۲۱ فن روانشناسانه برای بهبود تعاملات اجتماعی

۷ نکته طلایی برای اینکه سخنرانی بی‌نظیری داشته باشید

همراهی کردن با افراد اجتماعی از راههای مؤثر برای بهبود رفتارتان در وضعیت‌های اجتماعی است. دیگران را الگو قرار دهید، رفتارشان را مشاهده کنید، با آنها تعامل داشته باشید و حتی از افرادی که می‌شناسید شروع به تقلید کنید. در این مقاله یادداشتی از تاکتیک‌های روان شناسی آورده شده است که به شما کمک می‌کند تا تعاملات اجتماعی خود را افزایش داده و حس تنها بودن در یک جمع را کاهش دهید.

۱-به ظاهر خود برسید
بدون شک دوست ندارید که ظاهرتان آزار دهنده و بد به نظر برسد. پس روی ظاهر خود کار کنید، کمد لباس خود را پر از زرق و برق کنید و لباسهایی را بپوشید که شما را زیبا جلوه می‌دهند تا بتوانید اعتماد به نفس خود را در وضعیت‌های اجتماعی افزایش دهید.
درست است که وقتی ظاهر خوبی داشته باشید احساس خوبی دارید و وقتی که احساس خوبی داشته باشید دوست دارید از لحاظ اجتماعی خوب باشید. کار کردن بر روی رفتار و عادات و افزایش وضعیت بهداشتی راههایی برای شارژکردن یک نفر هستند. اما آیا این کارها کافی هستند؟
هیچ انسان برون گرایی ذاتاً زرنگ به دنیا نیامده است. بعضی انسان‌ها وجود دارند که مثل آفتاب پرست رنگین هستند و در میان یک جمع خیلی راحت‌ هستند، افرادی را دور خود جمع می‌کنند و حتی ممکن است رهبر شوند. اما برخی‌ها نیز وجود دارند که واقعاً از جمع گریزان هستند. آنها در برخورد با غریبه‌ها، پیدا کردن دوستان جدید و از همه مهم‌تر صحبت با آنها خیلی راحت نیستند. وقتی که در گروه دوستان هستند و نه فقط مهمانی‌ها و دور هم جمع شدن‌های اجتماعی بلکه عموماً احساس تنهایی می‌کنند. بسیاری از ما ممکن است چنین احساسی داشته باشیم. برای بهبود چنین وضعیت‌هایی، توصیه‌هایی برای شما آورده شده است که می‌توانند بادبان قایق شما را در چنین وضعیت‌های اجتماعی هدایت کنند.

۲-فرض کنید که همه چیز راحت است
بهتر است بدانید که هر کسی احساس اضطراب می‌کند. مغز ما به روشی برنامه ریزی شده است که سعی می‌کند از در معرض قرار گرفتن ما محافظت کند. اما دیر زمانی است که ما مغزمان را طوری برنامه ریزی می‌کنیم که به روشی که دوست داریم رفتار کند. فرض کنید که ملاقات با غریبه‌ها راحت‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. فرض کنید که شما از قبل کسی را که قرار است با او ملاقات کنید می‌شناسید و می‌دانید که آنجا چه اتفاقی خواهد افتاد. در هر وضعیتی فرض کنید که راحت هستید.

۳-راحت باشید اگر پاهایشان را به سمت شما برگرداندند
شما نباید وسط صحبت کسی بپرید و تأثیر بدی بگذارید. به حرکات نیم تنه‌ی بالایی آنها توجه نکنید و فقط به پاهایشان توجه کنید. اگر پاهایشان را به سمت شما برگرداندند یعنی اینکه شما وارد بحث شده‌اید و آنها آماده‌ی خوشامد گویی از شما هستند. بنابراین وقت آن است که صحبت را ادامه داده و مورد توجه واقع شوید.

۴-با تعریف شروع کنید
چه کسی از تعریف خوشش نمی‌آید؟ مردم عاشق تعریف، تمجید و تشکر و باز خوردهای مثبت هستند. هنر تعریف کردن را یاد بگیرید و چیزهای جالب به مردم بگویید. با مشاهده‌ی ظاهرشان و انتخاب ویژگی‌هایی که برای شما جذاب هستند شروع کنید. نگاه بدیهی نداشته باشید. بهتر است که تعریف ویژه‌ای داشته باشید، می‌توانید با چیزهایی مثل شما چه لبخند زیبا، پیراهن یا شلوار قشنگ، کیف خوشگل و . . . دارید شروع کنید.

۵-سؤال بپرسید
بعد از همه‌ی تعریف‌هایی که با بخشندگی به دنیای خود دادید زمان آن است که چیزهایی را در مقابل بشنوید. پرسش‌های مربوطی را به تعریف‌هایتان اضافه کنید. برای مثال چه پیراهن قشنگی! آن را از کجا خریده‌اید؟ چه شلوار جین زیبایی! آیا آن را تازه خریده‌اید؟ و غیره.

۶-سرتان را به علامت تأیید تکان دهید و صحبت کنید
وقتی که با کسی صحبت می‌کنیم انتظار داریم در مقابل چه چیزی بشنویم؟ یک جواب مثبت، مگر نه؟ بنابراین عادت کنید که به هنگام گوش دادن به صحبت دیگران سرتان را به علامت تأیید تکان دهید. این کار به آنان نشان می‌دهد که شما به درک صحبت‌هایشان علاقمند هستید و افکار شما به افکار ایشان نزدیک است. از آنجایی که مردم یاد گرفته‌اند تقلید کنند، شما نیز به هنگام صحبت خود تکان‌های سرشان را به علامت تأیید دریافت خواهید کرد.

۷-به آنها اعتبار بدهید
چه چیزی باعث می‌شود که مردم فوری شما را دوست بدارند؟ آنچه را که آنها بدان نیاز دارند به آنها بدهید. جمله‌های آنها را بار دیگر به زبان خودتان بیان کنید. این باعث می‌شود که آنها احساس خوبی بکنند. با این عمل، کار شما تمام شده است.

۸-ابروهایتان را بلند کنید
بیشتر مواقع، افراد فقط به قسمتی از سؤال شما و معمولاً قسمت آخر سؤال پاسخ می‌دهند. در چنین وضعیت‌هایی وقتی که به آنها نگاه می‌کنید ابروهایتان را بلند کنید. این کار علاقه‌ی شما را به دانستن کامل جواب نشان می‌دهد و باعث می‌شود که آنها تا انتها ادامه دهند.

۹-آشکارا بخندید
هیچ چیزی سریع‌تر از لبخند، با مردم ارتباط برقرار نمی‌کند. یک لبخند خوب، خنده از ته دل و نگاه جذاب، اعجاب می‌کند. این یک روش برای دعوت به برقراری ارتباط است. وقتی که افراد در مقابل، لبخند می‌زنند یعنی اینکه روش شما گرفته است. الان موقع آن است که یک موضوع صحبت مناسب پیدا کنید و برنده‌ی میدان شوید.

۱۰-بازوهایتان را به هم گره کنید و توجه کنید که آیا آنها هم این کار را انجام می‌دهند
همان طور که قبلاً گفتیم انسان‌ها عادت به تقلید از یکدیگر دارند. برای اینکه ببینید چه کسی به صحبت‌های شما توجه می‌کند ژست‌هایی مثل گره کردن بازوهایتان به هم را انجام دهید. اگر کسی از شما پیروی کرد یعنی اینکه دنباله رو صحبت‌های شماست.

۱۱-کمی لمس کردن ضرری ندارد
این کار فقط در مراحل اولیه صحبت ممکن است و یک نشانه‌ی برتری است. مطالعات نشان می‌دهد که اگر در صحبت شما کمی لمس کردن باشد طرف مقابل شما را بیشتر دوست می‌دارد مثلاً گذاشتن دست روی شانه‌ی کسی حمایت شما را نشان می‌دهد.

۱۲-همه چیز در اسم است
شاید در این مورد قبلاً خوانده‌اید. وقتی که اسم افراد را ذکر می‌کنید احساس اهمیت به آنها دست می‌دهد. بعد از اینکه به کسی معرفی شدید سعی کنید اسم آنها را در صحبت‌هایتان وارد کنید که یک پل ارتباطی است. برای مثال رزا جان از دیدارت بسیار خوشحال شدم.

۱۳-چرخه زبان بدن و احترام
زبان بدن عقیده‌ی شما را نشان می‌دهد. برای اینکه احترام کسب کنید باید زبان بدن‌تان با ارزش‌های اجتماعی بالایی مطابقت داشته باشد. الگوهای صحبت آنها و نحوه برخورد و درود گفتن‌شان را مشاهده کنید و از آنها پیروی کنید. این چرخه را به خاطر داشته باشید: اگر شما انسان والایی باشید دیگران شما را تحسین می‌کنند؛ و اگر دیگران شما را تحسین کردند شما باید انسان والایی باشید.

۱۴-به طور واقعی بجوید
تحقیقات نشان می‌دهد که جویدن آدامس به هنگام استرس به افراد کمک می‌کند اضطراب خود را کاهش دهند، سرعت عمل‌ بیشتری نشان دهند و توانایی آنها برای انجام چند کار افزایش یابد. تحقیق دیگری نیز ثابت کرده که با خوردن غذا مغزمان احساس راحتی بیشتر و خطر کمتری می‌کند. بنابراین هر وقت در تعاملات اجتماعی احساس اضطراب کردید، چیزی پیدا کنید که بخورید.

۱۵-ذهن افراد را به کار بگیرید
این کار کوچک تأثیر بسیار بزرگی دارد. در هنگام صحبت، افراد کنار خود را به گردش ذهنی ببرید. وقتی که صحبت می‌کنید واکنش‌های خود را نشان دهید، رنگ‌ها، بوها، شکل‌ها را همراه با یک آهنگ توضیح دهید. بگذارید که آنها دقیقاً احساسی را که شما دارید درک کنند. با جلب توجه‌شان، آنها پیگیر صحبت شما خواهند بود.

۱۶-” من فکر می‌کنم ” را کنار بگذارید
از وقتی که به یاد داریم جملاتی مثل “من فکر می‌کنم”، “من معتقدم”، ” من حدس می‌زنم” جملات خوبی بودند. اما اگر می‌خواهید تأثیر گذار باشید کمتر از این جملات استفاده کنید و می‌توانید بیشتر جمله‌ی “من می‌خواهم” را به کار ببرید.

۱۷-دکمه مکث را بزنید 

بیشتر افراد وقتی که می‌خواهند صحبت‌ را ادامه دهند سریع‌تر صحبت می‌کنند. این کار همه چیز را به شما بر‌می‌گرداند. یاد بگیرید که مکث‌های مناسبی داشته باشید تا سنگینی را به جملات‌تان اضافه کنید.

۱۸-بعضی اوقات مثل شرلوک هلمز عمل کنید
امروزه همه چیز تیزتر شده است. برای تعامل بهتر حزب‌ها را در گروه پیدا کنید یعنی افرادی را در گروه شناسایی کنید که بیشتر از بقیه به هم نزدیک هستند. یک روش ساده این است که جوک بگویید و به تغییر حالت و قیافه افرادی که در هنگام خنده‌ به هم نگاه می‌کنند توجه کنید.

۱۹-از صحبت‌های بیهوده و مزخرف اجتناب کنید
آیا می‌خواهید بیشتر به شما گوش دهند؟ از صحبت‌های بیهوده اجتناب کنید. صحبت خود را مرموز نگه دارید تا افراد مشتاق شنیدن بقیه‌ی داستان باشند و بیشتر به شما گوش کنند.

۲۰-کنار آتش بایستید
منظور ما این نیست که واقعاً این کار را بکنید. از وضعیت‌هایی که منجر به بحث می‌شوند خود داری کنید ولی اگر گرفتار شدید، اشتباهی در مقابل کسی که عصبانی است قرار نگیرید و به جای آن در کنار او قرار بگیرید. این کار اثر آرامش بخشی روی او دارد و باعث می‌شود که او باور کند که حمایت شما را با خود دارد.

۲۱-شما آنچه هستید که باور می‌کنید هستید
اگر که با آن زاده نشده‌اید، خب جعل کنید. با جعل کردن می‌توانید آن را به دست آورید. شروع کنید و به مغز خود در مورد چیزهایی که می‌خواهید باشید دستور دهید. برای مثال به هنگام ملاقات‌های اجتماعی اگر احساس می‌کنید که اعتماد به نفس کمی برای صحبت با دیگران دارید به مغز خود دستور دهید تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد. این کار زمان بر است اما یک روش مؤثر برای افزایش مهارت‌های اجتماعی است. باور کنید که شما متفاوت نیستید و می‌توانید تعاملات اجتماعی را بدون هیچ احساس بی‌ارزشی اداره کنید و در نهایت همان کسی بشوید که باور دارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *