فواید دریافت ویتامین کا

ویتامین k

ویتامین K، یک ویتامین محلول در چربی ضروری است، نقش مهمی در استخوان و سلامت قلب ایفا می کند.به عنوان یک ویتامین محلول در چربی، در کبد ذخیره می شود

کمبود ویتامین K می تواند به لخته شدن خون ، افزایش خونریزی و پوکی استخوان منجر شود. برخی از علائم و نشانه ها شامل کبودی , دوره های قاعدگی سنگین، خونریزی دستگاه گوارش، خون در ادرار و خونریزی بیش از حد از زخم، سوراخ ها، تزریق و یا برش های جراحی منجر شود

افراد مبتلا به سوء تغذیه مزمن، اعتیاد به الکل یا بیماری که مانع جذب ویتامین در رژیم غذایی شود ، در معرض خطر بالاتری از ابتلا به کمبود ویتامین K هستند.

ویتامین K ، بر اساس سن و جنس بیماری های خاص متغیر است مقدار آن بر اساس پزشک تعیین می شود که در جدول زیر آورده شده است

سبزی های برگ داراز بهترین منابع ویتامین K. هستند برخی از آنها عبارتند کلم، خربزه، اسفناج، برگ شلغم، برگ چغندر، کلم بروکسل، گل کلم، جعفری، کلم بروکلی، مارچوبه و کاهو می باشد.

سایر منابع غذایی شامل، پیاز ، آلو، خیار، جگر گوساله، چای سبز، سبزیجات دریایی، ماهی، تخم مرغ، ریحان خشک شده، سبوس گندم، و فراورده های لبنی تخمیر شده مانند ماست و پنیر.

یکی از وظایف اولیه ویتامین K تنظیم انعقاد خون است،

همچنین، ویتامین K کمک می کند تا کلسیم در سراسر بدن، برای تنظیم لخته شدن خون مورد نیاز بچرخد.

در همان زمان، این ویتامین کمک می کند تا اختلالات خونی به نام سندرم میلودیسپلاستیک بهبود یابد. این نیز به عوارض داروهای رقیق کننده خون که بیش از حد داده شده است استفاده می شود. علاوه بر این، مانع از مشکل انعقاد خون در نوزادان که سطوح ویتامین K پایین دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *