تاثیرات منفی خوردنی های چسبناک بر دندان ها

برخی مواد غذایی می توانند عاملی برای پوسیده شدن دندان هایتان به شمار بروند موادغذایی شیرین ،چسبناک و سفت می توانند تاثیرات منفی زیادی بر مینای دندانمان بگذارند و موجب پوسیدگی دندان هایتان شوند به راهنمایی های پزشکی در این باره در ادامه مطب دقت کنید و پس از خوردن این قبیل مواد خوراکی حتما مسواک بزنید .
درحالی که خوردن شکلاتها و آبنباتهای سفت بیضرر به نظر میرسد، اما مصرف این خوراکیها و تماس مداوم دندانها با ترکیبات قندی میتواند به دندانها آسیب برساند.
خوراکیهای شیرین و سفت، خطرات مختلفی برای دندانها دارند، از جمله شکستگی یا ترکخوردگی دندانها. البته مساله فقط به خوراکیهای شیرین محدود نمیشود. شاید جالب باشد بدانید که مصرف نامناسب برخی از خوراکیهای پرمصرف در ایام عید مانند میوههای خشک یا حتی مرکبات هم میتواند باعث آسیب دیدن دندانها شود.
اگر از گروهی از افراد بخواهیم که فهرستی از خوراکیهای سالم تهیه کنند، بسیاری از آنان قطعا میوههای خشکشده را در صدر این فهرست قرار میدهند. با اینحال، بسیاری از میوههای خشکشده مانند برخی از انواع شکلاتها، در گروه خوراکیهای چسبناک قرار میگیرند.
خوراکیهای چسبناک میتوانند به دندانها آسیب برسانند، چون بسیار بیشتر از مواد غذایی دیگر روی دندانها باقی میمانند. بنابراین، بعد از مصرف میوههای خشکشده، باید دندانهایتان را با کمک آب تمیز کنید، مسواک بزنید و درنهایت از نخدندان کمک بگیرید. از طرف دیگر، بد نیست این را هم بدانید که تماس مکرر دندانها با میوههای اسیدی میتواند به مینای دندانها آسیب برساند و احتمال پوسیدگی دندانها را در درازمدت افزایش بدهد.
بنابراین، اگرچه استفاده از پرتقال یا آبپرتقال واقعا جذابیت دارد و به افزایش سلامت ما کمک میکند، اما همیشه بهترین انتخاب برای سلامت دندانها نیست. انواع مرکبات میتوانند زخمهای دهانی را هم تحریک کنند. بنابراین، بعد از مصرف این میوهها، حتما مقداری آب بنوشید.