پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی

دارچین

دارچین

دارچین ادویه‌ای است که قرن‌ها در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه از پوسته‌ی درختان مختلفی از رسته‌ی دارچینیان گرفته می‌شود. دارچین به‌عنوان یک ادویه‌ی گرم و خوشبو شناخته می‌شود.

این ادویه علاوه بر استفاده‌ای که در آشپزی دارد، مزایای زیادی نیز برای سلامتی دارد. دارچین به شکل مکمل کپسولی و همچنین به‌صورت شربت نیز وجود دارد.

در زیر به پنج فایده‌ی این ادویه برای سلامتی اشاره می‌شود:

سلامت قلب

دارچین تاثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد. در مطالعات متعدد، دانشمندان اثبات کرده‌اند که این ادویه فشار خون را کاهش می‌دهد، کلسترول خون را کم می‌کند و در کنترل قند خون نیز نقش دارد. در مطالعه‌ای که اخیراً انجام شده، محققین دریافته‌اند که مصرف روزانه ۱۲۰ میلی‌گرم دارچین به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش جدی در فشار خون می‌شود.

دارچین دارای آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی است که از قلب در برابر استرس محافظت می‌کند. استرس قلب یکی از مهم‌ترین پارامترهای ایجادکننده‌ی بیماری‌های قلبی است. دارچین با کاهش استرس قلب، التهاب موجود در عروق را کاهش می‌دهد و جریان خون در رگ‌ها را بهبود می‌بخشد.

کمک به مدیریت دیابت

دارچین باعث کاهش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. در مطالعه‌ی گسترده‌ای که در این زمینه انجام شده، محققین دریافته‌اند که دوز ۱۲۰ میلی‌گرم تا ۶ گرم دارچین در روز می‌تواند در طول ۴ تا ۱۸ هفته سطح قند خون مبتلایان به دیابت نوع ۲ را تنظیم کند. دارچین با افزایش حساسیت به انسولین، باعث می‌شود بدن بهتر بتواند از انسولین تولید شده بهره‌برداری کند و به این ترتیب، قند خون مدیریت می‌شود.

کاهش التهابات

التهاب در حقیقت پاسخ طبیعی بدن به زخم و عفونت است، ولی زمانی که التهاب مزمن می‌شود می‌تواند مشکلات عدیده‌ای ایجاد کند. سرطان، بیماری‌های قلبی و آرتروز می‌توانند در اثر التهابات مزمن ایجاد شوند. دارچین دارای ترکیباتی است که خاصیت ضدالتهابی دارند و التهابات موجود در بدن را کاهش می‌دهند. دارچین با کاهش التهاب موجود در دستگاه گوارش، به هضم بهتر غذا کمک می‌کند و از نفخ جلوگیری می‌کند.

کمک به کاهش وزن

دارچین با تنظیم قند خون از افزایش وزن نیز جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر با افزایش متابولیسم بدن به کمک دارچین، کالری بیشتری در بدن مصرف می‌شود و کاهش وزن بهتر رخ می‌دهد. در مطالعه‌ی گسترده‌ای که در این زمینه انجام شده، محققین دریافته‌اند که مصرف بیش از ۳ گرم دارچین در روز اثرات جدی در کاهش وزن دارد.

بهبود عملکردهای مغزی

در یک مطالعه‌ی دیگر محققین دریافته‌اند که دارچین می‌تواند عملکردهای شناختی مغز را بهبود بخشد و حافظه را تقویت کند و همچنین تمرکز را نیز افزایش دهد. از طرف دیگر دارچین با تولید پروتئین‌های مفید برای سلامت مغز، روند پیری مغز را نیز کُندتر می‌کند.

دارچین با افزایش تولید سروتونین از افسردگی جلوگیری می‌کند و حالت روحی فرد را بهبود می‌بخشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *