راه های طبیعی جلوگیری از سقط جنین

بارداری

روش های جلوگیری از سقط جنین

همانطور که می دانید زمانی که سقط جنین در بدن زنان باردار رخ می دهد، بافت جنینی به صورت لخته های برزگ و کوچک خون از مهبل (واژن) عبور می کند، که این مشکل باید توسط پزشک متخصص زنان و زایمان مورد بررسی قرار گیرد. البته، تشخیص ناهنجاری های کروموزومی جنین در طی مراحل اولیه از دوران بارداری زنان هم می تواند برای جلوگیری از بروز مشکل سقط جنین مفید باشد، چون با شناسایی نوع مشکل به وجود آمده در بدن جنین داخل رحم مادر باردار، روش مناسبی برای درمان آن مورد استفاده قرار خواهد گرفت. یادتان باشد که در چنین مواردی، اگر بافت های حاملگی از دهانه رحم زنان باردار به طور طبیعی بیرون آمده باشد، معمولا دکتر متخصص زنان و زایمان به بیمار خود انجام جراحی (کورتاژ ساکشن و یا D & C) را به منظور برداشتن محتویات باقی مانده از تکه های بافت حاملگی توصیه خواهد کرد. معمولا، اکثر زنان باردار پس از انجام عمل جراحی، چرخه قاعدگی خود را در ۴ تا ۶ هفته بعد از عمل دوباره به دست می آورند. همچنین، فراموش نکنید که کارشناسان پزشکی به این افراد توصیه خواهند کرد تا قبل از طبیعی نشدن چرخه قاعدگی خود دوباره حامله نشوند.

در ادامه این مقاله، برخی از نکات مفید طبیعی برای راهنمایی زنان حامله جهت جلوگیری از سقط جنین داخل رحم خود بیان شده است. مهم ترین این موارد عبارتند از:

۱٫ مصرف مرتب و به موقع اسید فولیک و انواع ویتامین ها در دوران بارداری:

به یاد داشته باشید که مصرف انواع ویتامین ها توسط زنان باردار و یا دریافت مکمل اسید فولیک قبل و بعد از حاملگی، به این افراد کمک می کند تا بدن خود را در برابر مشکل سقط جنین مقاوم نمایند. معمولا، پزشکان متخصص زنان و زایمان مصرف ۶۰۰ میلی گرم اسید فولیک در هر روز از دوران بارداری را به بیماران خود توصیه می کنند، تا آن ها بتوانند شانس بروز نقائص در بدن نوزاد خود را در هنگام تولد و سقط جنین را کاهش دهند.

۲٫ انجام واکسیناسیون به موقع و منظم در دوران بارداری زنان:

همانطور که می دانید وجود برخی شرایط پزشکی مزمن در بدن زنان باردار، خطر سقط جنین را افزایش می دهد. اما، این افراد می توانند از مبتلا شدن خود به این قبیل بیماری ها، از طریق انجام واکسیناسیون جلوگیری کنند. پس، اگر شما هم تاریخچه واکسیناسیون خود را در خاطر نگه نمی دارید، بهتر است زمان انجام آن ها را با دقت، بر روی یک دفترچه کوچک یادداشت کنید. البته، این نکته مهم را هم فراموش نکنید که هر زنی در دوران بارداری خود باید چک آپ پزشکی و آزمایش خون را به منظور اطمینان از رشد مناسب جنین داخل رحم خود انجام دهد.

۳٫ آگاه نمودن پزشک متخصص زنان و زایمان از تاریخچه پزشکی زن حامله:

به یاد داشته باشید که وجود بیماری های خاص مانند بیماری تیروئید، صرع، و لوپوس، شانس سقط جنین را در بدن زنان باردار به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. بنابراین، بهتر است این افراد در هنگام مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان، تاریخچه کامل پزشکی خود را به او اطلاع دهند، چون فقط پزشک معالج می تواند داروهای مناسب را برای درمان مشکل بیمار باردار خود، به درستی تجویز کند.

۴٫ اجتناب از مصرف نوشیدنی های کافئین دار و الکل:

پس از باردار شدن، زنان باید مصرف نوشیدنی های کافئین دار خود را محدود کرده و در هر روز، بیش از دو فنجان قهوه (۲۰۰mg) مصرف نکنند، چون کافئین موجود در این مواد مضر بوده و بر میزان ترشح هورمون های بدن مادران باردار تاثیر می گذارد. به همین دلیل، پزشکان متخصص زنان و زایمان ادعا می کنند که نوشیدن بیش از حد قهوه، خطر مبتلا شدن زنان حامله به مشکل سقط جنین به شدت افزایش خواهد داد.

۵٫ انجام فعالیت های ورزشی در دوران بارداری:

بهتر است زنان در دوران بارداری خود، تمرینات ورزشی سبک مانند پیلاتیز و یوگا را به طور مرتب انجام دهند، چون این نوع فعالیت ها از افزایش درجه حرارت بدن مادران باردار جلوگیری نموده و مقدار جریان خون در بدن جنین داخل رحم را افزایش می دهد. اما، فراموش نکنید هر زن بارداری باید از انجام ورزش هایی مثل اسکی و بوکس جدا اجتناب کند، چون این نوع ورزش ها می تواند به جنین داخل رحم آسیب برساند.

۶٫ مصرف مواد غذایی سالم در دوران بارداری:

با آغاز دوران بارداری، بهتر است زنان از مصرف گوشت خام و فراورده های لبنی غیرپاستوریزه خودداری کنند، چون ابتلا به برخی از بیماری های عفونی ناشی از مصرف این نوع مواد غذایی مانند لیستریا و توکسوپلاسموز، خطر سقط جنین را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. بنابراین، این افراد باید سعی کنند تا مصرف سبزیجات آلی و میوه ها را به میزان زیادی افزایش داده و از مصرف محصولات معمولی که حاوی علف کش ها و آفت کش ها هستند، به شدت خودداری نمایند. در نهایت، یادتان باشد که رسیدن مواد شیمیایی به بدن زنان حامله ممکن است تاثیرات منفی بر قدرت باروری آن ها و یا رشد جنین داخل رحم این افراد بگذارد.

همچنین، به خاطر داشته باشید که در دوران بارداری، زنان می توانند ماهی های دریایی را که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، بیشتر مصرف کنند، چون این نوع مواد غذایی به غیر از پروتئین، دارای ویتامین A نیز می باشند. علاوه بر این موارد، اکثر غذاهای دریایی شامل اسیدهای چرب سالم نیز هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در غذاهای دریایی سبب افزایش ترشح هورمون های بدن زنان باردار شده و باعث می شوند که التهابات رحمی این افراد به میزان قابل توجهی کاهش یابد. البته، زنان حامله می توانند در دوران بارداری خود از ماهی قزل آلای وحشی و COD که نوعی ماهی پهن بزرگ است، هم در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند. اما یادتان باشد که این افراد باید در طی نه ماه دوران حاملگی خود از مصرف ماهی های دریاهای عمیق مانند ماهی تن، اره ماهی و باس دریایی که حاوی مقدار بالایی جیوه هستند، خودداری کنند.

همچنین، قرار دادن غلات سبوس دار در رژیم غذایی روزانه زنان باردار برای سلامت کلی بدن خود این افراد و جنین داخل رحمشان مفید بوده و به دلیل این که این نوع مواد غذایی سرشار از فیبر و ویتامین ها ضروری هستند، به از بین بردن ضایعات سمی و مضر بدن هم کمک می کنند. در نتیجه، می توان ادعا کرد که قرار دادن غلات سبوس دار در رژیم غذایی روزانه زنان باردار سطح قند خون این افراد را در اندازه مناسبی حفظ می کند. البته، فراموش نکنید که فیبر موجود در غلات سبوس دار نه تنها در تنظیم سطح قند خون و هورمون های بدن زنان باردار مفید بوده، بلکه به هضم راحت غذا در دستگاه گوارش این افراد هم کمک شایانی می کند. به همین دلیل، مصرف میوه ها، غلات کامل، حبوبات، آجیل و سبزیجات برگ دار در وعده های غذایی زنان باردار ضروری است.

در نهایت، یادتان باشد که این افراد باید در طی نه ماه دوران بارداری خود سعی کنند تا از مصرف قندهای تصفیه شده موجود در آب نبات ها، دسرهای بسته بندی شده، آب معدنی و نوشابه های گازدار اجتناب کنند، چون مصرف قندهای تصفیه شده، سطح قند بدن زنان حامله را مختل کرده و باعث ضعیف شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن این افراد می شوند.

۷٫ مدیریت میزان استرس در دوران بارداری:

به خاطر بسپارید که مدیریت سطح استرس در بدن، نقش مهمی در از بین بردن خطر سقط جنین ایفا می کند، چون زمانی که یک زن حامله احساس استرس شدید داشته باشد، عملکرد کل بدن او مشکل پیدا کرده و سلامت و آرامش او و جنین داخل رحمش در مراحل مختلف بارداری با خطرات زیادی مواجه خواهد شد. تکنیک های تسکین خاصی وجود دارد که زنان حامله می توانند با استفاده از آن ها میزان استرس موجود در بدن خود را به شدت کاهش دهند. این تکنیک ها شامل تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا و یا حتی نقاشی کردن و باغبانی نمودن می باشد.

۸٫ ترک سیگار توسط زنان باردار:

دانشمندان با انجام تحقیقات مختلف نتیجه گیری کرده اند که سیگار کشیدن یک خطر عمده برای سلامت مادر باردار و نوزاد متولد نشده این افراد محسوب می شود. در واقع، سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری سرطان، بیماری های قلبی، اختلالات ریه، فشار خون بالا و سکته مغزی را در این افراد به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. زنان معتاد به سیگار که بیشتر در معرض دود سیگار قرار دارند، در معرض خطر سقط جنین بوده و مشکلاتی مانند ناباروری، زایمان زودرس و یا تولد نوزادان با وزن کم را بیشتر تجربه می کنند.

به همین دلیل، ترک استعمال دخانیات نه تنها موجب صرفه جویی در هزینه های زندگی این افراد می شود، بلکه باعث رشد مناسب جنین داخل رحم هم شده و به والدین کمک می کند تا در زندگی آینده خود هم پله های سلامت و ترقی را به راحتی طی کنند.

۹٫ مدیریت درست وزن بدن در دوران بارداری:

به یاد داشته باشید که مشکل چاقی نیز مانند سیگار کشیدن، تاثیرات منفی بسیاری بر روی سلامت خود شما و جنین داخل رحمتان خواهد داشت، چون چاق بودن زنان باردار خطر مبتلا شدن این افراد به عوارض پزشکی از جمله بیماری های قلبی، دیابت و انواع سرطان ها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. همچنین، بالا بودن بیش از حد میزان وزن بدن زنان در دوران بارداری، وضعیت بدنی آن ها را پیچیده کرده و این مادران را با خطراتی مانند سقط جنین، تولد نوزاد نارس، ابتلا به بیماری پره اکلامپسی و دیابت دوران بارداری مواجه می کند. بنابراین، می توان ادعا کرد که مدیریت کردن درست وزن بدن در دوران بارداری به مادران کمک می کند تا بر پیچیدگی های این دوران به راحتی غلبه نموده و با وضع حمل آسان، نوزادی سالم را به دنیا بیاورند.

۱۰٫ تامین امنیت زنان باردار در برابر ابتلا به بیماری های جنسی:

وجود عفونت های مقاربتی مانند سفلیس و کلامیدیا می تواند سقط ناگهانی جنین، مرگ نوزاد قبل از تولد، بروز مشکل نازایی و حاملگی خارج از رحمی را در بدن زنان به دنبال داشته باشد. برای جلوگیری از بروز چنین شرایط ناخواسته ای، زنان باردار نیاز دارند تا رابطه جنسی سالمی را با شریک زندگی خود تجربه کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *