آیا رهبران بانکی دنیا مخالف بیت کوین هستند؟
اگرچه بیت کوین از روزهای اوج خود کمی دور شده و رهبران کسب و کارها سعی بر مقابله با بیت کوین دارند اما این ارز رمزگزاری شده دیجیتالی همچنان در فکر بهبود عملکردش و ماندن در میدان اقتصاد جهانی است.
بسیاری از افراد که به آینده بیت کوین امیدوارند، در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند و به صورت لحظه ای اخبار مربوط به بیت کوین و قیمت روز بیت کوین را دنبال می کنند، این موضوع آنقدر جدی است که در مجمع جهانی اقتصاد نیز بارها از آن صحبت شده است.
همانطور که خبرگزاری ها اعلام کردند یکی از موضوعات اصلی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس پول رمزگزاری شده بود. یک نشست رسمی برای این بخش درنظر گرفته شده بود و سخنرانی هایی که اختصاصا بر روی تکنولوژی بلاک چین تمرکز کرده بودند. همگی نشان از جدی بودن این نوع ارز است.
در این اجلاس سخنرانان تاکید می کردند که بلاک چین پتانسیل رشد دارد، اما این تکنولوژی در پولهای رمزگذاری پنهان شده مانده است.
استفن پولوز رییس بانک مرکزی کانادا در این رابطه گفت: « بعضی چیزها مثل بیت کوین ارزش واقعی ندارند و نمی توان آن را تجزیه و تحلیل کرد.»
رابرت شیلر اقتصاد دان برنده جایزه نوبل هم می گوید: «بیت کوین ممکن است حدود ۱۰۰ سال باشد، هرچند احتمال اینکه سقوط کند هم وجود دارد. من فکر می کنم نتیجه این پول به هر حال خوب باشد و می تواند مدت طولانی خوب باشد، شاید ۱۰۰ سال هم بماند.»
شهرت بیت کوین که به عنوان یک پول عمدتا برای فعالیت های غیرقانونی مورد استفاده قرار می گرفت،درحال حاضر در حال کاهش است.
هرچند کریستین لاگار رییس صندوق بین المللی پول می گوید: «البته این واقعیت که این پول ناشناس و غیرشفاف است، قابل کتمان نیست و این پول می تواند برای پولشویی و تامین مالی تروریسم و البته معاملات تیره مورد استفاده قرار بگیرد، به همین منظور غیرقابل قبول است.»
با توجه به این گفته ها برداشت می شود که بزرگان اقتصادی دنیا به گونه ای محتاطانه با بیت کوین و سایر ارزهای مشابه برخورد می کنند. باید دید تا چه زمانی ساختارهای سنتی می توانند جلوی فناوری بایستند؟