مایاها رازهای زیادی از خود به جای گذاشتند که هنوز در ساختمانهای بزرگ و هیروگلیفهایشان پنهان هستند. هر سال باستان شناسان و محققان از پیشرفتهترین تکنولوژیها برای کشف اسرار پنهان پشت دیوارهای مجموعه معابد و مدفون در اعماق سینوتهها و غارهای مقدس استفاده میکنند.
اما هنوز همه ساختمانها کاملا بررسی نشده اند. هر سال باستان شناسان و محققان از پیشرفتهترین تکنولوژیها برای کشف اسرار پنهان پشت دیوارهای مجموعه معابد و مدفون در اعماق سینوتهها و غارهای مقدس استفاده میکنند. در این مطلب رازهایی از ویرانههای باستانی را مشاهده میکنید که راهنمایان تور هرگز برای مردم عادی توضیح نمیدهند.
معبد کوکولکان، چیچن ایتزا
کوولکان ۹ طبقه و ۴ راه پلکان با مجموع ۳۶۵ پله دارد که برابر با تعداد روزهای سال است.
در اعتدال پاییزی، بعد از ساعت ۵ عصر، میتوانید سایه یک مار خزنده را روی نردههای هرم ببینید. در ماه مارس، این مار به سمت بالا و در سپتامبر به سمت پایین حرکت میکند. این توهم بصری تقریبا ۳ ساعت ادامه دارد و هزاران گردشگر را به خود جذب میکند.
معبد کوکولکان، چیچن ایتزا
یکی دیگر از رازهای مایا درون هرم پنهان است. اگر لایه سنگ بالایی را بردارید، یک هرم کوچکتر درون آن و یک هرم کوچکتر دیگر درون هرم دوم میبینید که یک اتاق مخفی داخلش دارد.
اخیرا محققان خاک هرم را بررسی کرده و ۲۰ متر زیر هرم کوکولکان یک دریاچه زیرزمینی کشف کردند که ممکن است یکی از سینوتههای مقدس مایاها باشد. باستان شناسان معتقدند که این آب ممکن است در آینده نزدیک موجب تخریب هرم شود.
کل هرم به عنوان نوعی تشدیدگر عمل میکند. وقتی مردم از پلهها بالا میروند، از داخل صدایی شبه صداهای پرنده مقدس کوتزال شنیده میشود. این پرنده در جنگلهای محلی زندگی میکرده و در میان مایاها مقدس بوده است. در سال ۲۰۰۶ یک گردشگر از پلهها سقوط کرد. بعد از این حادثه هرم به روی عموم بسته شد. امروزه فقط میتوانید آن را از دور ببینید.
غارهای بالاکانچه
معمولا گردشگران را به این مکان نمیبرند، اما جو اسرارآمیز آن واقعا دیدنی است. این غارها در فاصله ۲.۹ کیلومتری مجموعه معابد مایا قرار دارند و حدود ۳۰۰۰ سال پیش در آن مراسم مذهبی برگزار میشده است.
غارهای بالاکانچه
در سال ۱۹۵۹ یک راهنمای بومی، یک ورودی مهر و موم شده در یکی از معابر غار پیدا کرد که اشیای باستانی بسیار در آن قرار داشت.
یکی از مشهورترین اتاقهای این مجموعه غار، اتاق درخت جهانی مایا یا درخت زندگی مایا است. این مدل سه بعدی کل غاز با ستون آهکی در مرکز آن را نشان میدهد که نماد درخت جهانی مایا است، محور وسط آسمانها و جهان زیرین را به هم وصل میکند.
سینوته ایک کیل
در راه برگشت از چیچن ایتزا، گردشگران معمولا در مقابل سینوته مقدس ایک کیل توقف میکنند. مایاها از این سینوته به عنوان قربانگاه استفاده میکردند.
سینوته ایک کیل
باستان شناسان در عمق ۴۰ متری اسکلت انسان و جواهرات باستانی مایا پیدا کردند. امروزه گردشگران در آن شنا میکنند.
اهرام کوبا
هرم ۴۱ متری «ال کستیلو» در شهر باستانی کوبا قرار دارد و میتوانید از ۱۲۰ پله شیبدار آن بالا بروید.
اگر بتوانید از پلهها بالا بروید با منظره شگفتانگیز شهر باستانی روبرو میشوید و حتی میتوانید یک اتاق تشریفات را ببینید که مایاها در آن عمل قربانی کردن را میدادند.
شهر باستانی تولوم
تولوم تنها شهر مایایی است که در ساحل دریای کارائیب روی صخرههای ۱۲ متری شبه جزیره یوکاتان قرار دارد. تولوم قبلا زاما نام داشت و برخلاف سایر شهرهای مایایی، با دیوارهای غیرقابل نفوذ احاطه شده بود که شهرها را از حمله قبایل شمالی حفظ میکرد.
علاوه بر ساختمانهای باستانی، ساحل ماسهای سفید زیبا با اقیانوس شفاف کریستالی آن گردشگران زیادی را جذب میکند، به خصوص اینکه آب و هوا در بیشتر سال دلپذیر است.
هرم مجیشن
اوکسمال هرم ۳۹ متری مجیشن یا کوتوله است. در واقع این فقط یک هرم نیست بلکه ۵ هرم است که قرنها روی هم ساخته شده اند. طبق افسانههای باستانی مایا، این هرم توسط خدای مجیشن به نام «ایتزامنا» در یک شب ساخته شده است.
معبد کتیبه، پالنک
این معبد روی مقبره یک حاکم محلی ساخته شده و روی دیوارهای داخلی آن ۶۱۷ هیروگلیف نوشته شده که بخشی از آن هنوز رمزگشایی نشده است. سالنی با ۳ اتاق در بالای هرم قرار دارد. در سال ۱۹۴۹ در یکی از اتاقها یک معبر مقدس به آرمگاه حاکم کشف شد که پر از گنجینه و اشیای باستانی بودند.
گردشگران اجازه ورود به مقبره را ندارند، اما میتوانید نسخه دقیق آن را در موزه ملی انسان شناسی مکزیک ببینید.
شهر مایایی یاسچیلان
شهر مایایی یاسچیلان
ویرانههای شهر باستانی یاسچیلان ۴ ساعت با پالنک در مرز گواتمالا فاصله دارد. تا همین اواخر هیچ جادهای تا شعاع ۱۴۵ کیلومتری شهر وجود نداشت. تنها راه دسترسی به آن اجاره یک هواپیمای کوچک بود، اما در سال ۱۹۹۰، دولت مکزیک جاده ساخت و راه دسترسی به این ویرانههای منحصر به فرد را تسهیل کرد. در اینجا ۵۰ ساختمان باستانی وجود دارد.
نقاشی دیواریهای بونامپاک
یک شهرهای باستانی دیگر نزدیک یاسچیلان به طور اتفاقی در سال ۱۹۴۶ و توسط عکاس آمریکایی گیلز هیلی کشف شد. بونامپاک به معنی دیوارهای نقاشی شده است. امروزه این مکان به خاطر نقاشی دیواریهای شگفت انگیزش در سراسر جهان مشهور شده است. این نقاشی دیواریها حاکمان مایایی، رقاصها، نوازندگان، نبردها و عمل قربانی کردن را نشان میدهند.
معبد پلنگ بزرگ
شهر باستانی مایا در سال ۱۸۴۸ کشف شد در حالی که ورودی مقبره حاکم در سال ۱۹۶۲ کشف شد. باستان شناسان از طریق سقف معبد وارد مقبره شدند. در آنجا پوست پلنگ، مروارید، جواهرات و حتی گردنبند سه کیلویی روی سینه حاکم پیدا کردند.