زنان ماقبل تاریخ، قوی‌تر از زنان ورزشکار امروزی بودند.

بر اساس مطالعه‌ای جدید، زنان ماقبل تاریخ که در ۵،۵۰۰ سال اولِ دوره‌ی کشاورزی در اروپای مرکزی زندگی می‌کردند، بازوهای قوی‌تری نسبت به قهرمانان زن امروز داشتند. نویسنده‌ی اصلی مطالعه، دکتر «آلیسون ماسینتوش» از گروه باستان‌شناسی دانشگاه کمبریج انگلیس، گفت: «این اولین مطالعه‌ای است که واقعأ استخوان‌های زنان ماقبل تاریخ را با زنان معاصر مقایسه کرده است. با تفسیر استخوان‌های زنان در بافتِ زنانه، می‌توانیم ببینیم رفتارهای آن‌ها تا چه حد شدید، متغیر و دشوار بوده است و کارهای دشواری که زنان به مدت هزاران سال انجام می‌دادند را افشا می‌کند.»
دکتر ماسینتوش از سی‌تی‌اسکنر کوچک برای تجزیه و تحلیل استخوان‌های بازو و ساق پای زنان معاصر ورزشکار استفاده کرده است؛ از دوندگان، پاروزنان و بازیکنان فوتبال گرفته تا کسانی که سبک زندگی ساکن‌تری داشتند. قدرت استخوان‌های زنان مدرن با زنان کشاورز اوایل دوره‌ی نوسنگی تا جوامع کشاورز در قرون وسطی، مقایسه شد.
به گفته‌ی محققان، «قدرت استخوان ساق پای زنان نوسنگی که در این مطالعه تحت تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، مشابه با پارو زنان مدرن بود، اما استخوان‌های بازوی آن‌ها ۱۱ تا ۱۶ درصد، قدرتمندتر از پارو زنان و تقریبأ ۳۰ درصد، قوی‌تر از دانشجویان عادی دانشگاه کمبریج بود.»
آن‌ها افزودند: «حتی بارگیری اندام‌های فوقانی بالا تنه در زنان عصر برنز که حدود ۱،۳۰۰ تا ۱،۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، غالب‌تر بود؛ استخوان‌های بازوی این زنان ۹ تا ۱۳ درصد، قوی‌تر از پاروزنان مدرن بود، اما استخوان ساق پای آن‌ها ۱۲ درصد، ضعیف‌تر بود.» توضیح احتمالی برای این قدرت زیاد بازو، آسیاب کردن دانه‌ها است.
دکتر ماسینتوش گفت: «دقیقأ نمی‌توانیم بگوییم چه رفتارهایی باعث این بارگذاری استخوان شده‌اند. هرچند، فعالیت عمده‌ در اوایل دوران کشاورزی تبدیل غلات به آرد بود و احتمالأ زنان این کار را انجام می‌دادند. به مدت هزاران سال، غلات با استفاده از دو سنگ بزرگ با دست آسیاب می‌شدند. در تعدادی از جوامع باقی مانده که هنوز از این سنگ‌ها استفاده می‌کنند، زنان تا ۵ ساعت در روز به آسیاب کردن غلات، مشغول هستند. فعالیت مکرر بازو با استفاده از این سنگ‌های آسیاب برای ساعت‌ها در روز، احتمالأ استخوان‌های بازوی این زنان را همانند حرکت عقب و جلوی پارو زدن تقویت کرده است.»
با این حال، نویسندگان شک دارند که کار زنان فقط محدود به این رفتار بوده باشد. دکتر ماسینتوش افزود: «قبل از اختراع ماشین شخم، کشاورزی برای امرارمعاش، مستلزم کاشت، داشت و برداشت دستیِ تمام محصولات بود. زنان احتمالأ تهیه‌ی غذا و آب دام، فرآوریِ شیر و گوشت و تبدیل پوست و پشم به پارچه را بر عهده داشتند. اختلاف در بارگذاری استخوان در زنان ماقبل تاریخ نشان می‌دهد، آن‌ها کارهای گسترده‌ای را در اوایل دوران کشاورزی انجام می‌دادند.»
وی افزود: «در واقع، معتقدیم که تنوع زیاد وظایف زنان باعث شده، شناسایی کارهای خاصی که منجر به تقویت استخوان‌های آن‌ها شده، دشوار باشد.» دکتر «جی استاک» از دانشگاه کمبریج و دانشگاه غرب لندن، اونتاریو، کانادا گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که به‌مدت هزاران سال، کار دستی دشوار زنان محرک اصلی اقتصاد کشاورزی اولیه بوده است. این تحقیق چیزهایی که درباره‌ی گذشته‌ی بشر یاد گرفتیم را ثابت می‌کند و درک بهتری از تغییر بشر امروزی ارائه می‌دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *