نماز یا کاشف الکرب چیست و چگونه خوانده می شود؟

دعا

نماز

 

نماز یا کاشف الکرب چیست و به چه صورت خوانده می شود ؟

در کل، نماز به عنوان یک فریضه اساسی در اسلام، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به عنوان یک راه برای ارتباط با خداوند و تقویت روحانیت فردی، مورد توجه و تحسین قرار گرفته است.

همچنین، دعای “کاشف الکرب” که در نماز شب خوانده می شود، نشان دهنده توکل و اعتماد به خداوند و تقویت ایمان و امید به او است.

نماز یا کاشف الکرب:

نماز یا صلوات، یکی از اساسی ترین عبادات اسلامی است که به منظور برقراری ارتباط بین بنده و پروردگار انجام می شود. در قرآن کریم، نماز به عنوان یک فریضه مهم و ضروری برای هر مسلمان ذکر شده است و به عنوان پنج رکعت نماز روزانه شامل صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشاء تعریف شده است. هدف از انجام نماز، برقراری ارتباط و ارزیابی خود با خداوند و تقویت ایمان و روحانیت فردی است.

 

اصطلاح “کاشف الکرب” به معنای “بازگشت دهنده از کرب” است و به یک دعای خاص در نماز شب اشاره دارد. این دعا با این کلمات آغاز می شود: “اللهم انی اسألک برحمتک التی وسعت کل شیء و بقدرتک التی قهرت بها کل شیء و عفوک المنزل بالرحمه” و به دلیل اینکه در این دعا از اسم “کاشف الکرب” استفاده شده است، به آن این نام داده شده است.

 

در این دعا، فردی که در حال انجام نماز است، خداوند را به خاطر بزرگترین رحمت و قدرتی که دارد، می خواند و از او خواهش می کند که با رحمت و عفو خود، او را از کرب و مشکلات زندگی خود رهایی دهد. این دعا نشان دهنده توکل و اعتماد به خداوند و تقویت ایمان و امید به او است.

 

در کل، نماز به عنوان یک فریضه اساسی در اسلام، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به عنوان یک راه برای ارتباط با خداوند و تقویت روحانیت فردی، مورد توجه و تحسین قرار گرفته است. همچنین، دعای “کاشف الکرب” که در نماز شب خوانده می شود، نشان دهنده توکل و اعتماد به خداوند و تقویت ایمان و امید به او است.

 

نماز یا کاشف الکرب به چه صورت خوانده می شود ؟

نماز یا کاشف الکرب یک نماز خاص در مذهب شیعه است که به منظور آرامش و آرامش بخشیدن به دل، به خصوص در ماه محرم برگزار می شود. این نماز به صورت دو رکعت است و در هر رکعت از آن، بعد از خواندن سوره فاتحه، سوره قدر و سوره توحید خوانده می شود. سپس دعای کمیل و دعای امام زمان (عج) به صورت توصیفی و مفصل خوانده می شود. پس از اتمام نماز، برخی از زائران به شکلی خاص سجده می کنند و به این شکل از خداوند عزیز خود برای آرامش بخشیدن به دل خود التماس می کنند.

 

دعای کاشف الکرب، در نماز شب بعد از انجام دعای نافله و قبل از تسلیم، خوانده می شود. این دعا به صورت زیر است:

 

“اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ وَ بِقُدْرَتِکَ الَّتِی قَهَرْتَ بِهَا کُلَّ شَیْءٍ وَ عَفْوِکَ الَّذِی مَنَّ عَلَیْکَ بِهِ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ فَسَلْتُکَ یَا مُنْجِیَ مِنَ الْکُرَبِ الَّذِی لَا یَجِدُ مُنْجَاهً إِلَّا مِنْکَ اللَّهُمَّ فَلاَ تَدَعْ لِی فِیهِ حَاجَهً وَ لاَ مَرَضًا وَ لاَ غَیْرَ ذَلِکَ إِلاَّ غَیْرَ مَرْضَى وَ لَا مُشَاکَلَ إِلاَّ حَلَّتْ بِسَلَامَتِکَ وَ عَافِیَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ”

 

ترجمه ی این دعا به فارسی به شرح زیر است :

“خدایا! من به رحمتی که همه چیز را فرا می گیرد و به قدرتی که همه چیز را به زور خودش تسخیر می کند و به بخششت که با آن بر همه چیز بخشنده است، ازت خواهش می کنم. اى نجات دهنده از دشواری که جز از تو کسی نمی تواند نجات یابد، پس ازت می خواهم که هیچ نیازی و هیچ بیماری و هیچ مشکلی جز آنچه برای سلامتی و عافیتم خیر است را برایم نگذاری. اى بهترین از رحمت کنندگان.

 

نماز حضرت ابوالفضل با ذکر یا کاشف الکرب :

مرحوم کشمیری نماز توسل به حضرت ابوالفضل (ع) با ذکر یا کاشف الکرب را اینگونه شرح دادند که :

 

نماز حضرت ابوالفضل با ذکر یا کاشف الکرب به صورت زیر است :

 

۱٫ ابتدا با وضو و پوشیدن لباس پاک، به سوی قبله (کعبه) بروید.

 

۲٫ دو رکعت نماز حاجت با نیت خوانده و به حضرت ابوالفضل (ع) هدیه کنید.

 

۳٫ سپس تسبیح حضرت زهرا سلام الله علیها را خوانده و باز ثوابش را به حضرت عباس (ع) هدیه کنید.

 

۴٫ بعد از اتمام نماز، ۱۳۳ مرتبه ذکر پرفضیلت « یا کاشف الکرب » را خوانده و با ایمان و توکل به حضرت ابوالفضل (ع)، از او خواسته و از او کمک و پشتیبانی در کارهای خود درخواست کنید. دعای «یا کاشِفَ الْکَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَیْنِ اِکْشِفْ کَرْبی بِحَقِ اَخْیکَ الْحُسَیْنِ علیه السلام» را ۱۳۳ مرتبه تکرار کنید.

 

لازم به ذکر است که این نماز و ذکر به دلیل شریف بودن حضرت ابوالفضل (ع) و ارتباط او با حضرت امام حسین (ع) و رویدادهای غم انگیز کربلا، در بین شیعیان بسیار محبوب است و برای رفع کرب و بلایای زندگی به کار می رود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *