مشکلات دندانی کودکان

به محض اینکه اولین دندانهای کودکتان ظاهر شد باید تمیز کردن لثه ها و دندانهای شیری را با مقدار کمی خمیر دندان فلوراید و یک تکه گا زاستریل شروع کنید. زمانی که دندانهایش بیشتر شد یک مسواک بخرید.
ضعف در تمیز کردن دندانها همراه با مصرف زیاد شیرینی باعث خرابی دندان می شود. این درست نیست که بگوییم دندانهای شیری برای مدت طولانی طراحی نشده است.
خرابی دندانهای اولیه می تواند به دندانهای بعدی کودکتان ضربه بزند. این می تواند در زمان درآمدن دندانهای ثانویه منجر به مشکلاتی شود.و به هر حال به نظر می رسد که بروز مشکلات به خاطر کمبود اطلاعات از غذاهای خوب و مراقبت از دندانها در کودکی می باشد.
بسیاری از مسائل در زمان بروز دندانهای ثانویه عادتهای ضعیف را از بین می برند. به محض اینکه کودکتان آنقدر بزرگ شد که بتواند بنشیند و کسی داخل دهانش را ببیند او را نزد یک دندانپزشک ببرید. با این روش به ملاقات با دندانپزشک عادت خواهد کرد و دندانپزشک به او خواهد گفت که چگونه از دندانهایش بهتر مراقبت کند. چگونه رفتار کردن از هر ملاقاتی ضروری تر است.
حل مشکلات:
تمام والدین می خواهند نظاره گر کامیابی کودکشان باشند. برای این منظور داشتن اشتهای سالم نسبت به غذاهای مغذی لازم است. اما این جنبه ارثی دارد:
هر کودکی خصوصیات منحصر به فردی دارد. تما مدوست داشتنها و نداشتنهای چیزهای متفاوت و اکثرا در بعضی اوقات دمدمی (بی ثبات) هستند. هرگز اجازه ندهید که غذا بین شما و کودکتان یک مسئله شود.
۱- انتظار زیادی نداشته باشید. همه کودکان در مسیر تغییر و تحول هستند. به هر حال آنچه را که شما از آنها می خواهید انجان نمی دهند. دلخور شدن یا به وجود آوردن ناراحتی باعث می شود بیشتر روی یک مشکل پافشاری شود. اگر شما با مورد ناراحت کننده ای با آرامش کنار بیایید براحتی رفع خواهد شد.
۲- هرگز کودکتان را با هم سن و سالهایش مقاسیه نکنید و سعی کنید از شرح آنچه شما و والدینتان در همین سن داشته اید چشم پوشی کنید.
۳- خیلی زود ناامید نشوید. وقتی تصمیم به انجام کاری گرفتید باید صبر داشته باشید و فرصت انجام کار را بدهید. در کارهایتان یک رویه داشته باشید در غیر این صورت برای کودکتان خوب نیست به عنوان مثال یک روز به او بگویید یک شیشه شیر کافیست ولی روز دیگر یک شیشه اضافه به او بدهید.
۴- سعی نکنید که تغییرات خورد و خوراک روزمره را زمانی که کودکتان خسته، گرسنه، آشفته یا احساس ناراحتی در مورد هر چیزی دارد به او تحمیل کنید.
۵- تلاش برای یک تغییر عادی. گاهی اوقات کودکان عادت دارند از غذا ایراد بگیرند. یک تغییر مکان مثلا غذا خوردن در خانه دوست یا پیک نیک رفتن به یک باغ ممکن است حواس کودک را پرت کند و این خصوصیت کودک را بشکند.
۶- هرگز سعی نکنید که کودک مجبور به خوردن یک غذای خاص شود. هرگز رشوه ندهید، گول نزنید و از عباراتی نظیر فقط به خاطر بابا یا فقط به خاطر مادر بزرگ استفاده نکنید تا غذایی را که نمی خواهد مجبور شود بخورد.
۷- اگر متوجه شدید که خودتان نسبت به مسائل خورد و خوراک کودک حساسیت زیادی دارید، سعی کنید حس روشن بینی را در خودتان حفظ ند کنار بایستید و از خودتان بپرسید که واقعا این مسئله چه اهمیتی دارد؟
۸- هرگز اجازه ندهید که زمان غذا خوردن شرایط جنگ و دعوا داشته باشد. چیزهای خنده دار را در کنار هم بگذارید تا هنگام غذا خوردن به یک اوقات آرام در ذهن تبدیل شود اگر زمان غذا خوردن با تنش همراه شد یکی دو روز وقفه ایجاد کنید. در خارج از منزل غذا بخورید با دوستان و آشنایان به پیک نیک بروید و اجازه دهید آنها غذا آماده کنند و برنامه غذایی آنها را دنبال کنید