بیشترین مصرف غذاهای فوری را مردم آمریکا دارند!
تحقیقات نشان داده حدود ۴۰ درصد از آمریکایی ها به مصرف فست فود اعتیاد پیدا کرده اند و حالا غذاهای فوری جزوی از برنامه غذایی شان شده است. بهترین طراحی دکوراسیون داخلی فست فود را هم آمریکایی ها دارند چون تحقیقات نشان داده بیشتر مشتری های چنین مکان هایی افراد ثروتمند هستند.
متوسط سن مصرف کننده فست فود ها بین ۲۰ تا ۳۹ سال است. در این بین زنان سهم کمتری در مصرف فست فود دارند.
پژوهش ها نشان می دهند بیش از یک سوم بزرگسالان آمریکایی دچار چاقی و اضافه وزن هستند و از این رو امکان مبتلا شدن به بیماری هایی، چون دیابت نوع دو و بیماری های قلبی در آن ها افزایش دارد.
غذاهای فوری پرخطر و محبوب آمریکایی ها شامل، همبرگر، پیتزا، سوسیس و کالباس، خوراک های سرخ شده، سس های پرچرب و نوشابه های گاز دار شیرین است که بنا بر پژوهش های دانشمندان، رتبه یک مرگ و میر ناشی از بیماری در جهان را دارد.
لازم است بدانید درفست فود انواع مواد پرچرب، شیرین و حتی نمک وجود دارد که می توانند سبب ابتلای افراد به بیماری سندرم متابولیک شوند.
مصرف زیاد فست فود سبب بلوغ زودرس و ناباروری می شود
زینب بختیاری کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در مورد مضرات مصرف غذاهای فوری گفت: مصرف زیاد فست فود سبب بلوغ زودرس و سپس ناباروری در بین قشر جوانان و نوجوانان می شود.
بر اساس بررسی پژوهشگران در کشورهای مختلف، ارتباط معنی داری میان مصرف فست فودها و ابتلا به چاقی، دیابت، چربی خون و… وجود دارد.
افرادی که بیش از دو بار در هفته به رستوران برای خوردن غذاهای فوری می روند نسبت به کسانی که کمتر از سه بار در ماه غذای آماده مصرف می کنند ۴/۵ تا ۹ کیلوگرم اضافه وزن دارند و ۵۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند؛ موضوعی که سلامت آنها را به خطر می اندازد و به کاهش طول عمرشان منجر خواهد شد.
اگر بخواهیم به بارزترین ضرر فست فود بر سلامت جنسی اشاره کنیم، ابتدا بلوغ زودرس و سپس ناباروری اساسی ترین مشکلاتی است که اکثر قشر جوانان و نوجوانان ما را درگیر کرده است.
زنان برای سوزاندن کالری یک چیزبرگر باید دو ساعت پیاده روی کنند و مردان با ۱,۵ ساعت پیاده روی می توانند این میزان کالری را بسوزانند.
مصرف فست فودها بویژه برگرها سه بار در هفته یا بیشتر احتمال بروز پوکی استخوان را نیز تا ۱۵درصد افزایش می دهد.
ارتباط مصرف غذاهای فوری و افسردگی
به گفته محققان، بین رژیم غذایی و افسردگی رابطه قوی ای وجود دارد. محققان دانشگاه جیمز کوک استرالیا دریافتند رژیم غذایی بد نظیر مصرف فست فود می تواند فرد را در معرض ریسک بالا ابتلا به افسردگی قرار دهد.
محققان به بررسی ارتباط بین افسردگی و رژیم غذایی در مردم جزیره تورس استریت که دسترسی به فست فود داشتند و مردم جزیره دورافتاده تری که در آنجا فست فود وجود نداشت، پرداختند.
تیم محققان از حدود ۱۰۰ نفر از هر دو جزیره در مورد رژیم غذایی شان سوال کردند، آنها را از لحاظ افسردگی مورد معاینه قرار دادند و نمونه خون شان را گرفتند.
محققان دریافتند افراد ساکن در جزیره دورافتاده که هیچ فست فودی در آنجا وجود نداشت عمدتا غذاهای دریایی بیشتر مصرف می کردند و در مجموع نسبت به مردم جزیره دیگر، مصرف غذاهای فوری کمتری داشتند.
محققان دریافتند ۱۹ نفر از این افراد دچار علائم متوسط تا حاد افسردگی بودند که ۱۶ نفر از جزیره دارای دسترسی به غذاهای فوری و تنها ۳ نفر از جزیره دور افتاده بودند.