مانور مدارگرد ناسا برای اجتناب از تصادفی فضایی

فضاپیماها معمولاً برنامه‌ای زمان‌بندی شده‌ی دقیقی در مورد اینکه چه زمانی از هر منطقه‌ی مشخص شده عبور خواهند کرد، دارند. بنابراین تغییری کوچک می‌تواند به‌شدت بر روی سفرهای فضاپیما تاثیر بگذارد و این دقیقاً همان اتفاقی است که اخیراً برای کاوشگر فضایی ماوِن ناسا که ماموریتش مطالعه‌ی مواد فرار و جو مریخ است، افتاد.
ماوِن برای حدود دو سال در مداری بیضی شکل اطراف مریخ قرار داشت، اما در ۲۸ فوریه‌ی سال ۲۰۱۷ پس از فعال شدن موتور موشک، سرعت آن کمی کمتر از ۰.۴ متر بر ثانیه، افزایش یافت. این تغییر کوچک بود، اما همین نوسان برای تغییر در زمان‌بندی تخمین زده شده‌ی ماموریت و جلوتر افتادن از برنامه‌ و وارد شدن به مسیر قمر فوبوس مریخ، کافی بود.
پس از تنظیم سرعت، در ۶ مارس ۲۰۱۷، ماوِن برای عبور کردن از مدار فوبوس و برخورد نکردن با این قمر، تغییر مسیر داد. آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا احتمال رخداد چنین برخوردهایی را کنترل می‌کند و گروه‌های هدایت فضاپیما مسیر حرکت را رصد می‌کنند. این گروه‌ها مانوری را برای خارج کردن ماوِن از مسیر برخورد با فوبوس و نابودی آن انجام دادند.
«بروس جکوسکی» از دانشگاه کلرادوی بولدر و پژوهش‌گر ارشد ماموریت ماوِن، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «از گروه‌های کنترل و هدایت پیش‌رانش جت ناسا که هر روز در طول ماموریت، مراقب برخوردهای احتمالی بودند و از گروه فضاپیمای ماوِن برای عمل کردن بدون عیب این مانور، سپاسگزارم.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *