شناسایی رفتار انسان با خودشناسی

بزرگ ترین منطقه کشف نشده جهان زیر کلاه شما قرار دارد.  «پرومودباترا»

در گذشته ای بسیار دور، خداوند عنصر قدرت و عشق خود را به انسان داده بود تا با آن زندگی کرده و به حقایق دست پیدا کند اما طولی نکشید که انسان مغرور شد و شروع به سوء استفاده از آن عنصر کرد. بنابراین خداوند آن را از او گرفت و به فرشته ها سپرد تا در جایی پنهانش کنند که دست انسان به آن نرسد. فرشته ها جلسه ای تشکیل دادند تا برای پنهان کردن آن عنصر تصمیم بگیرند. یکی از آن ها پیشنهاد کرد: آن را در اعماق اقیانوس پنهان کنیم. دیگران گفتند: انسان، به اعماق اقیانوس ها دست پیدا می کند. دیگری گفت آن را ببر فراز بلندترین کوه پنهان کنیم. باز دیگران گفتند: انسان تمام کوه ها را فتح خواهد کرد. یکی دیگر جنگل را پیشنهاد کرد و دیگری روی ابرها را ولی هیچ کدام مورد قبول جمع واقع نشدند چرا که همه می دانستند انسان به همه جا سرک خواهد کشید. ناگهان یکی از فرشته ها فریادی کشید و گفت: فهمیدم! آن را در اعماق قلب خودش پنهان کنید. آنجا تنها جایی است که انسان در آن کاوش نخواهد کرد. این پیشنهاد مورد قبول واقع شد.

«خود» عجیب ترین سرزمینی است که می توانید آن را فتح کنید. معمولا از وقتی به دنیا می آییم تا زمانی که می میریم مشغول فکر کردن به رفتار دیگران، اعمال دیگران، حرف های دیگران، اتفاقات، شانس ها و بدشانسی ها و… هستیم. اما کمتر پیش می آید که گوشه ای بنشینیم و به خودمان فکر کنیم. در حقیقت اگر خودمان را بشناسیم کنترل کردن محیطی که در آن زندگی می کنیم بسیار راحت تر خواهد بود.

اگر از رفتارهایی که انجام می دهید آگاه باشید مدیریت بر خود ساده خواهد بود. باید رفتارهایتان را شناخته و بدانید که ترجیح می دهید چگونه رفتاری داشته باشید؟ مطمئن باشید همان رفتارهایی را بروز می دهید که مورد علاقه تان است و از درست بودن آن ها اطمینان دارید. مهم ترین کلید خودشناسی، شناخت شیوه ها و رفتارهای مورد علاقه خودتان است. پس آن ها را بررسی کنید.

یک زندگی خوب و شایسته از دیدگاه شما چگونه است؟ آیا ترجیح می دهید که تمام کارها منظم باشند یا خود را با شرایطی که پیش می آیند هماهنگ می کنید؟

اگر ترجیح می دهید منظم باشید همه چیز را برای خودتان برنامه ریزی کنید. سعی کنید مقدمات هر کاری را آماده کنید اما این خطر برای شما وجود دارد که در رویارویی با مشکلات ناگهانی و ناگوار، دست و پای خود را گم کرده و به نگرانی یا اضطراب دچار شوید. اگر در برخورد با مسائل انعطاف بیشتری داشته باشید این امکان را دارید که در صورت بروز تغییرات به راحتی خود را با آن ها وفق داده و آماده شوید. در عین حال این خطر هم وجود دارد که در طول تغییرات و انعطاف پذیری ها خط مشی اصلی خود را گم کنید و از هدف نهایی دور شوید.

سعی کنید در صورت نظم گرایی، به امکان تغییر هم فکر کنید و بتوانید خود را با آن هماهنگ سازید و در صورت تصادف گرایی، نظم کلی را در نظر داشته باشید تا از راه اصلی خود منحرف نشوید.

شیوه شما در برخورد با اطلاعاتی که از محیط بیرون دریافت می کنید چگونه است؟ آیا ترجیح می دهید اطلاعات را همراه با جزئیات آن جمع آوری کنید یا به بررسی یک موضوع بپردازید؟ اگر ترجیح می دهید ه بر معلومات و اطلاعات فراوانی تمرکز کنید، طبعا میل دارید که همه جزئیات مفید را جمع آوری کنید ولی  این کار به وقت و انرژی شما آسیبی جدی وارد می کند.

اگر ترجیح می دهید که یک موضوع را به طور کلی بررسی کنید، این خطر وجود دارد که با در نظر نگرفتن جزئیات لازم در نتیجه گیری خود مرتکب اشتباه شوید. در عین حال این نوع ارجحیت دادن مشخص می کند که شما از کدام تیپ هستید: واقع گرا یا حدس گرا.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *