگامی که ارتباط با موفقیت برقرار شد، چین محموله دوم را ارسال می کند. این بار محموله Chang’e 4 خواهد بود. همچنین ماهواره اول به محموله دوم کمک می کند تا با موفقت کاوشگر را روی سطح ماه فرود بیاورد.

کاوشگر یاد شده همچنین دارای محموله ای متفاوت خواهد بود. قرار است مجموعه ویژه ای برای کاشت گیاهان همراه با آن ارسال شود تا بدین ترتیب امکان پرورش آنها در سطح ماه بررسی شود.

به گفته «برایان هاروی»، تحلیلگر امور فضایی، این مأموریت چالش برانگیز می تواند چین را در زمینه فضایی در دنیا به پیشتاز بدل نماید.

کاوشگر Jade Rabbit چین که با فضاپیمای Chang’e 3 به ماه ارسال شده بود

کاوشگر Jade Rabbit چین که با فضاپیمای Chang’e 3 در سال ۲۰۱۳ به ماه ارسال شده بود

چین برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ از برنامه کاوش در ماه با ماهوارهChang’e 1 رونمایی کرد. در سال ۲۰۱۰ نیز Chang’e 2 به سمت مدار ماه ارسال شد. در نهایت در سال ۲۰۱۳ Chang’e 3 به سمت ماه فرستاده شد و کاوشگر آن به نام «Jade Rabbit» شروع به کاوش در سطح ماه کرد.

در حال حاضر ماهواره Chang’e 5 مراحل پایانی آزمایش خود را می گذراند و قرار است تا زمان ارسال Chang’e 4 در حالت آماده باش قرار داشته باشد.

چین در نهایت قصد دارد تا سال ۲۰۳۶ انسان ها را به سطح ماه بفرستد.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *