چرا بحرالمیت را «دریای مُرده» نامیده‌اند؟

 – «دریای مُرده» یا «بحرالمیت» برخلاف نامش، دریاچه‌ای پر آب، در مرز اردن و فلسطین است. این دریاچه در دره‌ای که تقریباً ۴۰۰ متر پایین‌تر از سطح دریاست، قرار گرفته. این نقطه، اگر چه کم‌ارتفاع‌ترین نقطه روی کره‌ی زمین نیست، اما دومین دریاچه‌ی آب‌شور جهان است. شور‌ترین دریاچه‌ی دنیا، دریاچه‌ی Assal در جیبوتی واقع در قاره‌ی آفریقاست.
آب «دریای مُرده» بسیار شور است. نمک دریاچه، ۸ برابر بیشتر از نمک آب دریا است که باعث می‏شود تنها گیاهان کوچک و باکتری‌های نمک‏‌دوست در آن زنده بمانند. در توضیح اینکه چرا این دریاچه، دریاچه‌ی مُرده نامیده می‏شود، می‌توان گفت که تقریباً هیچ موجودی در آن زنده نمی‏ماند.
علیرغم موجودات بسیار کمی که می‏توانند در این دریاچه زنده بمانند، یک نکته جالب در مورد آن این است که اغلب اجسامی که وارد آب این دریاچه شوند، بر روی آن شناور می‏مانند. این ویژگی در عکس‌ها و ویدئوهایی که توریست‌هایی که برای استفاده از مزیت‌های درمانی و چشمه‌های معدنی به آن‌جا رفته‌اند و منتشر کرده‌اند، دیده می‏شود. تئوری بنیادینی که در پس این شناوری وجود دارد، این است که آب‌شور بسیار چگال‏تر از آب‌های معمولی است و این چگال بودن، قابلیت شناور شدن اجسام بر روی آب را افزایش می‌دهد.
متاسفانه به دلیل موقعیت آب و هوایی، روزانه ۷ میلیون تن از آب دریاچه بخار می‌شود. علاوه بر آن، هر دو کشور اردن و فلسطین، با چنان شدتی از آب رودخانه‌ی اردن که منبع اصلی تامین آب دریای مُرده است، جهت مقاصد آبیاری بهره‌برداری می‌کنند، که باعث شده است آب دریاچه تا سطح خطرناکی پایین بیاید. با ترکیب عوامل بالا و خشکسالی‌های اخیر که در منطقه دیده‌ایم، واضح است که این دریاچه‌ی مشهور در حال خشک شدن است و هم‌اینک آب در قسمت‌هایی از آن به پایین‌تر از سطحی که امکان بازیابی داشته باشد، رسیده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *