برای دیدن بزرگترین تصویر ثبت ‌شده از کیهان، آماده باشید!

تلسکوپ فضایی هابل، چشمان ما را به عجایب جهان هستی باز کرد. از پدیده‌های سحابی‌های فلورسنت گرفته تا کهکشان‌های انفجاری که پیش‌تر تنها به‌صورت نظری به اثبات رسیده بودند، به کمک این تلسکوپ و با جزئیات باورنکردنی به‌تصویر کشیده شدند.
به لطف زحمات دکتر «نانسی رومن»، مادر تلسکوپ هابل که کمک بسیاری به ساخت تلسکوپ هابل کرد، تحقیقات اخترشناسی، قدم بزرگی رو به جلو برداشت. تلسکوپ «WFIRST» نیز به پیش‌برد این مسئله کمک خواهد کرد. این تلسکوپ که قرار است در اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی به فضا پرتاب شود، بزرگترین تصویر از جهان هستی با شفافیت و عمقی معادل تصاویر تلسکوپ هابل را به ثبت خواهد رساند.
با اینکه این تلسکوپ حساسیت تصویری معادل با تلسکوپ هابل خواهد داشت، اما به کمک ابزار ۳۰۰ مگاپیکسلی خود، قادر است فضایی ۱۰۰ برابر بیشتر از تلسکوپ هابل را پوشش دهد.
به‌منظور درک بهتر این مسئله، «دیوید اشپرگل»، از محققان گروه تحقیقاتی تلسکوپ WFIRST و «چارلز یانگ»، استاد اخترشناسی دانشگاه پرینستون آمریکا، اظهار داشتند: «تصاویر تلسکوپ هابل می‌توانند پوستر خوبی بر روی دیوار خانه‌ی شما باشند، اما تصاویر تلسکوپ WFIRST سراسر دیوارهای خانه شما را در بر خواهند گرفت.»
چنین پیشرفت‌هایی در تکنولوژی می‌تواند نه تنها تصاویر الهام‌بخش زیبایی را در اختیار ما قرار دهد، بلکه امکان تحقیقات گسترده‌تر را برای ما فراهم می‌سازد. پیش‌تر در سال ۲۰۱۷، دانشمندان با استفاده از تجهیزات رصدخانه‌ی تداخل‌سنجی لیزری امواج گرانشی «LIGO»، شواهد حیرت‌انگیزی از وجود امواج گرانشی به‌دست آوردند.
پیشرفت‌های خلاقانه در تکنولوژی و بهبود روش‌های قدیمی‌تر، امکان درک بهتر کیهان را برای ما فراهم می‌سازند. به‌علاوه اینکه حل معماهای کیهان به کیفیت اطلاعات خامی که ما از آن داریم و همچنین به تفسیر ما وابسته است. ساختن تجهیزاتی که توانایی گردآوری اطلاعات و جزئیات بیشتری را داشته باشند، به دانشمندان قدرت جابه‌جایی مرزهای علم و دانش را اعطا می‌کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *