۱۰ نشانه برای وجود همسایگان فضایی

به گزارش مشرق، بخش علمی سایت ‌ام.‌اس‌.ان اخیراً گزارشی تصویری را با عنوان «۱۰ نشانه برای وجود حیات در فضا» منتشر کرد.

در این گزارش ۱۰ دستاورد علمی که می‌توانند شواهدی مبنی بر وجود حیات و یا انواعی از آن در فضای لایتناهی پیرامون کره زمین باشند معرفی شده است.

۱ـ سیگنال‌هایی از منبع مرموز

دانشمندان در سال ۲۰۰۴، منطقه‌ای را در آسمان مورد بررسی قرار دادند که همواره سیگنال‌های رادیویی مرموزی را ساطع می‌کرد. این سیگنال‌ها که توسط برخی واحدهای رادیویی در زمین دریافت شدند، می‌توانستند نشانه‌ای از یک حیات فرازمینی باشند که تلاش می‌کند تا با زمینی‌ها ارتباط برقرار کند.

۲ـ خواهران زمین

دانشمندان از سال ۲۰۰۱ تاکنون بررسی مجدد یک تئوری را آغاز کرده‌اند که اثبات می‌کند کهکشان راه شیری به غیر از کره زمین میزبان صدها هزار سیاره دیگری است که می‌توانند از «حیات» میزبانی کنند.

۳ـ باکتری‌های مشتری

طی مطالعاتی که در سال ۲۰۰۱ بر روی سیاره مشتری انجام شد این احتمال قوی بوجود آمد که حلقه قرمز رنگ دور مشتری می‌تواند در نتیجه نورهای مادون قرمزی باشد که باکتری‌های موجود در مشتری پس از یخ زدن از خود ساطع کرده‌اند.

۴ـ گوگرد و آتشفشانی های فعال قمر مشتری

در سال ۲۰۰۳، آثاری از گوگرد و یک آتشفشان فعال در قمر اروپای سیاره مشتری بدست آمد. این مسئله نیز احتمال وجود حیات در فضا را تقویت کرد.

۵ـ حیات در سیاره ناهید

اتمسفر سیاره ناهید نیز می‌تواند پذیرای گونه‌هایی از حیات باشد. این فرضیه با مطالعاتی که در سال ۲۰۰۲ بر روی اتمسفر سیاره ناهید انجام شد به دست آمد. محققان در اتمسفر ناهید، کربونیل سولفاید کشف کرده بودند.

۶ـ میکروب مریخی

دانشمندان روسی در سال ۲۰۰۲، میکروبی را کشف کردند که می‌تواند به طرز شگفت آوری در مقابل تابش های رادیواکتیویته زنده بماند و سال‌ها نیز به حیات خود ادامه دهد. شواهدی وجود دارد که منشا این میکروب، سیاره مریخ است.

۷ـ کشف فسیل در شهابسنگ مریخی

محققان در سال ۱۹۹۶، نشانه‌هایی از فسیل نانوباکتری‌ها را در یک شهابسنگ مریخی پیدا کردند.

این شهابسنگ در قطب جنوب فرود آمده بود.

۸ـ این سیگنال‌های منظم ناشناس

در سال ۱۹۷۷، محققان دانشگاه اهایو در آمریکا، پالس‌هایی عجیب را از فضا دریافت کردند که معنای آنها نامفهوم بود اما مطالعات نشان می‌داد که این پالس‌ها و سیگنال‌ها منظم هستند.

پالس‌های اشاره شده از فاصله ۲۲۰ میلیون سال نوری به زمین رسیده بودند و این امکان وجود داشت که آنها از طریق یک فرستنده قوی بیگانه ارسال شده باشند.

۹ـ کشف گاز متان در مریخ

گروه‌هایی از محققین در سال ۲۰۰۴، توانستند در اتمسفر سیاره مریخ، گاز متان کشف کنند. گاز متان یا گاز مرداب، در کره زمین از حیات نشات می گیرد و اساساً نشانه‌ای بر وجود حیات به شمار می‌رود.

۱۰ـ کشف حیات شیمیایی متابولیک در مریخ

تیم هدایت کننده سیاره‌پیمای وایکینگ در سال ۱۹۷۶ ادعا کرد که مدارکی شیمیایی از وجود حیات در سیاره مریخ را کشف کرده است. این کشف نشان می‌داد که مواد متابولیکی در خاک مریخ وجود دارند که می‌توانند گازهای رادیواکتیو ایجاد کنند.

به گزارش مشرق، ۱۰ نشانه اشاره شده مبنی بر وجود حیات یا انواعی از حیات در فضا در حالی ارائه شده است که کشفیات جدیدتر از سیاره مریخ به عنوان شبیه ترین سیاره منظومه شمسی به کره زمین اینطور نشان می‌دهد که در گذشته در این سیاره آب و حتی اقیانوس‌های بزرگ وجود داشته است.

این در حالی است که بر اساس اطلاعات بدست آمده در سایت‌های اطلاعات فضایی، وجود آتشفشان‌های خاموش در مریخ که احتمال فعال بودن آنها نیز وجود دارد نشانه‌ دیگری از وجود حیات یا انواعی از آن در مریخ است.

برخی واحد‌های فضایی در آمریکا و روسیه نیز مشغول بررسی طرح‌هایی برای اعزام فضانورد به کره مریخ هستند.

این در حالی است که جدای از علاقه آمریکا و روسیه برای بزرگنمایی دستاوردهای فضایی خود؛ مسئله سفر انسان به مریخ با چالش‌هایی اساسی روبه روست.

«طولانی بودن زمان سفر به مریخ» عمیقترین چالشی است که در این زمینه وجود دارد. گفته می‌شود سفر رفت و برگشت به مریخ و انجام یک سیاره پیمایی کم مدت؛ بیش از یک سال به طول می‌انجامد. و این مدت زمان، اصلی‌ترین معماها را برای چگونگی تامین انرژی یک فضاپیما و مقولات لازم برای حیات فضانوردان طی مدت اشاره شده و حین قطع دسترسی‌ها به زمین ایجاد کرده است.

در زمینه تئوری وجود حیات در مریخ همچنین تصویری وجود دارد که درباره آن نظریات فراوانی مطرح شده است.

این تصویر که آن را در ادامه مشاهده می‌کنید چند سال قبل توسط کاوشگر ناسا و از سطح استوای مریخ به زمین مخابره شده است.

185347_154

تصویر که البته توسط سایت‌های وابسته به ناسا نیز منتشر شده حجمی را نشان می‌دهد که به موجودی شباهت دارد که دست خود را رو به جلو دراز کرده است.

عده‌ای معتقدند این تصویر مربوط به یک موجود مریخی است اما دانشمندان با توجه به مستندانی که از کیفیت اتمسفر و فضای جو مریخ در دست دارند این احتمال را قویاً رد می‌کنند.

گفته می‌شود سطح مریخ به گونه‌ای در معرض تشعشعات خورشیدی قرار دارد که حتی لباس‌های فضانوردان با تکنولوژی فعلی را نیز خواهد سوزاند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *