۳ نشانه افراد زودرنج +درمان حساس بودن بیش از حد

نگرانی

افراد زودرنج

حساس بودن بیش از حد یکی از رفتارهای ناپسندی است که در زنان و مردان به شکل های مختلف دیده می شود. در این مقاله به نشانه های زودرنجی و درمان حساسیت بیش از حد اشاره خواهیم کرد.

اگر شما هم با یکی از اعضای خانواده یا همسر خود در ارتباط هستید و او به شکل غیر معمولی حساس است، به فکر این افتاده اید که چگونه با افراد حساس رفتار کنید.

همچنین اگر خود شما نیز فرد زودرنج و حساسی هستید، بازها با خود گفته اید که چکار کنم تا زودرنج نباشم؟ آدم های حساس چه زن باشند و چه مرد، همیشه مورد قضاوت قرار می گیرند و دوستان خود را از دست میدهند، بنابراین اگر تشخصی دادید که فرد بسیار حساسی هستید، دست به کار شوید و از تکنیک های این مقاله استفاده کنید.

نشانه افراد حساس

بیاد داشته باشید فردی که احساساتی است را نمی توان فرد حساس یا زودرنجی نامید بلکه افرادی که با هریک از حرف های شما از کوره در می روند و یا بغض می کنند و به سرعت گریه می کنند در دسته بندی افراد حساس قرا دارند. در ادامه به نشانه های رفتاری اینگونه افراد اشاره می کنیم:

– عدم انتقاد پذیری
– رفتارهای هیجانی و احساسی
– پشیمانی پس از رفتار ناپسند
– پایین بودن هوش هیجانی
– عدم اعتماد به نفس کافی

– بغض و گریه در زمان انتقاد
– عدم خویشتن دوستی و عزت نفس
– مقصر دانستن دیگران
– سرزنش دائمی خود
– عدم مسئولیت پذیری در زندگی و رابطه

– همراستا نیودن با کارهای تیمی
– دائما شاکی هستند
– عدم پذیرش ضعف ها و مشکلات خود
– بزرگنمایی مشکلات خود و دیگران

ریشه حساسیت بیش از حد

در ادامه به برخی از ریشه های حساسیت افراطی اشاره می کنیم:

۱- عدم تسلط بر هیجانات

یکی از اصلی ترین ریشه های حساسیت، عدم آشنایی با روحیات و خلق و خوی خود است. فردی که به رفتار خود اشراف ندارد توسط هیجانات خود هدایت می شود و هیچگاه نمی تواند همانند یک انسان بالغ برخورد کند. برای مثال فردی را در نظر بگیرید که در جمع از او انتقاد شده است. او در این لحظه بجای تمرکز بر رفتار خود به هویت خود فکر می کند و خود را فرد ناشایست و نالایق می بیند. در این لحه تمام افکار او متوجه نقاط منفی شخصیتی خود می شود و برای دفاع از خود رفتارهای هیجانی بروز می دهد.

۲- افسردگی

افرادی که بسیار تحریک پذیر و حساس هستند، یک حقارت و روان رنجوری شدیدی را با خود حمل می کنند و تمام تلاش خود را انجام میدهند تا نقاط ضعفشان به دیگران نشان داده نشود. اگر شما نوسانات روحی شدیدی را تجربه میکنید، پیشنهاد میشود با یک روانشناس یا مشاور صحبت کنید و این بیماری را تحت کنترل داشته باشید.

۳- تغییرات هورمونی

در اغلب خانم ها هنگامی که سطح هورمون استروژن دچار نوسان میشود، حالت خلق و خویی نیز دستخوش تغییر می شود و فرد گاهی بیش از اندازه حساس می شود.

۴- فشار کاری و تغذیه نامناسب

طبق تحقیقات دانشمندان زمانی که فار کاری و استرس و اضطراب در جامعه افزایش پیدا کند، فرد خود را زیر با مشکلات می بیند و بوسیله خشم و فریاد و یا انتقاد قصد دارد از مشکلات رهایی یابد. بنابراین اگر مشکلات کاری ذهن شما را به شدت بخود مشغول کرده، زمانی را برای مدیتیشن و فکر کردن به روند زندگی خود اختصاص دهید و یا به مسافرت کوتاهی بروید تا بتوانید به رفتارهای خود اشراف بیشتری داشته باشید.

همچنین یکی دیگر از ریشه های حساسیت بیش از حد خورد غذاهای فرآوری شده و فستفودها می باشد. تحقیقات نشان میدهد میزان ترانس آزاد و نیترات موجود در غذاهای صنعتی خلق خوی انسان ها را تحریک پذیر و آستانه تحمل را کاهش میدهد. همچنین مصرف نوشابه های انرژِ زا نیز میران تستسرون را افزایش میدهد و فرد به اتفاقات پیش رو حساست بیشتری نشان میدهد.

چگونه با افراد حساس و زودرنج رفتار کنیم؟

همانطور که در ویدئوی بالا مشاهده کردید، سکوت و صبر کردن در زمان بروز هیجان بسیار مفد خواهد بود. اگر در محیط کار یا زندگی خود با فرد حساسی در ارتباط هستید، در زمان بروز مشکل به آنها فرصد دهید احساسات خود را تخلیه کنند و سپس بعنوان یک شنونده و دوست دلیل رفتار آنها را بپرسید. بیاد داشته باشید از رفتار متقابل در این شرایط خودداری کنید.

شفقت باخود

بیاد اشته باشید که با ارزش ترین فرد در زندگی خودتان هستید و هنگام که حس ازشمندی داشته باشید، دیگران نیز به خوبی با شما برخودر خواهند کرد. همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، اینگونه افراد خود و ویژگی های ظاهری خود را چندان دوست ندارند، بنابراین برای رهایی از فشارهای دورنی دست به رفتارهای احساسی می زنند. بنابراین در این شرایط توصیه می شود فرد را متوجه نقاط قوت خود کنید و شایستگی های او را تحسین کنید. هریک از ما دارای نقاط قوت زیادی هستیم که میتوانیم به آنها افتخار کنیم. پس خود را فرد ارزشمندی بدانید تا دیگران نیز با شما رفتار خوبی داشته باشند.

اگر فرد حساسی هستید….

اگر شما فرد حساسی هستید و پس از رفتارهای هیجانی خود پشیمان میشوید از تکنیک STG که در ابتدای این مقاله  ارائه شد استفاده کنید.

این تکنیک از سه کلمه STOP – THINK – GO تشکیل شده است و چنین بیان می کند که در زمان بروز هیجانات و رفتارهای احساسی ابتدا کمی صبر کنید و همانند همیشه بصورت ناخودآگاه رفتار نکنید.

سپس کمی فکر کنید که بهترین عکس العمل در این لحظه چیست. در مرحله بعد می توانید یک رفتار معقول و منطقی از خود نشان دهید. در عین ناباوری خواهید دید از میزان خشم و احساسات مخرب شما به شدت کاسته شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *