معجزه‌های تسلا، آیا شاهد آینده هستیم؟

 به گزارش وب‌سایت Renew Economy، اَبَرباتری که شرکت تسلا در جنوب کشور استرالیا نصب کرد، بار دیگر ارزش خود را با جلوگیری از خاموشی نیروگاه سوخت فسیلی ثابت کرد. جالب‌تر اینکه باتری در عرض چند میلی‌ثانیه و قبل از خاموشی نیروگاه مذکور، به‌کار افتاد. این باتری ساخته‌ی شرکت تسلا، موفق شد که شبکه را پایدار و قبل از به‌کار افتادن ژنراتور پشتیبان، از خاموشی آن جلوگیری کند.
باتری لیتیم یونی ۱۰۰ مگاواتی شرکت تسلا، رسماً در ابتدای ماه دسامبر سال میلادی ۲۰۱۷ شروع به‌کار کرد. به دنبال خاموشی‌های سراسری در تابستان سال ۲۰۱۶ میلادی، ایده‌ی ساخت این باتری کلید خورد و قرار بود در چنین مواقعی وضعیت را کنترل کند. این منطقه ۴۰ درصد برق خود را از نیروگاه‌های بادی تامین می‌کند که بهترین استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر است. با این‌حال باد همیشه در دسترس نیست؛ بنابراین در صورت کمبود منابع کافی برای تامین برق، باید از قبل آماده باشیم. باتری امکان ذخیره‌ی نیروی برق را در مواقع غیر اوج مصرف فراهم می‌کند و می‌توان در زمانی که نیاز به برق، بیش از توان تولیدی باشد، به شبکه تزریق کرد.
همان‌طور که این بار آن‌را تجربه کردیم، باتری راه‌های مختلفی برای جلوگیری از قطعی شبکه در اختیار دارد. این به این معنی نیست که باتری تسلا از خاموشی‌ای جلوگیری کرده، چرا که ژنراتورهای پشتیبان با سوخت فسیلی در زمان مناسب وارد عمل شدند. با این وجود سرعت عملی که باتری از خود نشان داده و به جلوگیری از قطعی برق کمک کرد را می‌توان تکنولوژی مناسبی برای به‌کارگیری در شبکه‌های برق‌رسانی سراسر دنیا دانست.
باتری‌ها یکی از مهم‌ترین تکنولوژی‌هایی هستند که به ما این اطمینان را می‌دهند، سرعت نیل به سوی آینده‌ای با انرژی تجدیدپذیر، با دنیای واقعی و محدودیت‌های استفاده از این انرژی هماهنگ است. تولید انرژی از منابع طبیعی غیرقابل کنترل، مانند باد یا خورشید با احتمال بالای قطعی برق در شبکه‌هایی که وابستگی بالایی به این منابع دارند، همراه است. مزارع بادی و خورشیدی قادر به تولید انرژی در زمان نبود نور خورشید یا عدم وزش باد نیستند؛ اما باتری‌ها می‌توانند در زمان کمبود انرژی، مقدار برق مورد نیاز را جبران کنند.
معمولاً کمبود موقت انرژی در شبکه، با «نیروگاه‌های قله‌ای» جبران می‌شود که این نیروگاه‌ها با شرکت تسلا قرارداد ندارند. کمیسیون تجهیزات عمومی کالیفرنیا، قصد دارد شهر لس‌آنجلس را با این باتری‌ها مجهز کرده تا جایگزینی برای نیروگاه‌های قله‌ای باشد و تعهد خود نسبت به استفاده از انرژی تجدیدپذیر را بیش از پیش مستحکم سازد.
شرکت تسلا تنها مجموعه‌ای نیست که در این زمینه فعالیت دارد، اما نمی‌توان از نقش اساسی آن چشم‌پوشی کرد. حتی نماینده‌ی شرکتی در مورد تسلا این جمله را بکار برده است که «تسلا، دکه‌ی فروش انرژی تجدیدپذیر است.» محصولات شرکت تسلا امکان تولید نیروی برق مورد نیاز هر خانه را با ادغام سلول‌های خورشیدی بر روی سقف و سیستم باتری‌های خانگی فراهم کرده است و در تلاش برای توسعه‌ی بیشتر این تکنولوژی و استفاده‌ی منطقه‌ای از این منابع انرژی است.
سرعت و توانایی باتری‌های تسلا، این امید را به ما می‌دهند که با توسعه‌ی آن‌ها بتوان جایگزینی برای نیروگاه‌های سوخت فسیلی یافت. تجهیز شبکه‌های برق‌رسانی بیشتری با این تکنولوژی می‌تواند ادغام انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را سرعت بخشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *