۱۱ مورد از مواد غذایی مفید که تصور می‌کنید برای سلامتی مضر هستند

mofid-ghaza

مواد غذایی مفید زیادی وجود دارند که از نظر عامه مردم مضر تلقی می‌شوند. آیا تا به حال به نگاه اطرافیان حین باز کردن یک نوشابه انرژی‌زا توجه کرده‌اید؟ از نظر آن‌ها شما در حال وارد کردن کوله‌باری از مواد شیمیایی و مضر به بدن خود بوده و به همین دلیل انرژی کم و کاذبی را به دست می‌آورید. نوشابه‌های انرژی‌زا بدون شکر، تنها نمونه‌ای از موارد خوراکی هستند که با وجود تصور عامه بر مضر بودنشان، آن‌چنان هم برای بدن بد نیستند و فایده‌های خود را دارند.

درباره استفاده از این مواد غذایی مفید تجدید نظر کنید!

یکی از مهمترین مزایای مواد خوراکی تولید شده به صورت صنعتی را باید غنی بودن دانست. به عنوان نمونه، تنها با خوردن یک قوطی نوشابه انرژی‌زا، حجم بالایی از مواد غذایی مفید همچون کافئین و انواع کربوهیدرات‌ها و ویتامین‌ها را دریافت می‌کنید. حال برای دریافت طبیعی همین میزان انرژی و ویتامین، می‌بایست غذاهای مختلفی را با حجم بالا مصرف می‌کردید که از نظر هزینه و زمان به صرفه نیست، علاوه بر اینکه انسان به هیچ عنوان نمی‌تواند این حجم بالا را طی یک وعده به بدن خود وارد کند. یک بار دیگر درباره استفاده از مواد غذایی مفید زیر تجدید نظر کرده و آن‌ها را در برنامه روزانه یا هفتگی خود جای بدهید.

گلوتن

اگرچه ممکن است تعداد زیادی از دوستان شما مصرف گلوتن را کنار گذاشته باشند، اما می‌توان آن را جزو مواد غذایی مفید برای سلامتی دانست. آیا نخوردن گلوتن فایده‌ای برای ما دارد که خوردنش، آن را از ما دریغ می‌کند؟

گلوتن

گلوتن پروتئینی است که اغلب در گندم و جو و یافت می‌شود. بر اساس گفته‌های بنیاد بیماری سلیاک، تنها یک درصد از مردم کل دنیا به این بیماری مبتلا هستند. بیماران مبتلا به سلیاک، دارای یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ارثی هستند و خوردن مواد غذایی دارای گلوتن شدیدا سیستم بدنی آن‌ها را به هم می‌ریزد. برای ۹۹ درصد دیگر مردم، خوردن مواد غذایی حاوی گلوتن، در کنار لذت‌بخش بودن سلامتی را به ارمغان خواهد آورد.

تخم مرغ

حجم انبوه کلسترول تخم مرغ سبب شده تا بسیاری از مردم آن را از برنامه غذایی خود کنار بگذارند تا به این وسیله از ورود چربی اضافی به خون و بیماری‌های ناشی از آن جلوگیری کنند.

تخم مرغ

اگرچه کلسترول تخم مرغ واقعا بالا بوده و خوردن هر کدام چیزی حدود ۱۸۵ میلی‌گرم کلسترول دارد، اما خوردن آن به معنی وارد کردن حجم بالایی از کلسترول و چربی به خون نیست. بر اساس تحقیقات صورت گرفته بر روی دسته‌ای از خرگوش‌ها مشخص شد بخش کمی از کلستزول تخم مرغ به خون وارد می‌شود. بقیه این کلسترول، انرژی زیادی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.

همچنین بخوانید :

حقایقی در مورد ترکیبات شیمیایی موجود در مواد غذایی که همه‌روزه می‌خوریم

کافئین

به عقیده برخی از افراد، کافئین برای سلامتی مضر بوده و خوردن آن از رشد بدن جلوگیری می‌کند. واقعیت این است که کافئین یکی از مواد غذایی مفید برای بدن است و باید آن را به صورت کنترل شده مصرف کرد.

کافئین

بر اساس گفته‌های کلینیک مایو به عنوان یک مرکز تحقیقاتی شناخته شده، افراد بزرگسال می‌توانند با خیال راحت تا سقف روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف کنند. گفتنی است نوشیدن یک فنچان قهوه خوب، برابر با دریافت ۹۰ تا ۱۲۰ میلی‌گرم کافئین است. به این ترتیب، شما مجاز هستید بدون دغدغه خاصی تا روزی سه یا چهار لیوان قهوه ناب نوش جان کنید! حتما به نوع قهوه‌ای که مصرف می‌کنید توجه داشته باشید، چرا که برخی از انواع آن‌ها کافئین بسیار بالایی دارند. با نوشیدن ۳۷۵ میلی‌لیتر قهوه استارباکس حدود ۲۶۰ میلی‌گرم کافئین دریافت می‌کنید. این حجم تقریبا بین دو فنچان قهوه تقسیم شده و سبب حفظ تعادل می‌شود.

آب گازدار

مدت زیادی است آب‌های گازدار با طعم‌های گوناگون همچون نارگیل و یا هندوانه، در یخچال بیشتر مغازه‌ها و فروشگاه‌های بزرگ دیده می‌شوند. بسیاری از افراد نگران این هستند که با وارد کردن گاز این نوشیدنی‌ها به بدن، سنگ کلیه گرفته و همچنین با دور کردن کلسیم از استخوان‌های خود، سرعت پوک شدن آن‌ها را زیاد می‌کنند. خراب شدن مینای دندان از دیگر تصوراتی است که سبب می‌شود مردم از آب‌های گازدار دوری کنند.

آب گازدار

بر اساس گفتته‌های جنیفر مک دانیل (Jennifer McDaniel) به عنوان یک متخصص تغذیه و رژیم‌های ورزشی، جوش‌ زننده‌هایی که در آب‌های گازدار مشاهده می‌کنید، همانند آب ساده برای بدن مفید هستند. آب‌های گازدار با حل کردن دی اکسید کربن در آب تولید شده و سبب ایجاد کربنیک اسید می‌شوند. در فرآیند تولید این آب‌ها به عنوان دسته‌ای تقریبا جدید از مواد غذایی مفید ، تنها برخی جوش‌ زننده‌ها اضافه شده و خبری از افزودن شکر، کالری و یا کافئین نیست. آب تونیک، کلاب سودا و آب معدنی را باید از انواع دیگر آب‌های گازدار دانست که دارای مواد اضافی همچون سودیم، ویتامین‌های مختلف و شیرین‌کننده دارند. فراموش نکنید این موارد درباره تمامی آب‌های گازدار صدق نمی‌کند، پس برند خوبی را انتخاب کرده و مندرجات روی شیشه را حتما پیش از خرید به خوبی بخوانید.

غذاهای چرب

به احتمال زیاد با دیدن این عنوان در بین لیست مواد غذایی مفید جا خورده‌اید، چرا که غذاهای چرب به عنوان اصلی‌ترین عامل چاقی و در ادامه بیماری‌های قلبی شناخته می‌شوند.

غذاهای چرب

همانطور که مشاهده می‌کنید، منظور ما خوردن غذاهای فست فودی نیست! مطالعه بر روی تحقیقات پیرامون قطع خوردن چربی، نشان داده در وهله اول هیچ نشان و مدرکی برای تایید مضر بودن مصرف چربی‌های طبیعی وجود ندارد. به عقیده بسیاری از پزشکان، می‌توان با دریافت چربی طبیعی از خشکبار و مواد غذایی مفید همچون انواع ماهی، وزن را کاهش داد.

پنیر

برخی از رسانه‌های خبری، پنیر را به کراک تشبیه کرده‌اند، چرا که به عقیده آن‌ها، خوردن پنیر همچون مصرف مواد مخدر اعتیادآور است!

پنیر

بر اساس یکی از مطالعات اخیر انجام شده، این ادعا از پایه اشتباه بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد. بسیاری از محققان دانشگاه میشیگان طی یک مطالعه از مردم خواسته بودند تا سخت بودن ترک مصرف غذاهای مختلف را شماره‌بندی کنند. در این لیست (به صورت میانگین)، پنیر در میانه‌های جدول قرار گرفت. پیتزا به عنوان یک غذای درست شده از پنیر، در این لیست در رده‌های نخست جای گرفت، به همین دلیل بسیاری از مردم پنیر را عامل اصلی سخت بودن ترک پیتزا عنوان می‌کنند! این عقیده، تاکنون رد و یا تکذیب نشده است.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی

به عقیده بسیاری از مردم، شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل Splenda و Equal عامل ایجاد سرطان هستند.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی

سازمان غذا و دارو اخیرا صدها مطالعه بر روی سوکرالوز (Splenda)، آسپارتام (Equal)، ساخارین (Sweet’ N Low) و دیگر شیرین‌کننده‌های مصنوعی انجام داده است. بر اساس تمامی مطالعات انجام گرفته تاکنون، تمامی این مواد غذایی بدون خطر هستند. گفتنی است تحقیقات اولیه نشان داده‌اند مصرف این شیرین‌کننده‌ها نیاز انسان به شیرینی را برآورده نمی‌کنند و به همین دلیل مصرف آن‌ها، بدون داشتن تاثیری مفید (از نظر انسان)، تنها قند خون را بالا می‌برد.

مواد اصلاح شده ژنتیکی

بنابر عقیده مردم، مصرف مواد و موجودات اصلاح شده ژنتیکی سبب ایجاد سرطان شده و طبیعت را ویران می‌کند. محصولات اصلاح شده ژنتیکی (GMO –> Genetically Modified Organisms) که استفاده از آن‌ها تقریبا از دهه ۱۹۸۰ متداول شده، طی سال‌های آخرین موضوع بسیاری از تحقیقات بوده‌اند.

مواد اصلاح شده ژنتیکی

بر اساس یکی از گزارشات اخیر آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی، تولید این محصولات هیچ خطری برای محیط زیست ندارد. همچنین اغلب آن‌ها جزو مواد غذایی مفید تلقی شده و گزارش خاصی مبنی بر مضر بودنشان در مقایسه با مواد غذایی متداول شنیده نشده است.

نمک

شاید با دیدن نام نمک در لیست مواد غذایی مفید ، بیشتر از زمان دیدن غذاهای چرب متعجب شده‌اید! به عقیده تقریبا تمامی مردم جامعه، مصرف نمک سبب افزایش فشار خون شده و بیماری‌های قلبی زیادی را ایجاد می‌کند.

نمک

مفید و یا مضر بودن خوردن نمک در حد اعتدال، از جمله مطالعاتی است که هنوز نتیجه‌ای قطعی نداشته است. بر اساس هفت مطالعه انجام شده بر روی شش هزار نفر در سال ۲۰۱۱ مشخص شد کم کردن مصرف نمک حتی در افراد دارای فشار خون بالا، تاثیر مستقیم و شاخصی بر روی کاهش خطرات حملات و بیماری‌های قلبی ندارد. شاید نتوان مصرف نمک را در وعده‌های غذایی توصیه کرد، اما همه می‌دانیم استفاده از آن حتی به میزان کم حین پخت و پز لازم و ضروری است.

کربوهیدرات‌ها

به عقیده بسیاری از مردم، مواد غذایی شامل کربوهیدرات همچون برنج، نان و سیب زمینی مسبب اصلی افزایش وزن هستند.

کربوهیدرات‌ها

اگرچه محدود کردن مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده همچون نان، برنج سفید و پاستا سفید ایده بسیار خوبی است، اما قطع کردن این دسته از مواد غذایی مفید از برنامه روزانه و یا هفتگی هرگز پیشنهاد نمی‌شود. در نظر داشته باشید تمامی انواع کربوهیدرات‌ها برای سلامتی مضر نیستند. برخی از آن‌ها همچون سیب زمینی برای سلامتی لازم و ضروری بوده و منبع بسیار خوبی برای تامین انرژی محسوب می‌شوند. کریستین هندرسون (Christian Henderson) به عنوان یک متخصص تغذیه عقیده دارد سیب زمینی سفید جزو مواد غذایی مفید است. سیب زمینی حاوی پتاسیم و ویتامین C بوده و خوردن آن، ۴ گرم فیبر به بدن وارد می‌کند. فراموش نکنید تا حتما سیب زمینی را با پوست طبخ کنید.

ماهی

برخی از افراد عقیده دارند ماهی مملو از جیوه بوده و سبب بیماری می‌شود. این عقیده‌ای اشتباه نیست، اما نکته اینجاست که جیوه، اغلب در بدن ماهی‌های با اندازه بزرگ، دارای سن بالا و مخصوصا شکارچی و خون‌خوار همچون کوسه و ماهی نیزه‌ای یافت می‌شود.

ماهی

سازمان غذا و دارو، لیستی از میزان جیوه موجود در بدن تمامی ماهی‌های خوراکی تهیه کرده است و می‌توانید بعد از مشاهده آن، مناسب‌ترین انواع ماهی‌ها را به عنوان مواد غذایی مفید به برنامه هفتگی خود وارد کنید.

مواد غذایی مفید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *