بهبود سلامت قلبی – عروقی در دوران بارداری

رابطه فعالیت جنسی و بیماری قلبی

تغییرات قلبی- عروقی که در دوران بارداری رخ می دهند بسیار مشابه با تغییرات ایجاد شده توسط ورزش است. هر دو افزاش حجم خون، ماکسیمم برون ده قلبی، رشد عروق خونی، توانایی انتقال گرما به خارج از بدن و ارائه بیشتر اکسیژن و مواد غذایی به بافتها را به همراه دارند. بدین دلیل محققان بر این عقیده اند که مادران ورزشکار و آماده نسبت به مادران غیر ورزشکار و غیر آماده آسان تر با تغییرات فیزیولوژیک دوران بارداری سازگار می شوند. بدین دلیل ورزش کردن و کسب سطوح آمادگی جسمانی قبل از بارداری ایده ال است.

یکی از تفاوت ها بین تاثیرات قلبی- عروقی ناشی از ورزش و بارداری محل جاری شدن خون است. از طریق ورزش، خون بیشتر به سمت قلب، پوست، عضلات و غدد فوق کلیوی سیر داده می شود. در بارداری خون بیشتر به سمت ارگان های تولید مثل، کلیه ها راه می یابد.

اگر چه مجموع اثرات ورزش و بارداری از نقطه نظر سلامتی فزاینده است ولی مسئله نگران کننده این است که ورزش بسیار شدید در طی دوران بارداری باعث تغییر جهت جریان خون از ارگان های داخلی و جنین به سوی عضلات کارگر و پوست خواهد شد. در نتیجه جریان خون به سمت کودک کاهش می یابد. این مسئله در بانوان باردار آماده نسبت به بانوان غیر آماده کمتر باعث تغییر جهت جریان خون می شود. تحقیقات نشان داده اند که انجام تمرینات سبک و ملایم برای بانوی باردار مفیدتر است.

بانوان آماده یا غیر آماده تقریبا بلافاصله پس از ورزش مزایای آن را ملاحظه می کنند. ورزش ملایم و سبک گردش خون کند را بهبود بخشیده جریان خون محیطی که سبب تورم مچ پا و سندرم فشار عصبی می شود را کاهش داده از گرفتگی عضلات پا جلوگیری کرده و آن را کاهش می دهد و سطوح انرژی فرد را افزایش می دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *