مصرف کلسیم و جراحی های سرطان

کلسیم و استخوان‌ها

این ماده  معدنی، در رشد، تکامل و استحکام استخوان ها موثر است. در صورت ناتوانی بدن در جذب مقادیر کافی کلسیم یا جذب کمتر از میزان ضروری، استخوان شروع به آزادسازی کلسیم، به منظور حفظ میزان طبیعی این ماده در خون خواهد کرد. در صورتی که آزادسازی کلسیم توسط استخوان ها، تبدیل به عملی همیشگی شود احتمال ابتلا به پوکی استخوان افزایش خواهد یافت. اسکن دگزا، دقیق ترین روش برای بررسی پوکی استخوان و احتمال خطر شکستگی استخوان است. وجود کلسیم در خون برای عملکرد عصبی، تنظیم فشار خون و انقباضات عضلانی مثل ضربان قلب اهمیت زیادی دارد.

جراحی های دستگاه گوارش، ممکن است سبب بروز مشکلاتی در جذب کلسیم شود. در صورت مصرف داروهای پیشگیری کننده از خطر شکستگی استخوان به دلیل وجود سرطان استخوان متاستاتیک، کمبود هورمون استروژن ناشی از یائسگی طبیعی در زنان، جراحی سرطان یا روش های درمانی حتملا باید از دریافت RDA کلسیم از طریق غذا یا مکمل های غذایی از سوی بیمار مطمئن شد.

در مواردی نیز گسترش سرطان به استخوان، سبب آزاد سازی کلسیم در خون و ایجاد وضعیت هیپرکلسمی (بالا بودن غلظت کلسیم در خون) می شود. این وضعیت هنگام استفاده از داروهایی مانند زومتا برای کاهش کلسیم خون اتفاق می افتد. در چنین مواردی حذف کلسیم از رژیم غذایی ضرورتی ندارد و فقط باید از مصرف هرگونه مکمل کلسیم تا زمان طبیعی شدن میزان کلسیم خون خودداری کرد. استفاده از مکمل ویتامین د نیز باید متوقف شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *