امیدواری جدید برای درمان ناشنوایی

تقویت مهارت گوش دادن

کم شدن قابلیت شنوایی مشکل مرسومی است که در اثر صدای بسیار بلند، بالا رفتن سن، بیماری‌های مختلف و حتی در اثر ژنتیک ایجاد می‌شود.

هر چند استفاده از تجهیزات محافظت از گوش می‌تواند تا حدودی از بروز کم‌شنوایی در اثر صداهای بلند جلوگیری کند، ولی  مشکلات شنوایی ناشی از بالا رفتن سن و ژنتیک تقریباً قابل اجتناب نیست. با این حال اکنون دانشمندان داروی جدیدی در کنار درمان ژنتیکی پیشنهاد داده‌اند که ممکن است بتواند از انواع  مشکلات شنوایی جلوگیری کند.

 

در این مطالعه مشخص شده است که ۱۳ درصد آمریکایی‌های بالای ۱۲ سال دارای مشکل در هر دو گوش خود هستند و نمی‌توانند آزمون‌های استاندارد شنوایی‌سنجی را با موفقیت پشت سر بگذارند. برای کسانی که از کم‌شنوایی رنج می‌برند، زندگی و معاشرت با دیگران سخت می‌شود. آن‌ها حتی نمی‌توانند توصیه‌های پزشکی را به درستی درک و اجرا کنند و یا به هشدارها واکنش نشان دهند.

 

دانشمندان کینگ کالج لندن با همکاری دانشمندان سوئدی، اخیراً ژن‌های مرتبط با از دست دادن شنوایی را کشف کرده‌اند و نشان داده‌اند که در اثر تظاهر این ژن‌ها کدام بخش از گوش تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

 

نتایج این مطالعه‌ی جدید در مجله‌ی American Journal of Human Genetics منتشر شده است. در این مطالعه دانشمندان در مورد اثر سلول‌های حسی بر روی ناشنوایی در اثر پیری تشکیک کرده‌اند. آن‌ها هدف جدیدی برای داروهای درمان‌کننده‌ی این نوع ناشنوایی پیدا کرده‌اند.

 

تخمین‌ها نشان می‌دهند که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۲.۴ میلیارد نفر در سراسر دنیا دچار کم‌شنوایی خواهند بود. دانشمندان در این مطالعه‌ی جدید همچنین توانسته‌اند ۴۸ ژن مرتبط با کم‌شنوایی را شناسایی کنند. در بین این ژن‌ها ۱۰ ژن جدیداً شناسایی شده‌اند.

 

در این مطالعه، هدف جدیدی برای درمان‌های دارویی در نظر گرفته شده است تا در تحقیقات آینده بتوان به درمان کم‌شنوایی امیدوار بود.

 

از طریق ۱۰ ژن شناسایی شده می‌توان به غربالگری افرادی که احتمال بروز کم‌شنوایی در آینده دارند پرداخت و همچنین می‌توان ژن‌درمانی‌های موثری را نیز برای بیماران در نظر گرفت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *