طرز تهیه حلوا ساده با آرد گندم – حلوا با شیره انگور

حلوا ساده درست کردن حلوا خیلی ساده ست، فقط چند تا نکته برای خوش آب و رنگ شدنش نیاز داره که اگر بدونین از پسش به خوبی بر میاین.

طرز تهیه حلوا با آرد گندم رو با هم مرور می کنیم.

مواد لازم:

آرد گندم یا آرد سنگگ: ۲ لیوان

روغن: ۱ لیوان

مواد لازم برای شهد حلوا:

شکر: ۱.۵ لیوان

زعفران دم شده: نصف لیوان

هل: ۵عدد

چوب دارچین: ۲ تکه

گلاب: ½ لیوان

آب: ۱.۵ لیوان

طرز تهیه حلوا زعفرانی:

برای شروع کار، باید همزمان هم شهد رو آماده کنیم و هم آرد رو تفت بدیم.

شکر رو داخل قابلمه گود ریخته با حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا شکر آب بشه، بعد از آب شدنش همه مواد شهد رو بهش اضافه می کنیم به همراه هل ها و چوب دارچین، کمی زمان میدیم تا شربت قوام بیاد.

دقت کنین که شهد باید غلیظ بشه اما مراقب باشین که نسوزه ، وقتی شربتمون بیش از حد حرارت ببینه سر میره پس کمی بعد از به جوش اومدن و حل شدن کامل شکر در آب شربت آماده ست.

در زمانی که شهد داره آماده میشه، آرد گندم رو بعد از ۲ بار الک کردن در یک قابلمه گود و بزرگ تر از میزان این مواد تفت میدیم ، تا حدی که رنگ آرد کمی تغییر کنه و از حالت خامی در بیاد.

بعد روغن رو بهش اضافه می کنیم و با یک کفگیر چوبی مرتب هم میزنیم تا آرد کامل سرخ و طلایی بشه.

حالا شهد رو که هنوز هم گرم هست از یک صافی ریز رد کرده و بعد به مخلوط آرد و روغن اضافه می کنیم.

در این زمان می بینین که آرد و روغن شروع به جوشیدن می کنن، مراقب باشین خودتون رو نسوزونین.

قابلمه رو از روی گاز بردارین ، مواد رو خوب هم بزنین تا یک دست بشه اگر شل بود دوباره روی گاز بذارین و هم بزنین تا خودش رو بگیره.

بعد از اینکه قوام پیدا کرد و در ظرف جمع شد از روی حرارت بردارین و تا داغ هست داخل ظرف سروتون بریزین و تزیین کنین.

طرز تهیه حلوا با آرد برنج:

طرز تهیه حلوا با آرد برنج به همین شکل هستش، فقط به جای آرد گندم یا سنگگ از آرد برنج استفاده میشه، رنگ این دسر با آرد برنج به تیرگی رنگش با آرد گندم نیست و به صورت زرد پر رنگ با کمک زعفران در میاد.

طرز تهیه حلوا با شیره انگور یا خرما:

در تهیه حلوا با شیره خرما یا انگور، همه مراحل کار مثل بالاست فقط به جای شکر از همون مقدار شیره استفاده می کنیم.

یعنی از ۱.۵ لیوان شیره.

وقتی آرد رو تفت دادیم و با روغن سرخ کردیم ، شیره رو کم کم بهش اضافه می کنیم و بعد هم گلاب و زعفران اضافه میشن.

اگر عرق هل و یا عرق دارچین دارین می تونین از هر کدوم یک قاشق غذاخوری اضافه کنین.

بعد از اضافه کردن این مواد روی حرارت هم میزنیم به سرعت تا خودش رو بگیره و بعد در ظرف سرو میریزیم.

دقت کنین که استفاده از شیره کمی حلوا رو شل تر از استفاده با شهد میکنه و از ظرف جدا نمیشه.

در حلوا با شیره چون طعم شیره قالب هستش، اگر دارچین و هل نریزین هم به اندازه کافی خوشمزه هست.

حلوا با شیره انگور همزمان هم ترشه هم شیرین، اما حلوا با شیره خرما کاملن شیرینه.

نکات مهم در تهیه حلوا:

نکته ای که در تهیه همه حلوا ها باید در نظر بگیرین این هستش که آرد رو اول باید به تنهایی تفت بدین تا مزه خامیش از بین بره و بعدش به خوبی تفت بدین تا رنگش کرمی بشه.

استفاده از دارچین طعم خیلی خوبی بهش میده، حتمن امتحانش کنین. یا از چوب دارچین استفاده کنین یا عرق دارچین.

از پودر هل می تونین به جای خودش استفاده کنین. پودر هل رو بعد از سرح شدن آرد میتونین بهش اضافه کنین یا دانه هل رو شکسته و در شهد بریزین.

برای همه حلواها بعد از اینکه از روی حرارت برداشتین همچنان در قابلمه هم بزنین تا کاملن فرم بگیره و از ظرف جدا بشه.

من این مدل حلوا درست کردن رو از مامان عزیزم یاد گرفتم، حلواهای مامانم خیلی خاص میشه و ازش ممنونم که تجربیاتش رو همیشه در اختیارم قرار داده.

امیدوارم شما هم دوست داشته باشین.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *