لالی عاطفی

لالی عاطفی

لالی عاطفی

لالی عاطفی (خاموشی )

اختلال گویایی بر اثر عوامل عصبی – روانی همیشه به صورت لکنت زبان بروز نمی کند . بلکه گاهی به صورت لالی یا سکوت مرضی و یا لالی عاطفی در می آید که اغلب بر اثر هیجان های شدید ، شوک های عاطفی از زد و خوردها از دست دادن پدر و مادر ، تصادف و حتی در زمان جنگ و بمباران به فراوانی در کودکان دیده می شود.

علامت های لالی عاطفی

سکوت مریضی ممکن است مقدمه یک بیماری روانی مانند افسردگی شدید ، اسکیزوفرنی مخصوصا از نوع کاتاتونیک یا واکنس هیستریک باشد . لالی ممکن است به صورت صحبت نکردن اختیاری یا سکوت انتخابی باشد که در این صورت کودک استعداد قدرت صحبت کردن را به طور طبیعی دارا است. به عللی که غالبا جنبه عاطفی دارد با اطرافیان خود صحبت نمی کند . وقتی با چند نفر که صمیمی تر است به طور اختیاری صحبت می کند این کودک از هوش طبیعی برخوردارند و گاهی ممکن است صحبت نکردن اختیاری یا امتناع از مدرسه رفتن با هم دیده می شود .

پیشگیری و درمان

صحبت نکردن اختیاری ممکن است در مراجعه به پزشک یا مدرسه با آموزگار و همکلاسان باشد این کودک اغلب خجول و ترسو ، مضطرب و از لحظ شخصیتی متناسب با سن خود رشد نکرده و نسبت به اشخاص بی اعتنا هستند اگر ناراحتی موقتی باشد درمان لازم ندارد . چنانچه ادامه یابد به هر نحو که شده باید کودک را تشویق و وادار به صحبت کردن نمود . از نقاشی و بازی درمانی برای از بین رفتن منفی نگری و لجاجت کودک باید استفاده کرد . ممکن است کودک در جلسات اولیه مقاومت کند و حتی با گریه ، داد و فریاد و تهاجم واکنش نشان دهد . ولی چنانچه با خونسردی و بدون نشان دادن واکنش شدید با وی رفتار شود لجاجت را کنار می گذارد و آرام می شود . تکرار جلسه ها و دادن جایزه در جلسه های بعدی برای تکمیل فعالیت نشت های قبلی غالبا مفید است و کودک را به حرف زدن وا می دارد .

نوشته : مریم یقینی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *