همه چیز را در مورد آی. یو. دی (IUD) بدانیم

آی. یو. دی

آی. یو. دی

یکی دیگر از وسایل پیشگیری از آبستنی است که بسیار رواج یافته است. IUD را در یکی از روزهای قاعدگی در رحم می گذارند و این کار حتما باید به وسیله ی پزشک یا اشخاص مجرب انجام شود.

حتی گاهی مواقع بعد از انجام زایمان و سقط نیز می توان از IUD استفاده کرد. ممکن است به کار گذاشتن IUD با مقداری درد همراه باشد و یا خونریزی اندکی نیز ایجاد نماید که جای نگرانی نیست.

ولی اگر خونریزی به مقدار زیاد باشد بسیار خطرناک است و باید فورا به پزشک مراجعه کرد. معمولا قبل از کار گذاشتن IUD درون مهبل به وسیله ی پزشک معاینه گردیده و اندازه ی IUD نیز تخمین زده می شود.

IUD باید کاملا اندازه باشد نه بزرگ و نه کوچک. چون در غیر این صورت باعث درد و خونریزی و حتی خارج شدن از رحم می شود. به هر حال IUD وسیله ی بسیار مناسبی برای جلوگیری است.

اما این وسیله برای تمام خانم ها قابل استفاده نیست و ممکن است استفاده از آن، مشکلاتی را برای آنان فراهم آورد. این روش بیشتر به درد خانم هایی می خورد که ۲ زایمان طبیعی داشته اند و می خواهند زایمان بعدی خود را به تاخیر بیاندازند.

یا این که نمی توانند از قرص استفاده کنند. چون گاهی اوقات در مورد بسیار کمی استفاده از IUD باعث نازایی و تاخیر در آبستنی می شود. یکی دیگر از عوارض IUD ایجاد عفونت است لذا توصیه می شود قبل از استفاده و به کار گذاشتن IUD از سلامت دستگاه تناسلی خود کاملا مطمئن باشید چون استفاده از IUD باعث وخیم تر شدن عفونت های رحم و لوله های رحمی و گاهی تخمدان می شوند.

خانم هایی که از IUD استفاده می کنند باید بسیار مراقب بهداشت خود باشند. هم چنین باید قبل از کار گذاشتن IUD تمام موارد بهداشتی را رعایت کرد.

یکی دیگر از اشکالات IUD حاملگی های خارج رحمی است و گاهی نیز استفاده از آن باعث حاملگی های ناخواسته خصوصا در سال اول می شود که احتمال این حاملگی ها ۲ درصد است.

استفاده از IUD برای خانم هایی که دارای عادت های نامنظم و خونریزیهای شدید هستند و هم چنین خانم هایی که مبتلا به بیماریهای خونی و سرطان های رحمی و تخمدان می باشند حتی بیماران قلبی و خانم های جوان که تاکنون زایمان نکرده اند اصلا مناسب نیست.

IUD دارای انواع مختلف و اشکال متفاوتی است نظیر: آی- یو- دی مسی، مارپیچی، حلقوی، پروژستاسرت و کرافنبرگ. ولی بهترین نوع IUD آن است که تاثیر ضد بارداری بیشتر و عوارض کمتری داشته باشد.

مانند IUD مسی که دارای درصد اطمینان بیشتر و عوارض کمتری است و معمولا هر ۶ سال یک بار باید آن را تعویض کرد. اما برخی از خانم ها به مس حساسیت داشته و این نوع IUD باعث ایجاد آلرژی و التهاب آلت تناسلی آن ها می شود بنابراین باید با مشورت دکتر از یک نوع دیگر آن استفاده کنند.

به طور کلی استفاده از IUD راحت است و مثل قرص ها احتیاج به زمان و وقت معینی ندارد. هم چنین تقریبا جز روش های بی دردسر محسوب می گردد و مصرف آن مانند خوردن قرص فراموش نمی شود.

علاوه بر این IUD باعث حالت تهوع و سرگیجه نمی شود. هورمون های بدن را دچار تغییر نمی سازد باعث بروز بیماریهای قلبی نمی شود، حتی گاهی برخی از خانم هایی که هیچ گونه مشکلی در رابطه با IUD ندارند وجود این وسیله در بدنشان را فراموش می کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *