۱۱ راه برای فعال ماندن و سالم ماندن در دوران بازنشستگی
چگونه از زندگی پس از بازنشستگی لذت ببریم و سالم بمانیم؟
دوران بازنشتگی میتواند یکی از بهترین دوران های زندگی محسوب شود چرا که دیگر دغدغه ها و استرس های کاری از بین رفته اند و وقت آزاد بیشتری برای رسیدگی به علایق خودتان خواهید داشت ولی باید قبل از هر چیزی به دنبال رعایت راه های سالم ماندن در دوران بازنشستگی باشید تا زندگی بهتری را تجربه کنید.
اگر میخواهید از دوران بازنشستگی استفاده کنید و لذت ببرید و به سرگرمی های مورد علاقه تان مشغول شوید باید سلامتتان را حفظ کنید.
بازنشستگی شروع دوره ای جدید از زندگی است و در صورتی که مشغول فعالیت مفید و معنا داری شوید میتوانید شاداب تر و سالم تر باشید و در طولانی مدت باعث می شود از نظر ذهنی جسمی افت نکنید.
مثلا داوطلب شدن در بیمارستان یا کتابخانه ، راه اندازی یک کارگاه در خانه ، کمک به کودکان مدرسه ای ، مراقب از حیوانات ، کمک به فعالیت های خیرخواهانه .
در این مقاله میخواهیم راههای سالم ماندن در دوران بازنشستگی را مورد بررسی قرار دهیم.
برای این که دوران بازنشستگی خوبی داشته باشید باید از نظر جسمی و ذهنی سلامت خود را حفظ کنید ، بهترین روشها برای حفظ سلامت بعد از بازنشستگی عبارتند از :
شروع یک فعالیت هدفمند
بازنشتگی به معنی در خانه ماندن و بیهوده سپری کردن زمان نیست ، وقت گذراندن بی هدف باعث می شود بعد از مدتی روحیه و انرژی خودتان را از دست داده و در معرض افسردگی قرار بگیرید.
زمان بازنشستگی بهترین فرصت برای شروع کارهایی است که به آنها علاقه داشته اید ولی نمیتوانستید برایش وقت بگذارید. شروع یک فعالیت معنی دار و هدفمند که به آن علاقمند باشید میتواند روحیه شما را روز به روز بهبود دهد و احساس مفید بودن به شما دست بدهد.
شرکت در فعالیت های داوطلبانه
شرکت در فعالیت های داوطبانه علاوه بر این که باعث می شود گسترده اجتماعی ارتباطات هایتان افزایش پیدا کند ، کاری مفید و رضایت بخش است و میتواند به سلامت بهتر جسم و روح شما کمک کند. داوطلب شدن برای مراقبت از کودکان بهزیستی ، داوطلب شدن در بیمارستان یا کتابخانه یا مراقبت از حیوانات یا جمع آوری کمک برای نیازمندان همه میتواند فعالیت های مفید برای خودتان و جامعه اطرافتان باشد.
ورزش کردن
ورزش کردن فعالیتی است که روند پیری را کندتر می کند و مانع از بروز پوکی استخوان می شود ، نیازی نیست برای ورزش حتما به باشگاه بروید ، ورزش کردن در دل طبیعت و پارک ، کوهنوردی ، شنا ، رقص و پیاده روی مفید ترین کاری است که برای سالم ماندن در دوران بازنشستگی میتوانید انجام دهید.
برای تفریح و تناسب اندام ورزش کنید. ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت می برید. ورزش به تقویت حافظه و پیشگری از آلزایمر هم کمک میکند.
انجام ورزش هایی مانند یوگا ، حفظ تعادل و انعطاف پذیری شما را بهبود می دهد.
مراقبت از حیوانات
مراقبت از حیوانات یا وقت گذراندن با حیوانات میتواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود روحیه و نشاط جسمی شما داشته باشد. حیوانات میتوانند احساس خوب و دوستی بی قید و شرطی به شما هدیه بدهند ، بازی کردن با حیوانات یا نوازش حیوانات میتواند باعث کاهش استرس و فشار خون و تنظیم ضربان قلب شود و روحیه مبارزه با افسردگی را در شما تقویت کند.
تغذیه سالم
کمبود مواد مغذی یا ازدیاد قند و چربی در رژیم غذایی میتواند مشکلات عدیده برای سلامت ، افزایش فشار خون و کلسترول و کمبود انرژی ایجاد کند که با افزایش سن شدیدتر خواهد شد. داشتن رژیم غذایی سالم با ایجاد تعادل پروتئین ، چربی و کربوهیدرات ، کاهش مصرف قند و نمک و غذاهای فراروری شده ، مصرف بیشتر میوه ها ، سبزیجات ، روغن زیتون و غلات کامل میتواند به سلامت شما کمک کند.
رفت و آمد با دوستان
هر چه بیشتر از خانه بیرون بروید شادابی بیشتر و عمری طولانی تر خواهید داشت. با دوستانتان رفت و آمد کنید یا دوستان جدید پیدا کنید. دوباره با دوستان قدیمیتان ارتباط بگیرید ، اگر به سرگرمی خاصی علاقمند هستید به گروههایی که به این فعالیت می پردازند ملحق شوید.
مسافرت و طبیعت گردی
با آدمهایی که به آنها علاقمند هستید به مسافرت بروید. مسافرت و طبیعت گردی علاوه براین که باعث می شود روحیه شاداب تری داشته باشید ، انگیزه بیشتری برای ادامه فعالیت به شما می دهد و به سلامت جسمی شما هم کمک میکند.
ذهنتان را فعال نگه دارید
نباید اجازه دهید ذهنتان دچار رخوت شود ، سعی کنید فعالیتها ی جدید را امتحان کنید و مهارت های جدید بیاموزید یا مهارت های قبلی را بهبود دهید. یک ساز موسیقی بخرید ، یک سرگرمی قدیمی را ادامه دهید ، در کلاس آشپزی یا کامپیوتر شرکت کنید . نقاشی و باغبانی بیاموزید. هر چه بیشتر ذهنتان را با فعالیت های جدید تمرین بدهید احتمال این که دچار زوال عقل شوید کمتر می شود.
بهبود کیفیت خواب
با افزایش سن ، خوابیدن در شب ها برایتان مشکل تر می شود. برای بهبود کیفیت خواب شبانه سعی کنید در طول روز چرت نزنید.
۲ ساعت قبل خواب مایعات ننوشید.
۸ ساعت قبل از خواب نوشیدنی های کافئین دار ننوشید.
اتاق خوابتان را تاریک کنید.
در صورتی که درد دارید از پمادهای مسکن یا داروهای مسکن استفاده کنید.
چکاپ منظم
چکاپ منظم به شما کمک میکند که قبل از حاد شدن شرایط ، مشکلتان را رفع کنید و از حمله های قلبی ، فشارخون بالا و کلسترول در امان باشید. اگر زن هستید به تست سینه و رحم به صورت دوره ای نیازمندید و اگر مرد هستید باید درباره تست پروستات جدی باشد.
کمبود ویتامین دی ، تغییرات هورمونی بعد از یائسگی و کم شدن هورمون استروژن باعث می شود کلسیمی که مصرف میکنید نه تنها جذب نشود بلکه بازجذب شده از استخوان ها خارج شود و در نتیجه دچار پوکی استخان شوید. بنابراین باید علاوه بر آزمایش های دوره ای ، در آزمایش خونتان همیشه میزان ویتامین دی ، کلسیم و استروژن را بسنجید تا از پوکی استخوان پیشگیری کنید.
بعد از ۶۵ سالگی باید تست تراکم استخوان بدهید تا قبل از شروع دردهای مفصلی یا شکستگی استخوان در اثر افتادن ، بتوانید از پیشرفت پوکی استخوان جلوگیری کنید.
یک همراه خوب داشته باشید
داشتن یک همراه خوب در سن بازنشستگی به خصوص مردان باعث می شود بیشتر مراقب سلامت خودتان باشید. با افزایش سن میل جنسی و توان جنسی کاهش زیادی پیدا میکند ولی نباید به این معنی باشد که صمیمیت جسمیتان را کاهش دهید ، نوازش ، در آغوش گرفتن و ماساژ دادن یکدیگر روشهایی است که میتواند علاوه بر از بین بردن تنش های جسمی باعث افزایش صمیمیت و بهبود تعادل جسمی و کاهش دردهای مزمن در شما شود.