ساعت زیبایی
در واقع زمان بزرگترین دشمن پوست شما نیست. روند طبیعی پیری پوست بیشتر تحت تاثیر عوامل زیر تسریع می شود:
آفتاب
دود سیگار (استعمال و یا استنشاق دود سیگار)
سموم طبیعی
تغذیه نامناسب، به خصوص کمبود ویتامین های A , C , E و فولیک اسید، مصرف زیاد نمک و چربی
مصرف زیاد الکل
اضطراب
صابون های قوی و یا مرطوب کننده های با پایه مواد پاک کننده
کم خوابی
حتی با رعایت کردن تمامی موارد بالا مثلا حتی اگر هیچ وقت بدون کرم ضد آفتاب از منزل خارج نشوید و سیگار نکشید باز هم مراحل زیر خود به خود به وجود می آیند.
خشکی پوست:
ترشح غدد چربی پس از ۳۰ سالگی کاهش می یابد و به مرور زمان کمتر نیز می شود.
صدمات ناشی از آفتاب و تغییر رنگ پوست:
در اواخر دهه ۳۰ سالگی کم کم ملانوسیت ها از کار می افتند. قدرت پوست برای مقابله با آسیب های ناشی از آفتاب کاهش می یابد و گاهی نیز لکه هایی در پوست ظاهر می شود.
نازک شدن پوست:
در سنین ۴۰ سالگی درم و لایه های چربی پوست کم کم نازک می شوند. این روند در دهه ۵۰ سالگی سریع تر می شود. نتیجه ناخوشایند آن افتادگی، نازک شدن و از بین رفتن شادابی و جوانی پوست است. کم شدن لایه های چربی همچنین باعث شکنندگی و آزردگی پوست می شود.
شل شدن پوست:
در لایه درم سلول هایی به نام فیبروبلاست وجود دارند که دائما در حال بازسازی کلاژن والاستین پوست هستند. با گذشت زمان فیبروبلاست ها توانایی خود را از دست می دهند که در نتیجه آن کلاژن سازی و الاستین پوست کاهش می یابد.
کاهش واکنش های ایمنی:
پوست محل استقرار سلول های لانگرهانس است. سلول های لانگرهانس گیرنده هایی برای سیستم ایمنی هستند که وجود عوامل خارجی و سموم بدن را ثبت می کنند. بدون وجود آن ها پوست نمی تواند در مقابل این عوامل واکنش نشان دهد.
کاهش قدرت ترمیم:
با گذشت زمان توانایی بدن جهت ترمیم آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کاهش می یابد که در نتیجه تخریب سلولی بیشتر می شود و روند پیری افزایش می یابد.
کاهش کنترل دمای بدن: به مرور زمان عملکرد غدد عرق کاهش می یابد و در نتیجه تنظیم دمای بدن دچار اشکال می شود.