نوزادان کم وزن و گرایش به غذاهای شور در بزرگسالی
در بررسی جالبی بر روی گروهی از کودکان معلوم گردید آنهایی که در موقع تولد نسبت به دیگران کم وزن تر بودند در سنین بالاتر به خوردن غذاهای شور گرایش پیدا نموده و از خوردن غذاهای شور لذت می برند.
این یافته جدید می تواند پزشکان و پژوهشگران را یاری دهد تا افرادی را که به علت گرایش به شور خوردن ممکن است به عوارضی مانند فشار خون بالا دچار شوند شناسایی نموده و از بروز آن جلوگیری نمایند.
هنوز چند و چون رابطه وزن کم در موقع تولد و شورخوری در سال های بعد زندگی معلوم نگردیده و ما نمی دانیم چرا بعضی از افراد از خوردن غذای شور لذت می برند و گاهی به آن اعتیاد پیدا می کنند.
در این بررسی جدید و یافته غیر قابل انتظار به نظر می رسد که در موقع تکوین و رشد جنین در رحم مادر تحولاتی رخ داده و این گرایش را در نوزاد بوجود می آورد که مسلما با کوچک تر بودن و سبک تر بودن جنین رابطه ای مستقیم دارد.
پژوهشگران این پروژه جالب به ۸۰ کودک سالم مقداری آب معمولی و همچنین آب شور حاوی مقداری نمک داده و مقدار مصرف روزانه این دو نوع آب آشامیدنی را به دقت سنجیدند.
پس از اتمام دوره بررسی به وضوح معلوم گردید آن دسته از کودکانی که در بدو تولد لاغرتر و کوچک تر بودند به مصرف آب شور تمایل نشان داده و از مصرف آب معمولی خودداری کردند.
برای اثبات این حقیقت پژوهشگران امکان گرایش کودکان را به نوشیدن نوشابه های شیرین و رابطه آن با وزن آنها در هنگام تولد نیز بررسی نمودند ولی نتیجه مشابهی به دست نیاوردند که خود امکان رابطه وزن کم نوزاد و عادت و گرایش به شورخوری در سال های بعد زندگی را تایید می کند.
پژوهشگران این بررسی اضافه می کنند که این گرایش شورخوری نه تنها در کودکی بلکه در بزرگسالی نیز جلوه خواهد کرد. امید می رود که روزی دانشمندان بتوانند به زیر و بم این گونه شگفتی های پزشکی پی برده و از نتایج آن برای پیشگیری عوارضی مانند فشار خون جلوگیری کنند.