از ارزش تغذیه ای خامه چه میزان اطلاع دارید?
اگر جزو طرفداران مصرف خامه هستید بهتر است به این مطلب نگاهی بیندازید به ویتامین ها و املاح معدنی موجود در خامه در این بخش اشاره شده است اگر از اضافه وزن و چاقی رنج میبرید بهتر است خامه را فراموش کنید و جایگزین های سالم تغذیه ای برای آن قرار دهید .
به عقیده بسیاری از افراد خامه، به دلیل پایه شیر خود، جزو مواد لبنی محسوب می شود اما به عقیده متخصصان تغذیه خامه از نظر غذایی در دسته چربی ها قرار می گیرد.
هرمیزان ویتامین محلول در چربی در شیر وجود داشته باشد حدود ۱۰ برابر آن در خامه و به همین دلیل غلظت ویتامین های A وD در آن بیشتر است.
برای بیان مضرات و فواید خامه باید به شریط مصرف کننده آن نگاه کنیم، بعنوان مثال مصرف خامه برای کودکان، نوجوانانی که با کمبود رشد مواجه هستند بسیار توصیه می شود چون درحجم کم، انرژی خوبی را به بدن داده و در ضمن رساندن مواد مغذی و ویتامینها، رشد بدن را تامین می کند.
درحالی که افراد مبتلا به فشار خون و اضافه وزن باید از مصرف خامه ها پرهیز کنند و حتی اگر عدم مصرف امکان پذیر نباشد باید به مقدار بسیار کم و به ندرت مورد استفاده قرار گیرند، البته مصرف زیاد خامه برای افراد عادی (بدون افزایش وزن و بیماری خاص) هم توصیه نمی شود.
مصرف خامه باید بعنوان تفریح و در حداقل موارد نه اینکه در برنامه غذایی معمول افراد به طور مرتب قرار گیرد.
این معمولا نباید به خامه ها ترکیباتی مثل خامه، انجیر، عسل یا شکلات را اضافه کرد، ماده ای که تحت عنوان خامه فرم گرفته برای کیک ها به مصرف می رسد جز سفیده تخم مرغ و مقدار زیادی شکر ( که بدون هیچ نوع ارزش غذایی، مضرات فراوانی را برای بدن به همراه دارد) چیز دیگری نیست لذا نبایدنام خامه را روی آنها گذاشت.
استفاده از خامه های فله و بدون نام نشان می توانند خطراتی همچون تب مالت را به همراه داشته باشند لذا فقط توصیه به مصرف خامه های شناسنامه دار است.