برای نخستین بار؛ تولید گوشت در فضا

پرورش گوشت در فضا

 این گوشت پرورش داده‌شده ذبح نشده است. برای نخستین‌بار، گوشت در فضا پرورش داده‌ شده، اما برای پرورش این گوشت گاو فضایی سه‌بعدی به حیوانات آسیبی نرسیده است. «الف فارمز» یک شرکت غذایی اسرائیلی، در تاریخ ۷ اکتبر اعلام کرد که آزمایش‌های این شرکت در ایستگاه فضایی بین‌المللی بالاخره نتیجه داده و آن‌ها توانستند برای اولین‌بار گوشت آزمایشگاهی فضایی خود را تولید کنند. این شرکت بر روی پرورش گوشت استیک گاو یا رشد یک قطعه گوشت کامل که چیزی بیش از چند سلول باشد متمرکز است، لکن در این مورد بیشتر بر «آستروئیدهای سلول‌های گاو» متمرکز شده بود.
در ایستگاه فضایی، آزمایشهای لازم انجام شد و گوشت با تقلید روند احیاء بافت عضلانی طبیعی گاو پرورش داده شد؛ الف فارمز برای آزمایش این روش در فضا با شرکت روسی بیوپرینت راه‌حل‌های سه‌بعدی و دو شرکت غذایی مستقر در ایالات‌متحده همکاری کرده است.
فضانورد «اولگ اسکریپچکا» کسی بود که در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۹ آزمایش پرورش استیک گوشت گاو را در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام داد. در تاریخ ۲۶ سپتامبر، هنگامی‌که فضانوردان در حال انجام آزمایش بودند، توانستند یک قطعه کوچک از بافت عضله گاو را در ایستگاه فضایی تولید کنند، این شرکت توانست به نتیجه‌ی مورد نظرش دست یابد. این آزمایش در داخل یک بیوپرینتر سه‌بعدی طراحی‌شده توسط بیوپرینت انجام شد. بیوپرینت فرآیندی است که در آن مواد بیولوژیکی مانند سلول‌های حیوانیبه‌صورت ساختار لایه‌لایه پرینت می‌شود. در این آزمایش، ساختار حاصل یک قطعه از بافت ماهیچه بود. «یوو ریزلر» مدیر روابط خارجی شرکت الف فارمز، می‌گوید: «بیوپرینتر سه‌بعدی ما به یک نیروی مغناطیسی مجهز است که سلول‌ها را در یک بافت کوچک به دورهم جمع می‌کند و این تکه گوشت نیز به همین صورت تولید شده است.»
اما در حالی ‌که بیوپرینت سه‌بعدی در زمین برای مواردی مانند تولید بافت غضروف مورداستفاده و آزمایش قرارگرفته، آزمایش‌های انجام‌شده در فضا کمی متفاوت بودند. در واقع اندام‌های بیوپرینت شده و بافت‌ها در جاذبه صفر بسیار سریع‌تر از شرایط گرانش زمین رشد می‌کنند. این بافت از همه طرف به‌طور همزمان چاپ‌شده و مانند درست کردن یک گلوله برفی شکل‌گرفته، در حالی ‌که اکثر بیوپرینترهای دیگر موجود بر روی زمین، مواد را به‌صورت لایه‌ای درست می‌کنند. بر روی زمین سلول‌ها همیشه به سمت پایین پیش می‌روند در حالی‌ که در جاذبه صفر، آن‌ها در فضا معلق می‌شوند و فقط با یکدیگر تداخل خواهند داشت. پرینت لایه‌لایه در گرانش نیاز به یک ساختار پشتیبان دارند. اما چاپ در گرانش صفر اجازه می‌دهد تا بافت فقط با استفاده از مواد سلولی و بدون نیاز به هیچ‌گونه پشتیبان واسطه‌ای تولید شود.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی‌ای که توسط این شرکت منتشر شد، هدف الف فارمز تولید گوشت بدون ذبح در فضاست، همان‌طور که این شرکت توضیح می‌دهد، هدف از انجام این آزمایش تغییرات شدید آب و هوایی است. همان‌طور که در گزارش ویژه تغییرات آب و هوایی ۲۰۱۹ ذکرشده، دام‌پروری صنعتی است که به مقادیر عظیمی آب و انرژی نیاز دارد و لذا باعث تغییرات چشم‌گیری در شرایط آب و هوایی می‌شود. ریزلر می‌گوید: «سیاره‌ی ما در حال نابودی است و ما امروز هیچ‌کس دیگری را نداریم که به ما کمک کند. لذا هدف اصلی ما این است که مطمئن شویم که همان سیاره‌ی آبی‌ای که ما می‌شناسیم، برای نسل‌های بعدی نیز باقی خواهیم گذاشت.»
«دیدیر توبا» بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت الف فارمز، می‌گوید: «ما در فضا به ۱۰،۰۰۰ یا ۱۵،۰۰۰ لیتر آب برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو نیاز نداریم. لذا این آزمایش نخستین گام مهم برای دستیابی به امنیت غذایی برای نسل‌های آینده و حفظ منابع طبیعی ما است.» ریزلر اضافه کرد که این شرکت قصد دارد این آزمایش را با موفقیت ادامه دهد و ظرف چند سال دیگر، استیک‌های گوشت گاوی را که در مزرعه‌های زیستی پرورش‌یافته‌اند در اختیار مردم قرار دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *