بهداشت و سلامتی چشم

چشم رنگی ها

نام گذاری ماه مارچ به ماه بهداشت چشم به ما یادآوری می کند سالی یک بار هم شده برای معاینه چشم به پزشک متخصص مراجعه نماییم و از چند و چون سلامتی چشم هایمان مطلع شویم.

بسیاری از بیماری ها مانند بیماری قند اثر نامطلوب و پنهانی بر روی دید چشم می گذارند که گاهی تشخیص آن بسیار دیر بوده و شخص به نابینایی دایم دچار می گردد.

طبق آمار موجود در آمریکا هر روز حدود ۲ هزار نفر به علل طبیعت شغلی و در اثر تصادفات پیش بینی شده و نشده یا بینایی خود را از دست می دهند و یاا به صورتی مجروح می شوند که برای معالجه چشمان خود مدتی باید بستری شوند و کار نکنند. به عبارت دیگر حدود ۴۰۰ نفر از این ۲ هزار نفر از این عده به کلی نابینا می شوند و برای همیشه خانه نشین می گردند.

کار کردن طولانی و بدون توجه به بهداشت چشم باعث نوعی خستگی خطرناک و تغییرات نامطلوب قرنیه چشم می شود و کمتر کسی به این موضوع توجه دارد. عارضه DRY EYES یا خشک چشمی که امروزه در درصد بالایی از میانسالان و افراد مسن رواج دارد بیشتر به علت شوفاژهای هوای گرم در محیط منزل و کار بوجود می آید و بر عارضه کمی ترشح اشک چشم برای تر و تازه نگهداشتن کره چشم که در سال های بالای عمر رواج دارد اضافه می شود به طوری که شخص احساس می کند جسم خارجی در چشم اوست که گاهی هم با خارش و سوزش همراه است. چنین افرادی باید مدام قطره های مخصوص به نام اشک مصنوعی را برای تر و تازه نگهداشتن کره چشم استفاده نمایند.

حال که صحبت از چشم و بیماری های چشمی شده اجازه دهید در بحث امروز ما درباره بیماری خطرناک GLAUCOMA یا آب سبز چشم مطالبی را به شما خوانندگان عزیز ارائه دهیم.

گلوکوما بیماری خطرناک چشم است که بتدریج و نهفته و بدون درد در داخل چشم پیشرفت می کند و اندک اندک اعصاب بینایی چشم را از کار می اندازد و کوری و نابینایی دایمی و غیر قابل برگشت را منجر می گردد. این بیماری از نظر علت نابینایی دومین رقم را به خود اختصاص می دهد. در این بیماری مخصوص فشار داخلی چشم به طور خطرناکی افزایش می یابد که یکی از علل مهم نابینایی می باشد زیرا به هر دلیلی مایعات داخلی کره چشم نمی تواند به بیرون تراوش کند که در درازمدت باعث از بین رفتن اعصاب بینایی می شود.

علایم بالینی این بیماری عبارتند از کم شدن قدرت بینایی، نزدیک بینی، سردرد، واضح ندیدن اشیا، مشاهده هاله ای اطراف نور چراغ، احساس نامیزان بودن عینک، تیره دیدن اشیا و درد شدید و ناگهانی چشم، از دست رفتن ناگهانی قدرت بینایی، تهوع و استفراغ، ورم پلک چشم و در ضمن قرمزی و آب ریزش چشم.

امکان بروز این بیماری در افرادی که بیشتر از ۴۰ سال دارند، آفریقایی ها، کسی که در خانواده آنها سابقه این بیماری وجود دارد، افرادی که به بیماری قند دچار هستند و یا به هر دلیلی چشمانشان جراحت دیده و بالاخره آن دسته از افرادی که به مدت طولانی CORTICOSTEROIDS استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *