طرز تهیه فلافل خانگی-فلافل خوزستانی

فلافل خانگیفلافل خوزستانی یا فلافل لبنانی یکی از فست فودهای محبوب شهرهای ما هم شده. با وجود خوشمزگیش و بوی هوس انگیزش بهتره با روش های سالم تری این غذای محبوب رو میل کرد.

دستوری رو که برای شما آماده کردیم بعد از آماده شدن، عطر و طعم خیلی عالی ای رو داره، شبیه به فلافل های فست فود مامان جون!

مواد لازم:

نخود: ۲۵۰ گرم

سیب زمینی آب پز: ۱ عدد درشت

پیاز: ۱ عدد

سیر: ۳ حبه

بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

آرد نخود چی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

پودر زیره، نمک و فلفل به مقدار لازم

آب: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

برای از بین بردن نفخ نخود لازمه که از شب قبل نخود ها رو در آب گرم و نمک خیس کنیم و چند بار آبش رو عوض کنیم تا نفخ نخود گرفته بشه.

برای آماده کردن فلافل خانگی، نخود رو ۲ بار چرخ می کنیم. از بلندر یا غذاساز هم می تونین استفاده کنین.

در دور دومی که نخودها رو چرخ می کنین سیرها رو هم اضافه کنین.

نخودها رو به اندازه ای چرخ کنین که به ریز ترین حالت ممکن در بیان، از پوره کردن نخود خود داری کنین در غیر این صورت زمان سرخ شدن وا میرن.

پیاز رو جداگانه رنده کنین، آبش رو بگیرین و به نخود ها اضافه کنین.

سیب زمینی رو هم رنده کرده و به مواد قبلی اضافه می کنیم. علت اضافه کردن سیب زمینی این هستش که باعث چسبندگی مواد میشه.

بیکینگ پودرو روی مواد بریزین، من در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری آب هم میریزم تا مواد چسبنده بشه.

جعفری خرد شده رو اضافه می کنیم.

ادویه فلافل رو که همون زیره هستش با نمک و فلفل به مواد اضافه کرده و همه رو با هم به خوبی مخلوط می کنیم روی ظرف سلفون کشیده و یک ساعت در یخچال قرار میدیم تا مزه ها به خورد هم برن.

اگر از قالب مخصوص فلافل استفاده می کنین که نحوه زدن فلافل ها راحته در غیر این صورت به اندازه یک قاشق سر پر از مواد رو بردارین در دستتون گرد کرده و کمی پهن کنین تا به شکل فلافلهای بیرون در بیاد و به آرامی در روغنی که داغ شده قرار بدین.

برای سرخ کردن فلافلها یک ظرف کوچک و گود رو انتخاب کنین و تا نیمی از ظرف رو از روغن پر کنین.

روغن باید به اندازه ای داغ بشه که وقتی فلافل ها رو در روغن می اندازین روی سطح ظرف قرار بگیره، با این شرایط فلافل ها در کمتر از ۳ دقیقه سرخ میشن.

برای درست کردن فلافل کنجدی بعد از قالب زدن فلافل ها، آنها رو در کنجد بغلطانید و بعد در روغن داغ بیاندازید.

برای بهتر سرخ شدنشون بعد از این که یک طرفش به خوبی سرخ و طلایی شد آنها رو برگردونین تا طرف دیگه هم به خوبی سرخ بشه و بعد روی دستمال کاغذی آشپزخانه قرار بدین تا روغن اضافه ش گرفته بشه.

طرز تهیه فلافل رژیمی در فر:

فر رو با دمای ۱۷۵ درجه روشن کنین و کاغذ مخصوص شیرینی پزی رو روی سینی فر قرار بدین، با برس سطح کاغذ رو روغن مالی کنین.

فلافلها رو بعد از قالب زدن روی کاغذ بچینین و روشون رو کمی روغن بزنین و در فر قرار بدین.

به مدت ۲۰ دقیقه زمان میدیم تا به خوبی مغز پخت بشن بعد از این زمان آنها رو برگردونین باز هم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار میدیم تا طرف دیگه ش هم به خوبی کریسپی و طلایی بشه.

طرز تهیه سس فلافل:

چاشنی اصلی فلافل ترشی هستش و سس انبه تند.

مواد لازم برای سس انبه:

پودر انبه: ۲ قاشق غذاخوری

سرکه سفید: ۱/۳ لیوان

فلفل قرمز: ۱ قاشق غذاخوری

آب: ۱ پیمانه

طرز تهیه سس انبه:

همه مواد رو مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار میدیم تا غلیظ بشه، وقتی سس غلظت لازم رو پیدا کرد آماده مصرف هستش.

نکات پخت فلافل آبادانی در خانه:

  1. در مواد به هیچ وجه از تخم مرغ استفاده نکین، چون در دستورهای اصلی از تخم مرغ استفاده نمیشه.
  2. اگر به خوبی نخودها رو چرخ کنین بعد از مخلوط کردن مواد، چسبندگی لازم رو پیدا میکنه مخصوصن با وجود سیب زمینی.
  3. وجود سیر یکی از اصلی ترین مواد این رسپی هستش و طعمش رو خیلی به فلافل های آماده بیرونی نزدیک میکنه.
  4. در بعضی از رسپی ها از جعفری خرد شده در مواد اولیه استفاده میشه، که سلیقه ای هستش و می تونین نریزین.
  5. اگر بعد از مخلوط کردن مواد، نیاز بود میتونین کمی آب و آرد نخودچی اضافه کرده و هم بزنین تا چسبندگی بیشتری پیدا کنه.
  6. چرخ کردن نخودها نسبت به آسیاب کردن انتخاب بهتریه در صورت امکان چرخ کنین.
  7. از زردچوبه، پودر گشنیز و آویشن هم میتونین به عنوان ادویه استفاده کنین.
  8. من نخودها رو ۴۸ ساعت میزارم خیس بخوره، خیلی بهتر میشه.

اگر دوست دارین داخل فلافل ها نرم تر باشه و نه ترد ، زمان قالب زدن آنها رو کمی تپل تر بردارین. فلافل هر چی نازک تر باشه ترد تر میشه.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *