چطور یک رستوران موفق طراحی کنیم؟
موفقیت در رستوران داری به سادگی ممکن نمی شود مگر آنکه برنامه ای مشخص، بودجه کافی، پشتکار و مدیریتی بی نقص داشت. راهنمایی گرفتن از بهترین مشاور راه اندازی رستوران به افراد بی تجربه ای که می خواهند وارد صنعت غذا شوند توصیه می گردد.
برای آنکه بهترین رستوران را از همان آغاز پایه ریزی کنید و رقبا را پشت سر بگذارید باید توجه داشته باشید که باید اصل مشتری مداری را در اولویت کارتان قرار دهید؛ یعنی آنکه هر کاری که می کنید برای رفاه حال مشتری باشد.
نوع بیزنس را مشخص کنید
فست فود، رستوران و کترینگ هرسه این موادر در عرصه غذا فعالیت دارند و در ظاهر کار همه یکی است اما کمی حرفه ای تر که نگاه کنید خواهید دید که هر کدام از اینها با دیگری تفاوت دارد. در ابتدا لازم ات نوع کسب و کارتان را مشخص کنید تا بتوانید تجهیزات، نوع خدمات و دکوراسیون داخلی را مشخص کنید. میز رستورانی خاص این کسب و کار است و نمی شود آنرا مثل فست فود تزیین کرد!
سبک رستوران را تعیین کنید
پس از آنکه نوع بیزنس خود را مشخص کردید لازم است سبکی هم برای آن انتخاب کنید. معمولا سبک های مختلفی برای برپایی یک رستوران قابل اجرا هستند. در واقع سبک رستوران مشخص کننده نوع خدمات و حتی منوی غذایی است.
سبک سنتی، کلاسیک یا مدرن را می شود برای یک رستوران انتخاب و اجرا کرد. معمولا رستوران های جدید سبک مدرن را پیش میگیرند و سعی دارند با اجرا دکوراسیون پیشرفته و گنجاندن غذاهای غربی و اروپایی در منوی خود توجه مشتری را جلب کنند. از این رو مشخص کردن سبک رستوران بسیار مهم است.
میزان بودجه را مشخص کنید
آنچه که برای راه اندازی کسب و کاری مثل رستوران و فست فود بیش از همه چیز نیاز است بودجه است! با اختصاص بودجه کافی به هر بخش به راحتی می شود امکانات و تجهیزات لازم را تهیه کرد.
معمولا خرید تجهیزات و اجرای دکوراسیون از پر هزینه ترین ها هستند. البته بدون در نظر گرفتن مواد غذایی اولیه!
بهتر است برنامه برای صرف بودجه داشته باشید تا از هزینه های اضافی بکاهید.
طراحی خارجی رستوران را جدی بگیرید!
آنچه که رستوران شما را از دور نمایان می کند طراحی خارجی آن است. برای آنکه مشتری ها از فاصله دور هم به راحتی رستوران را از سایر مغازه ها تشخیص دهند لازم است طراحی خارجی ویژه ای داشته باشد. تابلو های تبلیغاتی، نور های ال ای دی و استفاده از عناصر دیگر در خارج از ساختمان رستوران می تواند کمک بسیاری در دیده شدنتان بکند.
طراحی خارجی باید طوری صورت گیرد که از فاصله دور معرف خدماتی که در آن مکان ارائه می شود باشد! حتی سبک رستوران هم باید از بیرون مشخص شود اینکه رستوران سنتی است یا مدرن از نوع تبلیغات ها باید مشخص شود!
استفاده بجا از عنصر رنگ بندی
باید بدانید چه رنگی را در کجا به کار ببرید که بیشترین تاثیر را بر روی مشتری داشته باشد. دکوراتورها معمولا بر چنین علمی واقفند و بهترین رنگ ها متناسب با هر کسب و کار به کار می برند.
در طراحی داخلی رستوران رنگ های در و دیوار، میز و صندلی، کف پوش، تابلو ها و سایر عناصر باید رنگ هایی انتخاب شوند، که با هم همخوانی داشته باشند و همین موارد است که یک طراحی را منحصر به فرد می کند.
نورپردازی طبیعی و مصنوعی
نور عامل مهمی در زیباتر دیده شدن یک مکان است. نورپردازی نا مناسب می تواند بهترین دکوراسیون ها را هم زیباتر جلوه دهد.
استفاده از نور طبیعی در روز میتواند حس و حال زنده تری به فضای رستوران بدهد. همچنین در مکان های بسته و محدود که بهرمندی کافی از نور خورشید را ندارند هم می بایست طیفی از نور را نتخاب کرد که متناسب با روز باشند. همچنین برای شب هم باید از نوری استفاده شود که به میزان کافی روشنایی داشته باشد و همینطور بیش از حد نباشد که باعث آزار شود!