چرخدنده باستانی

چرخدنده باستانی

چرخدنده باستانی

بالاخره صدسال بعد از پیدا شدن این چرخدنده باستانشناسان و دانشمندان موفق شدن تا به راز این کامپیوتر آسمانی و یا قدیمیترین کامپیوتر بشر پی ببرن.

تونی فریث محقق انگلیسی و تیمش تونستن ساختار قسمت جلویی این چرخدنده رو‌ کدیابی کنن. این چرخدنده یونانی از پیچیده ترین دستگاههای باستانی است که ساختار اون در اصل از بیش از سی چرخدنده درست شده و مدار سیاره ها، ماه و خورشید رو نشون میده.این محققین که از دانشگاه کالج لندن (یونیورسیتی کالج لوندون)هستند حاصل تحقیقاتشون رو در مجله تخصصی طبیعت(نیچر، ناتور) عمومی کردند.

بازسازی مدل این چرخدنده که خیلی پیچیده تر از اونی بود که دانشمندان فکر میکردند چرخش ماه، خورشید و پنج سیاره معروف باستان رو نشون میده که خیلی دقیقتر از اون هست که از دانش یونان قدیم برداشت میشد.

این ساعت سیاره ای که فقط قسمتهای جلوی اون سالم مونده، سیاره های مرکور، ونوس،مارس، ژوپیتر و ساتورن رو در یک سیستم حلقه ای نمایش میداده.

نوشته ها و الفبای داخلی اون ترکیبی از سیاره ها و فاصله هایی رو در منظومه شمسی نشون میدن که پریود اونها به چه شکل و زمانی هست.

با استفاده از توموگرافی و بازسازی مدل این عتیقه مشخص شده که هفت چرخدنده درونی اون شباهتی به چرخدنده های یک گیربکس دارند که با این حساب اکثر مطالعات و برداشتها و باورهایی که تا الان از یونان باستان میشد همگی زیر رگبار سؤالهای جدید میرن.

دانش یونان باستان با این تفاسیر خیلی پیشرفته تر تخمین زده میشه که با شواهد موجود بشری در اون زمان از الان به بعد همخونی نداره و باید دنبال منبع علمی جدیدی برای بشر گشت.

منبع: University College London, Scinexx, Nature

کاوه سیبکی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *